Haber Arşivi

Caner Erkin Açiklamasi 'Yeniden Milli Takim'da Oldugum Için Mutluyum'

A Milli Takim’a yeniden çagrilan tecrübeli futbolcu Caner Erkin, tekrar ay-yildizli forma altinda oldugu için çok mutlu oldugunu söyleyerek, Norveç karsisinda da kazanacak güç ve kalitede olduklarini ifade etti.

5 Ekim 2021 Salı   17:43:18

Vali Aydogdu Muhtarlarla 'Akif' Filmini Izledi

Aksaray Valisi Hamza Aydogdu kentteki köy ve mahalle muhtarlariyla yogun is temposundan uzaklasmak ve farkindalik olusturmak adina sinemada bulusarak Istiklal Marsi’nin sairi Mehmet Akif Ersoy’un hayatini konu alan “Akif” filmini izledi.

5 Ekim 2021 Salı   17:43:17

Çin'in Sincan Bölgesi'nde Görev Yapan Eski Polis, Uygurlara Iskence Ettiklerini Söyledi

10 yil bölgede görev yaptiktan sonra ülkeyi terk eden Çinli eski polis memuru 'Ciang':'(Tutukladigi Uygurlarin asirilikçi olup olmadigina iliskin) Hiçbiri. Sincan bir savas bölgesi degil ve bu insanlar bizim yurttaslarimiz; yabanci, düsman degil'“(Iskence ettigi insanlarla yüzlesmesi halinde) Korkuyorum. Oradan ayrilirdim. Bu insanlarla nasil yüzlesecegim? Kendimi suçlu hissederdim. Sadece asker de olsaniz, olanlardan hâlâ sorumlusunuz. Evet emirleri yerine getirmeniz gerekiyor. Ama birçok insan bunu birlikte yapti. Bundan biz sorumluyuz” Sincan'da 15 ay tutuklu bulunan Uygur Türkü Abdulveli Eyüp: '(Kendisine iskence edenler) Onlardan nefret etmiyorum çünkü hepsi bu sistemin kurbani'

5 Ekim 2021 Salı   17:42:47

Taliban Yönetimi Ile Iran Arasinda Ticaret Anlasmasi Imzalandi

Afganistan'da yönetimi devralan Taliban hükümeti ile Iran arasinda, sinir kapilari üzerinden gerçeklesen ticareti gelistirmek amaciyla anlasma imzalandi.

5 Ekim 2021 Salı   17:41:47

BOSBIR Yönetim Kurulu Baskani Özsoy Açiklamasi 'OSB'lerimiz Yeni Düzenlemeden Zarar Görmemeli'

Bursa Organize Sanayi Bölgeleri Birligi Enerji Üretim AS (BOSBIR) Yönetim Kurulu Baskani Ersan Özsoy, Organize Sanayi Bölgelerinin istihdam, üretim ve ihracat performansiyla ülke ekonomisinin kalkinmasinda en önemli rolü üstlendigini belirterek, OSB’lerin yönetimiyle ilgili yapilmasi gereken degisikliklerin gözden geçirilmesi gerektigini söyledi.

5 Ekim 2021 Salı   17:40:48

Antalya'daki Mervenur Polat Cinayeti Saniklarinin Yargilanmasina Devam Edildi

Antalya'da 4,5 aydir kayip olarak aranan 20 yasindaki Mervenur Polat'in ölü bulunmasiyla ilgili 4'ü tutuklu 6 sanigin yargilandigi davanin durusmasi görüldü.

5 Ekim 2021 Salı   17:40:47

Baskan Hasan Çavusoglu Açiklamasi 'ALA Fan Token'in 4 Ekim'deki Halka Arzinda Bizi Mutlu Eden Sonuçlar Elde Ettik'

Aytemiz Alanyaspor Baskani Hasan Çavusoglu, ALA Fan Token’in halka arzini tesislerde yaptigi basin toplantisinda degerlendirdi.

5 Ekim 2021 Salı   17:40:17

Vali Demirtas Açiklamasi 'Boncuklu Tarla Kazilariyla Tarih Yeniden Yazilacak'

Mardin Valisi Mahmut Demirtas, Dargeçit ilçesinde bulunan Boncuklu Tarla’da incelemelerde bulundu. Kazi çalismalariyla ortaya çikarilan alanda son derece önemli tarihi bulgulara rastlandigina dikkat çeken Vali Demirtas, medeniyet besigi Mardin’in her yerinin tarih koktugunu söyledi.

5 Ekim 2021 Salı   17:38:17

Kayseri Polisinden Uyusturucuya Geçit Yok

Kayseri Il Emniyet Müdürlügü Narkotik Sube Müdürlügü ekiplerince yapilan çalismalarda düzenlenen 3 ayri operasyonda çesitli miktarlarda uyusturucu madde ele geçirildi.

5 Ekim 2021 Salı   17:37:48

Afyonkarahisar'da Çikan Iki Ayri Yangin Büyümeden Söndürüldü

Afyonkarahisar’da neredeyse ayni zamanlarda çikan iki farkli binanin çatisinda çikan yangin panige neden olurken, yangin itfaiye ekiplerinin müdahalesi ile büyümeden söndürüldü.

5 Ekim 2021 Salı   17:37:47

Sanliurfa'da Seyyar Saticinin Buldugu Cüzdan Sahibine Ulastirildi

Sanliurfa'nin Siverek ilçesinde, sarimsak satan seyyar satici tarafindan bulunan para cüzdani, zabitanin yardimiyla sahibine ulastirildi.

5 Ekim 2021 Salı   17:37:17

Erzurum'da Zirve Beyaza Büründü

Erzurum’da saganak dolu yagisi sonrasi zirve beyaza büründü. Beyaz örtüyle kaplanan zirve manzarali görüntüler olusturdu.

5 Ekim 2021 Salı   17:35:47

ADÜ'de 2021-2022 Akademik Yili Yüz Yüze Egitimle Basladi

Adnan Menderes Üniversitesi’nde (ADÜ) 2021-2022 Akademik Yilinin, 13 Eylül 2021 tarihinde baslamasinin ardindan yüz yüze egitim de basladi.

5 Ekim 2021 Salı   17:35:19

Otel Yangininda Yaralanan Personel Istanbul'a Nakledildi

Mugla’nin Bodrum ilçesinde 5 yildizli bir otelde çikan yanginda yaralanan otel personeli, ambulans uçakla Istanbul’a nakledildi.

5 Ekim 2021 Salı   17:35:17

Rusya Devlet Baskani Putin Açiklamasi 'Avrupa Enerji Piyasalarinda Histeri Yasaniyor'

Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin, Avrupa'da enerji üretimi yatirimlarinin azaldigini belirterek, "Avrupa enerji piyasalarinda bir çesit histeri yasaniyor. Çünkü birileri iklim degisikligi üzerine spekülasyon yapiyor ve o zaman enerji üretimine yatirimlar azalmaya basliyor." dedi.

5 Ekim 2021 Salı   17:34:47

Cumhurbaskani Erdogan 2021-2022 Yüksekögretim Akademik Yil Açilis Töreni'nde Konustu Açiklamasi (3)

'Türkiye, 1 milyonun üzerindeki yurt yatak kapasitesi ile açik ara, dünyada yüksekögretim ögrencilerine en fazla barinma imkani saglayan ülkedir' 'Rektörünün arabasinin üstüne çikip, orada tepinen ögrencilerin oldugu bir Türkiye'yi ben kabullenemiyorum. Bize böyle ögrenciler gerekmez' '(Bogaziçi Üniversitesi Rektörü'nün aracinin önünün kesilmesi) Böyle ögrenci olamaz. Bunlar olsa olsa ancak üniversitelerin içine sizmis teröristlerdir' 'Bugün artik ülkemizde üniversite egitimi almak isteyen gençlerimizin önünde hemen hiçbir mani kalmamistir. Yeter ki gençlerimiz bu yolda yürüsün, enerjilerini ve vakitlerini egitim ögretim için harcasin, kapasitelerini ve kabiliyetlerini harekete geçirsin. Diger tüm sikintilari çözmek, eksikleri gidermek, talepleri karsilamak hiç endise etmeyin bizim isimizdir, biz bunlari çözeriz' 'Halen insasi süren proje ve ihale asamasinda olan yurt çalismalarimizla birlikte 110 binin üzerinde yeni yatagi ögrencilerimizin hizmetine sunacagiz. Böylece artik yurt sorununu tamamen çözmüs olacagiz'

5 Ekim 2021 Salı   17:33:17

'Sebze-Meyve Zayiatini Azaltacak 'Soguk Zincir Finansal Destek Programi'ni Baslatiyoruz'

Sanayi ve Teknoloji Bakani Mustafa Varank, son dönemde enflasyon baskisinin dikkat çektigini belirterek, "Yarin itibariyla Küçük ve Orta Ölçekli Isletmeleri Gelistirme ve Destekleme Idaresi Baskanligi (KOSGEB) ile sebze-meyve zayiatini azaltacak ‘Soguk Zincir Finansal Destek Programi’ni baslatiyoruz” dedi.

5 Ekim 2021 Salı   17:31:17

Çankiri'da Çeltik Hasadi Basladi

Türkiye'nin pirinç ihtiyacinin karsilandigi illerden Çankiri'da, çeltik hasadina baslandi.

5 Ekim 2021 Salı   17:29:49

Jandarma Ögrencilere Hayvan Sevgisini Anlatti

Kayseri Il Jandarma Komutanligi; Çevre, Doga ve Hayvanlari Koruma Tim Komutanliginca 4 Ekim Hayvanlari Koruma Günü etkinligi kapsaminda; ilkokul ögrencilerine ’Hayvanlarin korunmasi, hayvan sevgisi ve hayvan haklari’ konulu seminer düzenlendi.

5 Ekim 2021 Salı   17:29:48

Bip'in Toplam Indirilme Sayisi 87 Milyonu Asti

Uluslararasi uygulamalarda yasanan kesinti süresince BiP, aktif kullanici sayisini iki kat artirdi. Bu süreçte Türkiye’nin yani sira yurtdisindan da platforma olan ilgi artti. Platforma yeni katilan kullanicilarin yüzde 50’si Türkiye disindan gerçeklesti. Dün gece ile birlikte BiP’in toplam indirilme sayisi 87 milyonu asti.

5 Ekim 2021 Salı   17:29:47

Cumhurbaskani Erdogan, 2021-2022 Yüksekögretim Akademik Yil Açilis Töreni'nde Konustu Açiklamasi (2)

'Artik gençlerimizin hayal ettikleri yere yerlesemedikleri için hayatlarinin baharinda tekrar tekrar üniversite sinavina girmelerine gerek birakmayacak daha güçlü bir sistem kurmaliyiz' 'Bir yanda üniversite sinavi pesinde vakit kaybeden gençlerin, diger yanda üniversitelerimizde atil kapasitenin bulundugu mevcut tabloyu süratle degistirmemiz sarttir' 'Bunun yolu da kamu ve özel sektörü kapsayan is piyasalarindaki talep ve egilimleri iyi takip etmekten, müfredatin ve programlarin bu dogrultuda güncellenmesinden geçiyor'.

5 Ekim 2021 Salı   17:29:17

'Ar-Ge'lere Gerekli Altyapilarin Ve Insan Kaynaginin Olusturulmasi Için Kapsamli Politikalar Uyguluyoruz'

Sanayi ve Teknoloji Bakani Mustafa Varank, Türkiye’de Arastirma-Gelistirme (Ar-Ge), inovasyon ve teknolojinin oldugu her yerde Sanayi ve Teknoloji Bakanligi olarak katki koymaya çalistiklarini belirterek, “Ar-Ge’lere gerekli altyapilarin ve insan kaynaginin olusturulmasi için kapsamli politikalar uyguluyoruz” dedi.

5 Ekim 2021 Salı   17:28:17

Iki Yeni Midye Türü Kesfedildi

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi ögretim üyeleri tarafindan iki yeni midye türü kesfedildi. Burdur Gida, Tarim ve Hayvancilik Meslek Yüksekokulu ögretim üyesi Doç. Dr. Mustafa Emre Gürlek ile Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü ögretim üyesi Doç. Dr. Ümit Kebapçi’nin da yer aldigi ve 8 farkli ülkeden katilimcinin bulundugu proje ekibi iki yeni midye türü kesfetti.

5 Ekim 2021 Salı   17:27:48

Kepez Belediyesi Ekim Ayi Meclis Toplantisi Gerçeklesti

Kepez Belediye Meclisi’nin Ekim ayi toplantisinda 2’si önerge olmak üzere toplam 25 gündem maddesi görüsüldü. Kepez Meclisi ilçeye kazandirilacak yeni bisiklet yollarindan yeni yesil alanlara kadar birçok konu karara baglandi.

5 Ekim 2021 Salı   17:27:47

Istanbul Emniyet Müdürü Aktas'in Avukatindan Açiklama Açiklamasi

'Bugün Cumhuriyet Gazetesi'nde yayimlanan ve bir kisim internet sitelerine de yansiyan haber, niteligi itibariyla asilsiz, yalan ve iftiralarla doludur' ''Müvekkil Zafer Aktas hakkinda, iftiralarla dolu yayinlara dayanak beyanlari olusturan kisi ve söz konusu yayinlari basin ve meslek ilkelerine aykiri olarak yayinlayan yayin organlari hakkinda da yasal yollara basvurulmustur'.

5 Ekim 2021 Salı   17:27:17

 1  2  ...  13  14  15  ...  68  69