Kuveyt Prensi Türkiye'yi övdü

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Kuveytli üst düzey yetkililerle bir araya geldi.

Bakan Davutoğlu, Kuveyt ziyareti çerçevesinde Veliaht Prens Şeyh Navaf El Ahmed El Caber El Sabah, Başbakan Şeyh Nasır El Muhammed El Ahmed El Sabah ve Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed Sabah El Salem El Sabah ile görüştü.

Alınan bilgiye göre, Davutoğlu ile Veliaht Prens arasında El Seef Sarayında yapılan görüşmede iki ülke arasındaki ilişkiler ele alındı.

Türkiye ile Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) arasında Serbest Ticaret Anlaşması'nın sağlanması ile ekonomik işbirliği konularının ele alındığı görüşmede Veliaht Prens Şeyh Navaf El Sabah'ın, "Körfez savaşında, Kuveyt'in işgalden kurtarılmasında Türkiye'nin yardımlarını hiçbir zaman unutmayacağız" ifadelerini kullandığı öğrenildi.

Veliaht Prens, Türkiye'nin bölgesel istikrar için yaptıklarını önemli bulduğunu ve bu çabalarını sürdürmesini umduğunu dile getirerek, Suriye-İsrail görüşmeleri için Türkiye'nin çabalarının önemini vurguladı.

Görüşmelerde Dışişleri Bakanı Davutoğlu ise iki ülke arasında ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi arzusunu tekrarlayarak, Türkiye'nin Kuveyt ve KİK işbirliğini artıracağını dile getirdi.

Davutoğlu, görüşmede Veliaht Prensi Türkiye'ye davet etti.
Dışişleri Bakanı Davutoğlu'nun Kuveyt Başbakanlık binasında Kuveyt Başbakanı Şeyh Nasır El Muhammed El Ahmed El Sabah ile yaptığı görüşmede de ikili siyasi ve ticari konular konuşuldu.

AB ve Kıbrıs'la ilgili son durumun gözden geçirildiği görüşmede her iki ülkenin değişik bölgelerdeki çalışmaları hakkında bir ufuk turu yapıldı. Başbakan Şeyh Nasır El Sabah, Türkiye'nin Afrika ve Latin Amerika'daki çalışmaları konusunda bilgi aldı.

Bölgesel ve ekonomik konuların ele alındığı görüşmede Türkiye, Suriye, Lübnan ve Ürdün'ü kapsayan Yüksek Düzeyli Dörtlü İşbirliği Konseyi'ni oluşturma çalışmaları ve Türkiye-KİK arasında yapılan çalışmalar görüşüldü.

Ortadoğu barış süreci ve Afganistan konularının da gündeme geldiği görüşmede Kuveyt'in merkez alınarak kuzeye doğru bir ulaşım merkezi olması çalışmaları değerlendirildi.

Davutoğlu daha sonra Dışişleri Bakanlığına geçerek, Kuveyt Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed Sabah El Salem El Sabah ile görüştü. Basına kapalı olarak yapılan görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenlenecek.


AA