Genç Müsiad'ın 2010 Yılındaki Hedefleri Açıklandı

Genç MÜSİAD'ın 7. Olağan Genel Kurul Toplantısında konuşan Genç MÜSİAD Başkanı Fatih Uysan, 'Dünyanın ilk 10 ekonomisi içine girmek, artık her türlü parametresiyle gelişmiş ülkeler kategorisinde yer almak için ayrı gayrı hareket etmek değil, bir bütün olarak tek vücut olmamız gerekiyor' dedi.

Genç Müsiad'ın 2010 Yılındaki Hedefleri Açıklandı
  Mü ; stakil Sanayici ve İşadamları Derneği ( MÜ ; SİAD ) genç ; lik yapılanması olan Genç ; MÜ ; SİAD ' da Genel Kurul heyecanı yaşandı . Bir yıllık gö ; rev sü ; resini tamamlayan Genç ; MÜ ; SİAD Başkanı Fatih Uysan ö ; nü ; mü ; zdeki yıl iç ; in tekrar başkanlığa seç ; ildi .

Genel Kurul ' un aç ; ılış konuşmasını yapan Genç ; MÜ ; SİAD Başkanı 2009 yılından gö ; reve geldikleri bu tarihe kadar gerek ekonomi gerekse sosyal alanda ç ; ok sıcak gelişmeler yaşadıklarını ifade etti . 2009 yılında etkileri devam eden kü ; resel ekonomik krizin dü ; nya ekonomine faturasının ağır olduğunu sö ; yleyen Uysan , ' Ü ; lkemizin ticaret ve finansman ü ; zerinden dü ; nya ekonomisine ileri dü ; zeyde entegre olması , yaşanan krizden doğal olarak etkilenmesine sebep oldu . Krizin dış kaynaklı oluşu ve henü ; z etkisini kaybetmemiş olması , tek başına ç ; ö ; zü ; m ve ç ; areler bulmayı gü ; ç ; leştirmeye devam etmektedir ' diye konuştu .

Uysan , ' Kü ; resel mali sorunların yanı sıra iç ; politikada yaşadığımız ö ; nemli gelişmeler , sorunlar 27 ç ; eyrektir sağlanan ekonomik istikrar sü ; recini de etkileyerek 2008 yılı sonunu yü ; zde 6 . 2 ' lik bir daralma ile kapatmamıza neden olmuştur . Ancak , alınan tedbirler , zamanında yapılan bazı mü ; dahaleler ve teşvikler , 2009 yılında olumlu sonuç ; vermiş ve ekonomimiz yeniden yü ; kseliş trendinde bir raya oturmuştur ' dedi .

Kü ; resel krizin etkilerinin yavaş yavaş silinmeye başladığı bu dö ; nemde Tü ; rkiye siyasetinde , yeni anayasa değişikliği ç ; alışmaları ve yargı reformu gibi konuların gü ; ndeme oturduğu yoğun bir gü ; ndem yaşamakta olduklarını ifade eden Uysan , ' Halkın bü ; yü ; k bir kesimi tarafından hem anayasaya ilişkin hem de yargı reformuna ilişin toplumda reform beklentileri her geç ; en gü ; n artmaktadır . İnanıyoruz ki ; demokratikleşme ç ; alışmalarının hızlı şekilde hayata geç ; irilmesi ü ; lkemizin istikrarına gü ; ç ; katacak ve 2023 hedeflerimize ulaşmamız konusunda yardımcı olacaktır . Bugü ; n bu hedeflere nasıl ulaşabiliriz sorusunun cevabına odaklanma gü ; nü ; dü ; r . Ü ; lkemizin genç ; potansiyelini bu hedefe doğru , doğru bir yö ; nlendirmede bulunma gü ; nü ; dü ; r . Birlik ve beraberliğimizi ortaya koyma gü ; nü ; dü ; r . Bu sebeple geç ; en yılın ortasında başlatılan milli birlik ve bü ; tü ; nlü ; k projesinin bir kez daha ö ; nemine atıfta bulunmakta yarar gö ; rü ; yorum . Dü ; nyanın ilk 10 ekonomisi iç ; ine girmek , artık her tü ; rlü ; parametresiyle gelişmiş ü ; lkeler kategorisinde yer almak iç ; in ayrı gayrı hareket etmek değil , bir bü ; tü ; n olarak tek vü ; cut olmamız gerekiyor . Bö ; ylesi bir rekabet ortamında ü ; lkemiz iç ; in tek ç ; ıkış yolumuz işte bu birlik ve beraberlikten geç ; mektedir ' şeklinde konuştu .

Genç ; MÜ ; SİAD olarak yaptıkları ç ; alışmalara ilişkin bilgiler de veren Genç ; MÜ ; SİAD Başkanı , 2009 yılında yapmayı amaç ; ladıkları birç ; ok projeyi tamamladıklarını sö ; yledi . Uysan , ' 2010 yılında , ü ; yelerimize yö ; nelik yeni ç ; alışmalarımızla daha aktif , daha dinamik ve ü ; retken bir yıl geç ; irmeyi planlıyoruz ' diyerek 2010 yılındaki 5 ana hedeflerini şu şekilde sıraladı :

' Tü ; m teşkilatlarımızla ortak hareket ederek Tü ; rkiye ' nin İstihdam haritasına katkı sağlamak ,
Genç ; lik Şuraları ve Uluslar arası Kongreler dü ; zenleyerek , Genç ; girişimcilerimize yeni pazarlar aç ; mak ,
Ortaklık Kü ; ltü ; rü ; nü ; n 3 . kuşaklara sağlam bir şekilde aktarımını sağlamak ,
Genç ; lerin sorunlarının ç ; ö ; zü ; lebilmesi iç ; in oluşturulacak genç ; lik platformuna katkı sağlamak ,
2010 yılında 2010 ü ; ye hedefimize devam etmek . '