Çorlu Müftülüğü'nün Aile İrşat Bürosu Vatandaşlara Hizmet Veriyor

Çorlu Müftülüğü bünyesinde yer alan Aile İrşat ve Rehberlik Bürosu vatandaşlara danışmanlık hizmeti veriyor.

Haftanın her günü müftülük vaizleri ve müftülük görevlilerinin yer aldığı Aile İrşat ve Rehberlik Bürosu vatandaşlarca adeta soru yağmuruna tutuluyor. Çorlu Müftülüğü Aile İrşat ve Rehberlik Bürosunda görev yapan müftülük vaizi Ayşe Erdem Aile İrşat ve Rehberlik Bürolarının toplumumuzun aile hakkında dini açıdan doğru bilgilendirilmesini sağladığını söyledi.

Bu büroların aile yapısının korunmasına katkıda bulunduğunu da anımsatan Erdem: “Başvuru sahipleriyle yüz yüze veya telefonda görüşme yapıyoruz. Halkımızın özellikle aile ve aile bireyleriyle ilgili dini içerikli soru ve sorunlarının çözümüne katkı sağlama gayreti içerisinde oluyoruz. Büroya başvuran kişilerin sorunlarını dikkate alarak gerektiğinde doktor, sosyal hizmet uzmanı ve avukat gibi uzmanlara yönlendiriyoruz. Gerektiğinde ilgili kamu kurum ve kuruluşları, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşları ile birlikte ortak çalışma yapıyoruz” dedi.

Büromuza başvuran kişilerin yaptıkları görüşmeler büro görevlisi ile görüşmede bulunan kişi arasında özel ve gizli olarak kalır diyen Çorlu Müftülüğü Aile İrşat ve Rehberlik Bürosu görevlisi Ayşe Erdem: “Çorlu Müftlüğü vaizi olarak benim dışımda Berna Akbulut da büromuzda görev yapıyor. Büromuza başvuruda bulunanlara dini manada sorumluluğu ne olacak çözüm konusunda neler yapılabilir bu konuda rehberlik ediyoruz. Avukat psikolog, doktor kişinin hangi danışmana ihtiyacı varsa oraya yönlendiriyoruz. Belirli bir isim önerisine bulunmuyoruz sadece bir psikologa ya da psikiyatri uzmanına danışması gerektiğini öneriyoruz” diye konuştu.

Aile irşat bürosu her gün açık büroda her gün görevlilerimiz var diyen Erdem: “Danışanlar tercih ettikleri durumlarda erkek ya da bayan görevli konusunda seçim yapabiliyorlar. Aile irşat bürosu olarak hanımlara yönelik sosyal faaliyetlerimiz var. Vaazlara gittiğimizde büromuzu, Kuran Kurslarında da aynı şekilde tanıtıyoruz. Büro olarak hazırlattığımız broşürlerimiz var, kuran kurslarında da diğer programlarda da broşürlerimizi veriyoruz. Broşürlerde telefon numaralarımız, e-mail adreslerimizi çalışma konularımız yer alıyor. Vatandaşlar hangi konularda bizlere danışabilirler bunun bilgilerine yer veriyoruz” şeklinde konuştu.

Boşanma konusunda karar anlamında yönlendirme yaptıklarını da sözlerine ekleyen Ayşe Erdem: “Temel prensibimiz mümkün mertebe aile birliğini korumak ama sağlıklı biçimde korumak. Bu düşünceden hareketle boşanmayı Son çare olarak ortaya koyuyoruz. Boşanma kararı alanlar dini sorumlulukları ile alakalı olarak danışmak maksadıyla büromuza müracaatta bulunuyorlar. Biz evliliğin sağlıklı bir biçimde yürümesi için yapılması gerekenleri aktarıyoruz. Bunun yanı sıra evlilik öncesinde sorunlar iletiliyor. Evlilik ya da boşanma sürecinde dini açıdan sahip olunan hak ve hukuklarla ilgili olarak sorular geliyor. Bunun yanı sıra resmi manada hak ve hukuklar da önemli bu yüzden hukukçuya başvurmalarını da öneriyoruz” dedi.

Erdem sözlerini şöyle sürdürdü: “Aile irşat bürolarında en çok önem verilen konulardan biri de mahremiyet konusu. Konuşulanlar görevliyle danışan arasında kalıyor. Bu hususa Son derece riayet ediliyor.”
Kaynak: İHA