Kktc'de Gün Boyu Süren Kthy-atlasjet Görüşmelerinde İlerleme Sağlandı

Geçtiğimiz gün kesilen Atlasjet ile Kıbrıs Türk Hava Yolları (KTHY) arasındaki ortaklık görüşmelerinde bugün ilerleme sağlandı. Ortaklık protokolünün yarın imzalanması bekleniyor.

Gün boyu süren görüşmelerden sonra Bakanlar Kurulu saat 18:00'de olağanüstü toplanarak durum değerlendirmesi yaptı. Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hamza Ersan Saner yaklaşık 2 saat süren Bakanlar Kurulu toplantısından sonra TAK ve BRT'ye yaptığı açıklamada, görüşmelerin olumlu yönde seyrettiğini ve ilerleme sağlandığını, ortaklık protokolünün yarın imzalanabileceğini söyledi. KTHY'nin, Atlasjet'le yapılacak ortaklık anlaşmasıyla ilgili pürüzlerin giderilmesi için gün boyu toplantılar gerçekleştirdiğini
ifade eden Saner, toplantılara KTHY konusunda Bakanlar Kurulu tarafından görevlendirilen bakanlar ile Atlasjet Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy'un başkanlığındaki heyetlerin katıldığını ifade etti.
Saner, açıklamasında KTHY isminin yaşatılması, çalışanların azami şekilde haklarının korunması ve biletli yolcuların mağdur edilmemesi konusunda kararlı olduklarını vurguladı. Çalışanların haklarının azami şekilde korunması ve biletli yolcuların mağdur edilmeyeceği şekilde uçuşların gerçekleştirilmesi konusunda çalışmaların son aşamaya geldiğini de vurgulayan Saner, görüşmelere yarın kaldığı yerden devam edileceğini de belirtti. Bakan Saner, Hava Sen'in, "Büyükelçiliğin Kıbrıs Türk Hava Yolları
yolcularının Atlasjet tarafından taşınmasını şart koşarak 15 milyon TL kaynak aktardığını" açıkladığının anımsatılması üzerine ise şunları kaydetti: "Büyükelçimiz beni arayarak, bu konudaki hassasiyetini dile getirdi. Ülkede kalan yolcuların taşınması için hassasiyetini belirtmiş olup, bu konuda, elinden gelen her türlü katkıyı koymaya hazır olduğunu ifade etti. Turizmin darbe almaması için her türlü katkıyı koymaya hazır olduğunu ifade etti."
(MG-MS-D)