Boğazlıyan’da Köylere Hizmet Götürme Birliği Üye Seçimi Yapıldı

Yozgat Boğazlıyan Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği’nde, bir yıl süreyle görev yapacak İl Genel Meclis üyesi ve muhtarların seçimi yapıldı.

Boğazlıyan Öğretmenevi 'nde, Kaymakam Coşkun Açık başkanlığında biraraya gelen köy muhtarları, 2012 yılı içerisinde kendilerini temsil edecek 2 il genel meclisi üyesi ve 2 muhtarı seçti. Köy muhtarlarının eksiksiz katıldığı toplantıda, 2011-2012 yılı tahmini gelir ve gider bütçesi okunarak ibraz edildi. Daha sonra geçilen seçimlerde, ilçeye bağlı 23 köy muhtarı sandık başına gitti.

Her muhtarın ikişer isim yazdığı oy pusulasında, İl Genel meclis Üyesi Bayram Eroğlu oyların tamamını aldı. Muhalefet partilerine mensup İl Genel meclis Üyelerinden Mustafa Baran ve Cengiz Özdemir 13 'er eşit oy alınca kura çekimine gidildi. Kura neticesinde, Cengiz Özdemir birlik üyeliğine seçilmiş oldu. Köy muhtarları arasında ise Dereçepni Köyü Muhtarı Ahmet Alpaslan ve Güveçli Muhtarı Kadir Aktemur birlik üyeliklerine getirildi.

Sonuçların açıklanmasının ardından konuşma yapan Boğazlıyan Kaymakamı Coşkun Açık, 'Köylere Hizmet Götürme Birliği Seçimlerinde görev yapmak için seçilen üyeleri tebrik ediyor ve başarılar diliyorum. ' dedi.

Köy muhtarlarının tam desteğini alarak Birlik Yönetimine seçilen İl Genel Meclis Üyesi Bayram Eroğlu da muhtarlara teşekkür ederek, kendisine verilen desteğe ve güvene layık olmaya çalışacağını söyledi. Eroğlu, 'Birlik olarak, köylerimizin ihtiyaç duyduğu hizmetlere biran evvel kavuşması için var gücümle çalışacağım. ' dedi.