Örnek Proje İle Mülteci Gençlere Sahip Çıkılacak

Gaziantep Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği ile Gaziantep Yaşamda Bende Varım Derneği tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen "Hayatı Paylaşmak" adlı projeyle yaklaşık 300 mülteci genç eğitim ve sosyal aktivitelerden yararlanıyor

Gaziantep Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği ile Gaziantep Yaşamda Bende Varım Derneği tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen "Hayatı Paylaşmak" adlı projeyle yaklaşık 300 mülteci genç eğitim ve sosyal aktivitelerden yararlanıyor.
Gaziantep Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği'nde (SGDD) düzenlenen proje tanıtım toplantısına SGDD Gaziantep Şubesi Başkanı Hakan Cebeci, SGDD Psikolojik Danışmanı Berrin Esvet, Gaziantep Yaşamda Bende Varım Derneği Başkanı Orhan Güneş ve Yaşamda Bende Varım Derneği Psikolojik Danışmanı Zeynep Modalı, üniversite öğrencileri ile mülteci gençler katıldı.
Toplantıda konuşma yapan Zeynep Modalı, 18-30 yaş arası yaklaşık 300 mülteci gence Türkçe eğitimi ile sosyal aktivite imkanı sağladıklarını ifade etti. Modalı, mülteci gençleri üniversite gençleriyle bir araya getirdiklerini belirterek,
"Gaziantep'te yaklaşık bin 380 mülteci ve sığınmacı bulunmaktadır. Biz buradaki mültecilerin yaşadığı sosyal uyum problemlerine yardım etmek amacındayız. Sosyal entegrasyonlarını hızlandırmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda onların yabancılık çekmemesi ve daha rahat yaşaması için Türkçe öğretmeye karar verdik. Bunun yanında sosyal faaliyetlerde bulunuyoruz. Üniversitelilerle 18-30 yaş arası mülteci gençleri bir araya getirerek onların beraber sosyal faaliyetlere katılmalarını sağlıyoruz" dedi.