Kılıçdaroğlu'ndan yaptırımlarla ilgili açıklama

Kemal Kılıçdaroğlu, ABD'nin yaptırımlarıyla ilgili ' ABD iki bakan hakkında biz da aynı kararı almalıyız' açıklamasında bulundu.

Kılıçdaroğlu'ndan yaptırımlarla ilgili açıklama
Kılıçdaroğlu'ndan yaptırımlarla ilgili açıklama
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ABD'nin iki Türk bakan için aldığı yaptırım kararına tepki gösterdi. CHP lideri, ABD'nin aldığı kararın aynısının iki ABD'li bakan için de alınması gerektiğini söyledi.

'ABD'Lİ 2 BAKAN İÇİN AYNI KARARI ALMALIYIZ'


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ABD'nin yaptırım kararıyla ilgili olarak, 'ABD'nin aldığı karar Türk halkının onurunu rencide ediyor. 15 Temmuzun arkasında Pensilvanya'daki kişinin olduğunu biliyoruz. Yanlışlık al papazı ver papazı girişiminden kaynaklanıyor. Mutekabiliyet kurallarina uygun olarak ABD'li bakanlar hakkında aynı kararın alınmasını bekliyoruz. Eğer bir sorun varsa, oturulur, görüşülür, konuşulur. İki bakanla ilgili alınan kararı doğru bulmuyoruz' dedi.

'DARBE GİRİŞİMİNİN ARKASINDA PENSİLVANYA VAR'


Kılıçdaroğlu Fethullah Gülen için, 'ABD ile ilişkilerin sağlıklı zeminde çözülmesi gerekir. Darbe girişiminin arkasında Pensilvanya'da oturan kişinin olduğunu biliyoruz' ifadelerini kullandı.