Mehmetçik'e Bir Ayda Bin Kurban Bağışı

Kırşehir Valiliği tarafından başlatılan ’Afrin Kahramanlarına Kurban Bağışı Kampanyası’nda kesimhaneye getirilen bin kurbandan 500’ü kesildi.

Mehmetçik'e Bir Ayda Bin Kurban Bağışı
Kırşehir Valiliği tarafından bir ay önce başlatılan sivil toplum kuruluşları ve halkın destek verdiği "Zeytin Dalı Harekatı’ndaki Mehmetçik’e kurban bağışı" kampanyasındaki ilk 500 kurbanın kesimi yapıldı. Türk Silahlı Kuvvetleri ve polis teşkilatlarının sınır ötesinde destanlar yazdığını belirten Vali Necati Şentürk, Afrin bölgesinin korunmadığı takdirde Türkiye’yi korumanın da zor olacağını söyledi.



"TSK yedi düvele karşı ciddi bir savaş veriyor"

Operasyon bölgesinde TSK’nın yedi düvele karşı ciddi bir savaş verdiğini anlatan Vali Şentürk, "Çok amansız bir savaş veriyoruz. Dünyanın büyük devletleri yardım ediyor. Onlara 5 bin tır silah gönderiyor. Dağların ortalarında kendilerince geçilmez dehlizler yapıyor. Türkiye’de savaşa gitmeye hazır neredeyse 80 milyon insanımız var. 1 milyonda hain var mıdır? Vardır. Afrin’den vatanı koruyamazsak İstanbul’u koruyamayız. Şehit veriyoruz. Bir tek Mehmetçiğimizin ve ÖSO ordusunun şehit verilmesini istemiyoruz. Onlar da bizim evlatlarımız. Jandarmamızın, polisimizin, özel harekatımızın ve Mehmetçik’imizin burnu kanamasın, tırnağı taşa değmesin" dedi.

"Mehmetçik’e ne yapılabilir?" sorusu üzerine kampanya başlattıklarını anlatan Vali Şentürk, "Kampanyayı Türkiye’de ilk defa biz başlattık. Halkımız kampanyaya olağanüstü bir ilgi gösterdi. 500 kurbanı kestik. 500 kurbanı da Pazartesi keseceğiz. Toplamda binin üzerinde kurban kesmiş olacağız. Türkiye’de hiçbir ilin ulaşamadığı bir rakamdır bu, kampanyayı biraz daha duyurabilsek kurban sayısı 10 binlere çıkardı. Bin kurban kesilmiş bir durum tarihte çok az hatırlıyorum. İstiklal ve Çanakkale Savaşı’na da katıldık. Bin kurban bulamadık ki keselim onlar için. Bu kurbanları Allah’a adıyoruz" ifadelerini kullandı.

Kampanyaya katılan bağışçı ve üretici ise "Gariban esnafın bütçesi ile bir miktar para topladık. Cephedeki Mehmetçik için kurban bağışında bulunduk. Çocuklarımız yardımda bulundu. Allah devletimize zeval vermesin. Emekli bir kadın kurbanı yok ama bin lira para vererek koyun al diye para dahi verdi" diye konuştu.

Kırşehir’de modern tesiste kesilen çoğunluğu küçükbaş olan kurban etleri, burada soğutulup karkas olarak soğuk zincirle Afrin’e yola çıkarılacak. Pazartesi günü kesilecek büyükbaş kurban etleri ise Et ve Süt Kurumunda kavurma yapılarak hijyenik şartlarda paketlenecek. Daha sonra konserve haline getirilecek etler cepheye gönderilecek.
Kaynak: İHA