Yozgat Belediye Başkanı Başer: İmar planı revizyonu tamamlandı

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, İller Bankası'na yaptırılan Kent İmar Planı Revizyonu çalışmalarının tamamlandığını söyledi.

Yozgat Be

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, İller Bankası'na yaptırılan Kent İmar Planı Revizyonu çalışmalarının tamamlandığını söyledi.

Yozgat Belediyesi Konferans salonunda Başkan Yardımcısı Tevfik Bozkurt ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Belediye Başkanı Yusuf Başer, Kent İmar Planı Revizyonu hakkında basın mensuplarına açıklama yaptı.

Başkan Başer, Kent İmar Planı Revizyonundan dolayı vatandaşların tapularıyla birlikte İmar ve Şehircilik Müdürlüğüne başvuruda bulunmaları gerektiğini belirtti. Başer, "Bu yönde vatandaşlarımızın itirazları varsa bir aylık askı süresi içerisinde yapmaları gerekir." dedi.

Yozgatlının merakla beklediği İmar Revizyonu'nun ikinci düzenlemesi tamamlanarak askı süresine geçildiğine işaret eden Başkan Başer, "Yozgat'ımızda şimdiye kadar yapılan çalışmaların geneline baktığımızda yollar, otoparklar, bahçeler, binaların şekil ve konumu itibariyle çarpık kentleşme haline geldiğini görüyorduk. Bu bizi ciddi anlamda rahatsız etti. İki yıl önce Belediye meclisimizce alınan kararla daha planlı, projeli ve bilinçli bir şehir olma açısından revizyon kararı alınmıştı. Şehrimizin imar planı revizyonu çalışmaları İller Bankası tarafından 2008 yılında 94 bin lira bedelle ihale edildi. Yüklenici firma tarafından yapılan çalışmaların belediye meclisimiz tarafından 7 Ekim'de kabul edildi. Ve 8 Ekim'den itibaren de askıya çıkartıldı. Vatandaşlarımız tapuları ile İmar ve Şehircilik Müdürlüğümüze gelmeleri durumunda planlar hakkında gerekli bilgi sahibi olacaktır. Eğer yapılan revizyonla ilgili itirazı varsa bu kabul edilip, değerlendirilecektir" diye konuştu.

Bir ay içerisinde imar revizyonunda gerekli itirazların yapılmaması halinde sonrasında yapılacak itirazların değerlendirmeye alınmayacağına dikkat çeken Başkan Yusuf Başer şöyle devam etti: "Bir ay içerisinde imar revizyonuna gerekli itiraz yapılmazsa, sonrasında yapılacak itiraz değerlendirmeye alınmayacaktır. Vatandaşlarımız mağdur olmamaları için mutlaka revizyonla ilgili incelemelerini yapıp, varsa itirazlarını zamanında yapmaları gerekmektedir. Bir aylık süre içerisinde yapılacak itirazlar değerlendirilip, İller Bankası'na iletilecek, gerekli düzeltmeler yapılacaktır."