Kesan'da Tekstil Sektöründeki Istihdam Artirilacak

Kesan Belediye Baskani Mustafa Helvacioglu, tekstil sektöründe istihdamin artirilacagini belirtti.

Belediyeden yapilan açiklamaya göre, Kesan Kaymakamligi, Kesan Belediye Baskanligi, Kesan Ticaret ve Sanayi Odasi, ISKUR Ilçe Müdürlügü, Ilçe Milli Egitim Müdürlügü ve Halk Egitim Merkezi Müdürlügü isbirliginde ilçedeki bir tesiste düzenlenen toplantida tekstil firmasi yetkilileriyle bir araya gelindi.

Toplantida, tekstil sektöründeki istihdam ihtiyacini egitim odakli çözme konusunda çalismalar yapilmasi kararlastirildi.

Belediye Baskani Helvacioglu, ilçede 2 bine yakin isçinin tekstil sektörün çalistigini belirtti.

Hedeflerinin istihdami artirmak oldugunu aktaran Helvacioglu, sunlari kaydetti:

"Ilçemizde 2 bine yakin tekstil çalisanini 3 bine çikariyoruz. Istihdam ihtiyacini egitim odakli çözüyor, is arayanlari meslek sahibi yapiyoruz. Kesan'imizda istihdami artirmak için tüm kurumlarimizla güç birligi yapiyoruz. Tüm hemserilerimizin is sahibi oldugu, gelecege umutla baktigi bir Kesan olusturmak için çalisiyoruz. Isbasi egitimleriyle, kurslarla, donanimli ve is hayatina hazir personeller yetistiriyoruz."

Toplantiya, Ilçe Kaymakami Cemalettin Yilmaz, Kesan Belediye Baskan Yardimcisi Tahir Özçinar, Kesan Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani Ismail Sapçi, ISKUR Ilçe Müdürü Mehmet Yazici, Ilçe Milli Egitim Müdürü Ilhan Saz, Kesan Halk Egitim Merkezi Müdürü Eylem Tanriverdi ve tekstil firmasi yetkililerinin katildi.

Kaynak: AA