Rusya'daki tren kazasında terör şüphesi

Rusya'da 22 kişinin öldüğü tren kazası ile ilgili olarak soruşturma derinleştirildi. Olayın bir terör saldırısı sonucunda gerçekleştiği düşünülüyor.

Rusya'daki tren kazasında terör şüphesi
Rusya'da, Moskova-Saint Petersburg seferini yapan yolcu treninin raydan çıkması sonucu ölenlerin sayısının 22'ye çıktığı, olayın bir saldırı sonucu olabileceğinin düşünüldüğü bildirildi.

Itar Tass Ajansı'nın Rusya Acil Durumlar Bakanlığı ve bir demiryolu yetkilisine dayanarak verdiği haberde, ölü sayısının 22'ye çıktığı, yaralı sayısınınsa 54 olduğu belirtildi.

Bu arada, Interfax Ajansı'nın Rusya güvenlik güçlerinden bir kaynağa dayanarak verdiği haberde, ''demiryolu yakınında 1 metre çapında bir havan topu mermisi çukuru bulunduğu ve görgü tanıklarının kazadan önce güçlü bir ses duyduklarını söylediklerini, tüm bunların olası bir saldırının kanıtları olabileceği'' kaydetti.

Ajans, şu an için bu bilginin hiçbir resmi kaynaktan teyidinin olmadığını bildirdi.

Olay yerine birçok kurtarma görevlisi, doktor ve polis gönderildiği açıklandı.

Rusya Demiryolları Sözcüsü, kazanın hemen ardından yaptığı açıklamada, ''Nevski Express'' adlı trenin 4 vagonunun Rusya'nın Novgorod bölgesinde raydan çıktığını ve kazada yaralananlar olduğunu söylemişti.