Hava-Is, THY Ile Toplu Is Sözlesmesi Ücret Zamlarinda Anlasmaya Varildigini Duyurdu

Hava Is Sendikasi Yönetim Kurulu: 'Sayin Genel Baskanimiz Ali Kemal Tatlibal ile THY. A.O Yönetim Kurulu Baskani Sayin Ilker Ayci'nin mutabakatiyla TIS anlasmasindan bagimsiz olmak kaydiyla hüsnüniyet göstergesi olarak, fedakarlik gösteren tüm üyelerimize 8 Ocak 2022’de alinacak maaslara ek THY A.O tarafindan bir (1) brüt maas prim ödenmesine karar verilmistir' 'Toplu Is Sözlesmesi görüsmeleri karsilikli olarak anlasilmis olan ücret zamlari hariç 28.12.2021 tarihinden itibaren görüsülmeye baslanacaktir'

Türkiye Sivil Havacilik Sendikasi (Hava-Is), Türk Hava Yollari (THY) yönetimi ile 27. Dönem Toplu Is Sözlesmesi'ndeki ücret zamlari konusunda anlasmaya varildigini bildirdi.

Hava Is Sendikasi Yönetim Kurulundan yapilan yazili açiklamada, ülkenin içinde bulundugu ekonomik sartlar ile pandemi sebebiyle maaslarda yasanilan kayiplarin en aza indirilmesi ve üyelerin süreçte daha kazançli çikmasi adina 27. Dönem Toplu Is Sözlesmesi'nde ücret zamlari konusunda anlasmaya varildigi belirtildi.

Hava-Is Genel Baskani Ali Kemal Tatlibal ile THY Yönetim Kurulu ve Icra Komitesi Baskani Ilker Ayci arasinda yapilan görüsmelerde 27. Dönem Toplu Is Sözlesmesi'nin süresinin 2 yil olacak sekilde kabul edildigi aktarilan açiklamada, maas zam oranlarinin ise "Alti Ay Enflasyon + yüzde 60, Alti Ay Enflasyon + yüzde 5, Alti Ay Enflasyon + 1, Alti Ay Enflasyon + 1" seklinde olacagi kaydedildi.

Bunlara ek olarak Tatlibal ve Ayci'nin görüsmesinde Toplu Is Sözlesmesi'nin imzalandigi tarih itibariyle 1 brüt maas imza parasi ödenmesine karar verildigi ifade edilen açiklamada, sunlar kaydedildi:

"Ayrica Sayin Genel Baskanimiz Ali Kemal Tatlibal ile THY. A.O Yönetim Kurulu Baskani Sayin Ilker Ayci'nin mutabakatiyla TIS anlasmasindan bagimsiz olmak kaydiyla hüsnüniyet göstergesi olarak, fedakarlik gösteren tüm üyelerimize 8 Ocak 2022’de alinacak maaslara ek THY A.O tarafindan bir (1) brüt maas prim ödenmesine karar verilmistir. Bu konuda göstermis oldugu hassasiyetten dolayi Sayin Ilker Ayci Bey’e tesekkür etmeyi bir borç biliriz. Toplu Is Sözlesmesi görüsmeleri karsilikli olarak anlasilmis olan ücret zamlari hariç 28.12.2021 tarihinden itibaren görüsülmeye baslanacaktir. Tüm üyelerimize bizlere vermis olduklari destekten dolayi tesekkür eder, baslayacak olan TIS görüsmelerinin hayirli sonuçlar getirmesini temenni ederiz."
Kaynak: AA