Muş'ta Çalıştay Öncesi Hazırlık Toplantısı

Muş'ta, Milli Eğitim Bakanlığı'nca 15 Aralık'ta düzenlenecek "Yatılı Bölge Okulları (YBO) Çalıştayı" öncesi hazırlık toplantısı düzenlendi.

Muş Öğretmenevi'nde düzenlenen toplantıda konuşan Milli Eğitim Bakanlığı Müşaviri Ercan Demirci, bu toplantıyla Türkiye genelindeki çalıştayın bir nevi malzemesini çıkaracaklarını ve bu nedenle toplantının önem taşıdığını söyledi.

Muş'ta yaklaşık 23 YBO bulunduğunu ve Muş'un, Türkiye'de en fazla YBO'su olan kent olduğunu ifade eden Demirci, şöyle konuştu:
"Muş'un, dağınık bir nüfus yapısı mevcut. İnsanlar geçimlerini devam ettirmek hususunda burayı bir istikrar alanı görüyor ve bölgelerinde yaşıyor ama çocuklarının eğitimiyle alakalı bir ihtiyaç da duyuyorlar. Bu ihtiyacı telafi edebilmek hususunda bakanlık olarak, YBO'lar marifetiyle onlara bu imkanı sağlıyoruz. YBO'larla alakalı ciddi sıkıntılarımız var. Bakanlık olarak hem YİBO, pansiyon ve özel yurtlarımızla alakalı bir şeylerin yapma vaktinin geldiği kanaatindeyiz. Bu nedenle böyle bir süreç başladı.

Aslında bu süreç bir yıldır Ankara'da devam ediyor. Ankara'dan gönderdiğimiz uzmanlarımız yaklaşık 4 gündür uzman arkadaşlarımız sahada, sizlerle görüştü. Burası bizim için bir pilot çalışma alanı. Batı'daki bir şehirde de buna benzer bir çalışma yapacağız. Elde ettiğimiz sonuçlar üzerine Türkiye genelini kapsayacak şekilde büyük bir toplantı yapacağız. Buradan çıkan raporlarla bundan sonra ki yol haritamızı tayin etmiş olacağız. YBO'ları rehabilite ederek, eğitim ve öğretime devam etmek durumundayız."
İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan ise YBO'larla ilgili yaşanan sorunların çalıştayda ele alınacağını belirterek, bu konuda Muş'un pilot il seçildiğini ifade etti.

Toplantıya YBO müdürleri, bakanlık uzmanları ve okul idarecileri katıldı.

Kaynak: AA