Almanya'daki Balıkesirliler Vali Arslan'ı Ziyaret Etti

Almanya'daki Balıkesirliler Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan'ı ziyaret etti.

Almanya'daki Balıkesirliler Vali Arslan'ı Ziyaret Etti
Almanya Balıkesirliler Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyeleri Vali Yılmaz Arslan'ı makamında ziyaret etti. Dernek başkanı Mehmet Semercioğlu'nun 35 kişilik bir heyetle gerçekleştirdiği ziyarette, gurbetçiler 10.10.2010 Balıkesir Günleri kapsamında gerçekleştirilen etkinlikler nedeni ile Vali Yılmaz Arslan'a teşekkür etti. Almanya'da Balıkesir'i ve geleneklerini yaşatmaya çalıştıklarını ifade eden Semercioğlu, "Almanya'daki Balıkesirliler Derneği olarak Almanya'da yaşayan Balıkesirli gençlerimizin Türkiye'yi ve Balıkesir'i tanımalarına katkı sağlamak amacıyla bu yıl 13 tane gencimizi Türkiye'ye getirdik. Tek arzumuz, gençlerimizin vatanlarını unutmamaları ve geçmişine sahip çıkmaları" dedi.
Vali Yılmaz Arslan da, ziyaretten duylduğu memnuniyeti dile getirirken 10.10.2010 Balıkesir Günleri faalite ve çalışmalarıyla ilgili bilgiler verdi. Balıkesir için bir tanıtım filmi hazırladıklarını kaydeden VCali Arslan, "Bu zamana kadar ilimizi tanıtma bakımından bir materyal eksikliğimiz vardı. Bunun için bir film çektirdik. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile ortaklaşa olarak Balıkesir'i tanıtıcı 300 bin adet broşür bastırıyoruz. Ulusal televizyon kanallarında da yayınlattığımız Balıkesir tanıtım filmini Türkçe ve İngilizce olarak dublaj yaptırmıştık. Ama sanırım bir de Almanca yaptırmamız gerekecek. İlimiz ile ilgili bütün öneri ve görüşlerinizi bilmek bizim için çok önemli. Ayrıca Almanya da yaşayan Balıkesirli öğrencilerin tatil dönemlerinde buraya gelerek buradaki eğitim kurumlarını ve eğitim sistemini tanımaları için ileriki dönemde bir çalışma yapacağız" dedi.
Yaklaşık 1 saat süren ziyarette gurbetçi vatandaşlar merak ettikleri şeyleri sorup Valilik makamının işlev ve görevleriyle ilgili bilgiler alılar. Almanya Balıkesirliler Kültür ve Dayanışma Derneği üyeleri ziyaretin ardından Vali Yılmaz Arslan ile birlikte toplu halde bir hatıra fotoğrafı çekildiler. Dernek başkanı Mehmet Semercioğlu ve dernek üyeleri, en kısa zamanda Almanya'da bir ziyaret programı hazırlayıp Vali Arslan'ı konuk etmek istediklerini söyledi.