Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi hastalardan ücret farkı almıyor

Yozgat Bozok Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Hayrullah Yazar, hastalardan hiçbir şekilde ücret farkının alınmadığını s

Yozgat Bozok Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Hayrullah Yazar, hastalardan hiçbir şekilde ücret farkının alınmadığını söyledi.

Hastane Başhekimi Doç. Dr. Hayrullah Yazar, yaptığı açıklamada yaklaşık bir ay önce hasta kabulüne başlayan Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne şimdiden vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştıklarını belirterek, "Bölgenin referans tedavi merkezi olmaya aday olan Bozok Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanemiz, 13 ana branşta başta Yozgatlı hemşehrilerimiz başta olmak üzere, tüm bölgenin hizmetine açılmıştır. Halkımızın yoğun ilgisi artarak devam etmekte ve muayene sayımız beklenenin çok üzerinde bir artış göstermektedir. Hastanemizin açılışından itibaren tedavi talepleri ile sevksiz muayene imkanları, muayene farkı konularında çok sayıda bilgi talebi gelmektedir." dedi.

Yeşil Kart sahibi dışında tüm vatandaşların sevksiz olarak hastanede muayene ve tedavilerinin yapıldığını ifade eden Yazar, "Hastanemizde Yeşil Kart sahibi kişiler dışında tüm sosyal güvenlik kurumlarından sağlık hizmeti alan vatandaşlarımız, hastanemize herhangi bir sevk işlemine gerek duymadan doğrudan başvurarak sağlık hizmeti alabilmektedirler. Muayene olmak için gelen vatandaşlarımızdan sadece T.C Kimlik Numaraları talep edilmektedir. Yeşil Kart sahibi vatandaşlarımızdan ise kanun gereği sevk istenmektedir. Buradan sevk işlemi sıkıntısı yaşayan Yeşil Kart sahibi vatandaşlarımıza doktor ve hastane seçme haklarına sahip çıkmalarını öneriyoruz. Diğer bir konu ise hastanemizde muayene ücret farkı alınmaması hususundadır. Hastanemizde muayene olan vatandaşlarımız üniversite hocalarımıza muayene olmaları durumunda herhangi bir fark ödememektedirler." diye konuştu.

Başhekim Yazar, Bozok Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi olarak vatandaşlara en iyi ve en kaliteli sağlık hizmeti vermenin gayreti içinde olduklarını kaydetti. Yazar, hastane olarak henüz hiçbir özel sağlık sigorta şirketi ile anlaşma imzalanmadığını sözlerine ekledi.