Sağlık Bakanı Akdağ: Antalya'da 7 yılda 207 milyon lira yatırım yaptık

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Antalya'da sağlık alanında 7 yılda 207 milyon liralık sağlık yatırımı yaptıklarını açıkladı.

Bir dizi ziyaretler

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Antalya'da sağlık alanında 7 yılda 207 milyon liralık sağlık yatırımı yaptıklarını açıkladı.

Bir dizi ziyaretler ve açılışlar için Antalya'ya gelen Sağlık Bakanı Recep Akdağ, son olarak Antalya protokolü ile sağlıkta Antalya İl Değerlendirme Toplantısı'nda bir araya geldi. Basına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantı iki saate yakın sürdü. Antalya'da sağlık alanında yapılacak yeni projeleri ve bugüne kadar yapılan yatırımların değerlendirildiği toplantı sonrası Recep Akdağ, basın mensuplarına bilgi verdi.

Antalya'ya 7 yıllık süre zarfında sağlıkta dönüşüm programı adı altında 207 milyon liralık yatırım yaptırdıklarını söyleyen Bakan Akdağ, "Yani yaklaşık olarak bir öneki dönemin 5 katına yakın sağlık yatırımı yapmışız." dedi.

Antalya'da 112 hizmetlerinde ve hava ambulansı hizmetleri dâhil ciddi bir gelişme kat ettiğini ifade eden Bakan Akdağ, "İlde ambulans sayısı ve istasyon sayısını artırma kararı aldık. 37 ambulans sayısını 50'ye kadar çıkaracağız. İstasyon sayısını da 29'dan 40'a yükselteceğiz." diye konuştu.

"Üniversitemiz, özel hastanelerimiz ve il sağlık müdürlüğü ortak biçimde acilleri ve yoğun bakımları karşılama hususunda işbirliğini genişletecek." diyen Bakan Recep Akdağ, Antalya'da 13 Aralık tarihinden itibaren aile hekimliğinin başlayacağını hatırlattı. Akdağ, aile hekimliğinin Antalya'da sağlıklı bir şekilde geçileceğine inandığını aktardı.

Antalya'daki devlete bağlı hastanelerin hepsinin işbirliğini daha da artıracaklarını açıklayan Recep Akdağ, "Kepez'de yeni bir 300 yataklı hastane yapıyoruz. Antalya Eğitim Araştırma Hastanesi'nin hemen yanı başına 300 yataklı yeni bir hastane yapıyoruz. İlçelerimizde yapımına başladığımız hastaneler var. Yalnız Finike'de bir arsa sorunumuz var. Bunu da inşallah yakın zamanda çözebileceğimize inanıyoruz." şeklinde açıklamalarda bulundu.

Bakan Akdağ, son olarak Antalya'da işbirliğine ve sağlıkta dönüşüm programın ruhuna sadık kalındığı ve çok değerli gelişmelerin olduğunu, bundan sonraki süreçte de işbirliği ve gelişmelerin fazla olacağına inandığını aktardı.