Haber Arşivi

Suudi Arabistan, Hac Için Uygulanacak Yeni Önlemleri Açikladi

Suudi Arabistan Iki Kutsal Cami Isleri Genel Baskani Seyh Abdul Rahman Al Sudais, Temmuz ayi ortasinda baslayacak hac ibadeti sirasinda zemzem siseleri dagitiminda ve kutsal mekanlarin sterilizasyon islemi sirasinda robotlarin kullanilacagini açikladi.

1 Temmuz 2021 Perşembe   11:42:49

Tarihi Sahnalar Köprüsü'nün Restorasyonu Tamamlandi

Akyaka Kanyonu’nda bulunan tarihi Sahnalar Köprüsü’nün restorasyon çalismalari tamamlandi.

1 Temmuz 2021 Perşembe   11:42:49

Elazig'da Belediye Baskani 'Can Dostlara' Anne Sefkatiyle Bakiyor

Keban Belediye Baskani Fethiye Atli: 'Bu sevgi Allah vergisi, hayvanlara karsi çok büyük bir sevgim, merhametim var' 'Aksam eve gelince kediciklerimin mamalarini veriyorum çünkü dört gözle beni bekliyor, onlari beni beklerken görünce çok mutlu oluyorum'.

1 Temmuz 2021 Perşembe   11:42:47

Yargitayda Yeni Dönem Basladi

Yargitay, bugün itibariyla 12 hukuk ve 12 ceza dairesi olmak üzere 24 daireli yeni yapisiyla faaliyetlerini sürdürecek.

1 Temmuz 2021 Perşembe   11:42:18

Milli Güresçi Taha Akgül'ün Olimpiyatlarda Gözü Yine Altin Madalyada

Taha Akgül, günde üç antrenmanda yaklasik 5 saat çalisiyor '2016 Rio Olimpiyatlari'nda altin madalya almistim. Tokyo'da da hedefim ikinci kez altin madalya. 8 kez Avrupa sampiyonu olarak aslinda rakiplerime psikolojik olarak bir üstünlük mesaji verdim. Bunu kullanmak istiyorum. Çok temkinliyim. Gerçekten rehavete kapilmadan hazirlaniyorum'

1 Temmuz 2021 Perşembe   11:42:17

Büyüksehir'den 'Akilli Sehir Kayseri'ye Yakisan Bir Uygulama Daha

Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, yaya alt ve üst geçitleri, pasajlar ve tramvay duraklarinda bulunan 51 adet yürüyen merdiven ile 18 adet asansörü 88 kamera ile tek bir merkezden kontrol edilmesine imkân saglayan Uzaktan Izleme Merkezi’ni (UZIMER) Türkiye’de ilk kez Kayseri’de hayata geçirdiklerini belirterek, can ve mal güvenligi açisindan özel önem tasiyan uygulamanin vatandas memnuniyetini artirip, tasarrufa da büyük katki sagladigini açikladi.

1 Temmuz 2021 Perşembe   11:41:49

Karaman Belediyesi El Sanatlari Karma Sergisi Açildi

Karaman Valisi Mehmet Alpaslan Isik, Karaman Belediyesi Kadin ve Aile Hizmetleri Müdürlügü kursiyerleri tarafindan hazirlanan El Sanatlari ve Karma Sergisi’nin açilisina katildi.

1 Temmuz 2021 Perşembe   11:41:48

Erzurum'daki Kadin Girisimcilere Yönetici Egitimi

Ekonomiye güç katan kadin girisimcileri destekleyen Garanti BBVA’nin, Bogaz içi Üniversitesi Yasamboyu Egitim Merkezi (BÜYEM) is birligiyle 2012 yilinda baslattigi, “Kadin Girisimci Yönetici Okulu” programinin 2021 yili egitimlerinin üçüncüsü, Erzurum’daki kadin girisimcilere yönelik düzenlenecek.

1 Temmuz 2021 Perşembe   11:41:47

ANALIZ - Türkiye'nin Muhtemel Afganistan Misyonu Açiklamasi Firsatlar Ve Zorluklar

Afganistan’in dünyaya açilan tek kapisi konumundaki Kabil Havalimani, ülkedeki diplomatik misyonlarin faaliyete devam edebilmesi için hayati önemde. Ayrica havalimaninin güvenli isleyisi, uluslararasi yardim kuruluslarinin insani yardimlarini ulastirabilmeleri bakimindan da çok mühim Türkiye’nin Afganistan’daki yeni misyonunun muhtemel kazanç ve riskleri görevin sinirlarina göre degisecek. ABD ile varilan ön anlasmaya göre, Türkiye’nin sorumlulugunun havalimaninin güvenligini saglamakla sinirli bulundugu, askeri operasyonlara katilmanin söz konusu olmadigi anlasiliyor Türkiye’nin gerek NATO’daki tek Müslüman ülke olmasi gerekse Afganistan hükümeti ve halkiyla yakin bagi bu görevin üstlenilmesinde belirleyici olan faktörler Türkiye’nin böylesi kritik bir görevi üstlenmesi, ABD ve NATO nezdindeki konumunu güçlendirecegi gibi, Türk dünyasini içine alan genis bir cografyaya açilmasina imkan verecek bir nüfuz alani da temin edilebilir Bu görevin pek çok zorlugu beraberinde getirecegi de öngörülebilir. Bu zorluklarin basinda, birçok bölge ülkesinin yillardir farkli stratejik çikarlar dogrultusunda Afganistan'a müdahil olmalari ve istikrarin temini konusunda henüz bir uzlasin saglanmamis olmasi geliyor Afganistan’da gerek merkezi hükümet dahil yerel aktörlerle olan baglari gerekse Pakistan ve Katar gibi Afganistan sorununa etki edebilecek ülkelerle olan yakinligi Türkiye’ye Afganistan’da çatisan taraflar arasinda potansiyel bir arabulucu olma konumu sagliyor

1 Temmuz 2021 Perşembe   11:40:47

Kazada Kaybettigi Fonksiyonunu 'Beyin Pili' Ile Kazandi, Ameliyatta Çizim Yapti

Antalya'da geçirdigi trafik kazasi sonucu beyninde olusan hasar nedeniyle 6 yil boyunca vücudunun sag tarafini kullanamayan Gülnur Deveci, beynine takilan pil ile uzun süre ayri kaldigi sosyal çevresine yeniden kavustu Kolundaki titreme nedeniyle çok sevdigi çizimlerinden uzak kalan Deveci: 'Ameliyat sirasinda çizim yapmaya, bana verilen su sisesini agzima götürmeye ve akici bir sekilde konusmaya basladim. Çok güzel bir duyguydu. Bu tedavi zihinsel olarak da beni iyilestirdi' Akdeniz Üniversitesi Tip Fakültesi Beyin ve Sinir Cerrahi Ana Bilim Dali Ögretim Üyesi Prof. Dr. Tanju Uçar: 'Ortalama 4 saat süren sürecin sonunda kullanamadigi kolun önemli ölçüde geri dönüsü basladi. Tek bir titreme yok. Hastamiz da kendisini iyi hissediyor'

1 Temmuz 2021 Perşembe   11:39:18

Tekirdag'da Denizcilik Bayramina Özel Muhtesem Gösteri

Tekirdag’da Denizcilik ve Kabotaj Bayrami nedeniyle tören düzenlendi. Törende denize çelenk birakilarak, römorkörlerle özel gösteri düzenlendi.

1 Temmuz 2021 Perşembe   11:39:17

ERÜ KANKA Çocuk Hematoloji Ve Onkoloji Hastanesi Açiliyor

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) KANKA (Kansere Karsi Birlikte Dernegi) Çocuk Hematoloji ve Onkoloji Hastanesi 3 Temmuz'da açilacak.

1 Temmuz 2021 Perşembe   11:38:50

Aninda Müdahale Ile Olasi Bir Yangini Önlediler

Bilecik’te, park halindeyken motor kismindan gelen dumanlari gördükleri otomobilin aküsünü söken zabita ve çevre esnaf olasi bir yanginin önüne geçmis oldu.

1 Temmuz 2021 Perşembe   11:38:49

Siirt'te Yakit Kazanlarinda Çikan Yangin Itfaiye Ekiplerince Söndürüldü

Siirt’te eski kapali cezaevinde bulunan yakit kazanlarinin kaldirilmasi için baslatilan çalismalar sonucu alev alan kazanlarin zamaninda söndürülmesi, olasi faciayi önledi.

1 Temmuz 2021 Perşembe   11:38:48

Yeni Malatyaspor Transferde Ince Eleyip, Sik Dokuyor

Süper Lig'de 20202021 sezonunu 15. sirada tamamlayan Yeni Malatyaspor, yeni sezon öncesi su ana kadar 8 oyuncuyla yollarini ayirdi ve 3 futbolcuyu renklerine katti Kulüp basin sözcüsü Hakki Çelikel: 'Bu sezon iddiali, iyi bir takim kurma gayretindeyiz ve bunu da insallah basaracagiz'

1 Temmuz 2021 Perşembe   11:37:17

Gelecegin Bilim Insanlari TÜBITAK Fen Lisesinde Yetisecek

Lisenin yetenek giris sinavina, 2021 merkezi sinav sonuçlarina göre yüzde 1'lik basari diliminde yer alan ögrenciler 24 Temmuz'da basvuru yapabilecek.

1 Temmuz 2021 Perşembe   11:35:49

Kayseri'de 550 Keklik Dogaya Salindi

Kayseri’nin Pinarbasi ve Sariz ilçelerinde 550 keklik dogaya birakildi.

1 Temmuz 2021 Perşembe   11:35:48

TFF'den Ali Düsmez Için Tebrik Mesaji

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Istanbul Amatör Spor Kulüpleri Federasyonunun olagan genel kurul toplantisi sonucunda yeniden baskanliga seçilen Ali Düsmez için tebrik mesaji yayimladi.

1 Temmuz 2021 Perşembe   11:35:17

Çocuk Üniversitesi Ilk Dersini Gerçeklestirdi

Anadolu Üniversitesi Çocuk Egitimi Uygulama ve Arastirma Merkezi (Çocuk Üniversitesi) tarafindan düzenlenen Klasik Gitar Yaz Programi’nin ilk dersi Japon Bahçesi’nde gerçeklestirildi.

1 Temmuz 2021 Perşembe   11:33:47

Anadolu Üniversitesi'nde 'Dört Yöreden Dört Telden Türkülerimiz' Adli Program Düzenlendi

Anadolu Üniversitesi Türk Dünyasi Uygulama ve Arastirma Merkezi (TÜDAM) “Ilgiden Duyguya, Duygudan Ruha Türk Dünyasi Kültür Sanat Etkinlikleri” kapsaminda “Dört Yöreden Dört Telden Türkülerimiz” adli söylesi ve canli dinleti programi düzenledi.

1 Temmuz 2021 Perşembe   11:33:18

Konya'da Celaleddin Karatay Caddesi Tamamlandi

Konya Büyüksehir Belediye Baskani Ugur Ibrahim Altay, Karatay Belediye Baskani Hasan Kilca ile birlikte yapimi tamamlanan Celaleddin Karatay Caddesini inceledi.

1 Temmuz 2021 Perşembe   11:33:17

Adana'da Cinsel Istismar Suçundan 14 Yil 2 Ay Kesinlesmis Hapis Cezasiyla Aranan Hükümlü Yakalandi

Adana'da, "çocugun nitelikli cinsel istismari" suçundan 14 yil 2 ay kesinlesmis hapis cezasi bulunan firari hükümlü yakalandi.

1 Temmuz 2021 Perşembe   11:32:18

KPSS Tercihleri Hangi Tarihe Kadar Yapılacak? 2021 KPSS Tercihleri Nasıl Yapılır? 2021 KPSS Tercih Kılavuzu

ÖSYM Tarafından gerçekleştirilen KPSS tercihleri başladı! Milyonlarca adayın kamu, kurum ve kuruluşlarına yerleşmek için girdiği KPSS sınavının tercih dönemi belli oldu. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan 2021 KPSS tercihleri nasıl yapılır? 2021 KPSS tercih kılavuzu nerede yayınlandı? 2021 KPSS tercihleri ne zaman bitecek? KPSS son tercih günü ne zaman? KPSS tercihleri hangi tarihler arasında gerçekleştirilecek?

1 Temmuz 2021 Perşembe   11:31:37

Almanya Türkiye Dahil 80 Ülkeye Seyahat Uyarilarini Kaldirdi

Almanya Disisleri Bakanligi Türkiye’nin de aralarinda bulundugu 80 ülkeye yönelik seyahat uyarilarinin kaldirildigini duyurdu.

1 Temmuz 2021 Perşembe   11:30:49

Kinikli Çömlek Ustalari Hünerlerini Sergiledi

Aydin’in Karacasu ilçesinde düzenlenen 1. Uluslararasi Kirmizi Eller Çömlek ve Sanat Çalistayina katilan Bilecikli çömlek ustalari hünerlerini sergiledi.

1 Temmuz 2021 Perşembe   11:30:48

 1  2  ...  55  56  57  ...  74  75