Ak Parti Milletvekillerinin Teşekkür Ziyaretleri Sürüyor

AK Parti İl teşkilatının referandum sonrası teşekkür ziyaretleri Yahyalı ilçesi ile devam etti

Ak Parti Milletvekillerinin Teşekkür Ziyaretleri Sürüyor
AK Parti İl teşkilatının referandum sonrası teşekkür ziyaretleri Yahyalı ilçesi ile devam etti. Ziyarete İl yönetimi ile birlikte AK Parti Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel'de katıldı. Karayel, ilçe teşkilatında düzenlenen toplantıda anayasa değişikliği referandumda yüzde 85.9 evet oyu alan Yahyalı ilçe teşkilatına teşekkür ederek 2011'de yapılacak seçimlerde de ilçede yakalanan istikrarı devam ettirmelerini istedi.
AK Parti Yahyalı İlçe teşkilatında düzenlenen toplantıda konuşan İlçe Başkanı Kemal Şahin, "Referandumda ilçeler bazında en yüksek oy oranını almanın gururunu yaşıyoruz. Referandum sürecinde özellikle ilçe kadın kollarımızın gayretli çalışmalarından dolayı kendilerine teşekür ediyorum. Yüzde 86 evet oyu veren vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Hayır diyen vatandaşlarımıza da demokrasiye sağladıkları katkılardan dolayı teşekkür ediyoruz" dedi.
Yahyalı Belediye Başkanı Mehmet Araç'ta AK Parti iktidarı ile birlikte Yahyalının daha kolay hizmet aldığını ve ilçede birçok eksiğin tamamlandığını söyledi ve ilçeye yapılan bazı yatırımlar hakkında bilgiler verdi.
AK Parti Kayseri Milletvekili Yayar Karayel ise anayasa referandumunda yüzde 85.9'luk oy oranı ile tüm ilçeler arasında rekor kıran Yahyalı ilçe teşkilatına teşekkür etti. Karayel 2011'de yapılacak olan sivil anayasa çalışmalarından da bahsederek ilçe teşkilatına daha demokratik bir ülke için gayretli çalışmalarının devamını diledi. Karayel, "Türkiye demokratikleşiyor. Demokratikleşmeye devam ediyor, sivil bir anayasayla bu taçlanacak. Önümüzdeki seçimlerde ister benimsesinler ister benimsemesinler bütün siyasi partilerin birinci gündem maddesi mutlaka sivil anayasa olacaktır. Bunu şimdiden MHP, CHP ve BDP dahil olmak üzere sahiplendiler. Bizim zaten bir taslağımız vardı. Bu taslak üzerinde yapılacak iyileştirmelerden sonra meclise gelecek. Biz AK Parti olarak istiyoruz ki bu çalışma bir uzlaşma ile olsun. Çünkü anayasalar milletin mutabık kaldıkları metinlerdir. Eğer birlik beraberlik içinde sivil bir anayasa yapabilirsek, bundan sonra savaş ve ihtilaller sonrasında yalpan anayasalardan kurtulmuş oluruz. Zaman içinde her şey yenileniyor, zamanla ihtiyaca cevap veremiyorsa anayasalarda yenilenebilir. Bunlar Allah'ın koyduğu mukaddes metinler değil kulların yazdığı maddelerdir. Devletin birlik beraberliğini ve üniter yapısının bozulmaması şartıyla her türlü değişiklik yapılabilir" dedi.
Toplantının sonunda AK Parti İl Başkan Yardımcısı Bülent Ünsal, referandumda sağladıkları başarı nedeniyle tüm ilçe teşkilatı adına AK Parti Yahyalı İlçe Başkanı Kemal Şahin'e teşekkür belgesi verdi.