Elazig'da Bir Ilk Açiklamasi Visneli Badem Sekerinin Ardindan Limonlusu Yapildi

Elazig’da badem sekeri ustasi ve isverenin ortaklasa ürettigi visneli badem sekeri tüm Türkiye tarafindan begenilirken, bu sefer yeni tat olan limonlu badem sekerinin üretimi basladi. Türkiye’de sadece Elazig’da yapilan limonlu badem sekeri, vatandaslar tarafindan büyük ilgi görüyor.

Elazig'da Bir Ilk Açiklamasi Visneli Badem Sekerinin Ardindan Limonlusu Yapildi
Elazig’da yöresel ürünler satan bir isletmede çalisan badem sekeri ustasi Coskun Ceylan ve isletme sahibi Imam Gündogdu, geçtigimiz aylarda visneli dondurmadan esinlenerek visneli badem sekeri üretmesinin ardindan Türkiye’nin bütün illerinden siparis almaya baslamisti. Yaz aylarinda sicakliklarin artmasiyla birlikte farkli bir damak tadi arayisina giren isletme sahibi ve badem sekeri ustasi, ferahlik veren limondan badem sekeri yapmaya karar verdi. Badem ile limonu karistiran ustalar, essiz bir damak zevki ile karsilasti. Ilk etapta az bir sekilde yaparak vatandaslara ikram edilen limonlu badem sekeri için, halkin güzel tepkilerinin ardindan seri üretimine geçildi. Sehir disindan firmalarin ve vatandaslarin taleplerini karsilamak için yogun bir tempoyla çalismaya devam ediyor.

Isletme Sahibi Imam Gündogdu, “Badem sekeri bizim tezgahimizin vazgeçilmez lezzetlerinden birisidir. Badem sekerinin beyazi, visneli ve son olarak da limonlusunu üretmeye basladik. Limonlu badem sekerini yapmamiz, havalarin sicak olmasi ve limonun da ferahlatmasindan dolayi böyle bir sey yapmaya karar verdik. Ilk etapta az bir üretim yaparak vatandaslara ve müsterilere ikram ettik. Müsterilerimiz yapmis oldugumuz limonlu badem sekerinden memnun kaldi. Visneli badem sekerini nasil yüzde yüz visneden yapiyorsak limonlu badem sekerini de ayni sekilde yapmaya basladik. Müsterilerimizin talebi var, biz de üretime devam ediyoruz. Sade badem sekerinde nasil ki sehirlerarasi ve yurt disina gönderiyorsak visneli ve limonlu badem sekerinde de ayni talebi gördük. Su anda epey bir siparisimiz var. Limon ve eksili ürünler herkesin bildigi gibi seker hastalarina iyi geliyor. Seker hastalarimiz yapimina basladigimiz limonlu badem sekerini istedikleri gibi tüketebilirler. Limonlu badem sekerimizin fiyati, sade ve visnelide de oldugu gibi kilogrami 300 liradan satiliyor” dedi

Badem sekeri ustasi Coskun Ceylan, “Visneli badem sekerini yaptigimiz da vatandaslar tarafindan yogun bir talep oldu. Simdi de yaz aylarina has daha farkli bir tat olsun diye limonlu badem sekeri yapimina basladik. Müsterilerimizin yapmis oldugumuz limonlu badem sekerini çok begendi. Visneli ve sade badem sekeri taze bir sekilde her gün tezgahlarimizda bulunuyor. Limonlu badem sekerimiz ise yeni olmasina ragmen en geç iki günde bir tezgahimizda bulunuyor” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA