Konya'da Celaleddin Karatay Caddesi Tamamlandi

Konya Büyüksehir Belediye Baskani Ugur Ibrahim Altay, Karatay Belediye Baskani Hasan Kilca ile birlikte yapimi tamamlanan Celaleddin Karatay Caddesini inceledi.

Konya'da Celaleddin Karatay Caddesi Tamamlandi
Konya Büyüksehir Belediyesi, Ankara Yolu ile Karaman Yolu arasinda baglanti yolu olusturacak Celaleddin Karatay Caddesindeki çalismalari tamamladi. Konya Büyüksehir Belediye Baskani Ugur Ibrahim Altay, çalismalari tamamlanan Celaleddin Karatay Caddesinde Karatay Belediye Baskani Hasan Kilca ile birlikte inceleme yapti.

"Yeni bir iç hat olusturuyoruz"

Daha önce ilan ettikleri Sultan Abdülhamid Han, Celaleddin Karatay ve Ismail Ketenci Caddelerindeki çalismalarin yogun sekilde sürdügünü ifade eden Baskan Altay, “1,5 kilometre uzunlugunda, 25 metre genisligindeki caddemizin artik son etabi olan asfaltlama islemine geçiyoruz. Böylece sehrimizde Ahmet Özcan Caddesi ve Fethi Caddesi’nin içerisinde yeni bir iç yol olusturuyoruz. Trafigi rahatlatacak bu önemli çalisma için 10 milyon liralik bir bütçe harciyoruz. Hem KOSKI, hem Fen Isleri ekiplerimiz Konya’nin altyapisi için önemli çalismalar yapmaya devam ediyor. Insallah kisa süre içerisinde Celaleddin Karatay Caddemiz trafige açilarak hizmete girmis olacak. Sehrimize hayirli olsun” ifadelerini kullandi.

"28 ilçede 400 kilometre yol çalismasi yürütülüyor"

Merkezde bu çalismalari yürütürken merkezin disindaki 28 ilçede de su anda yogun sekilde yol çalismasi yürüttüklerinin altini çizen Baskan Altay, “Bu yil insallah 400 kilometre yeni yolu sehrimize kazandirmis olacagiz. Bu yollar hem Büyüksehir standardina kavusuyor hem de sathi kaplamalarini gerçeklestirmis oluyoruz. Mevsim sartlarinin imkan verdigi ölçüde yogun bir gayret içerisindeyiz. Konya’nin yarinlarinin güzel olmasi için çaba sarf ediyoruz” dedi.



"Yeni bir ulasim aksi kazaniyoruz"

Karatay Belediye Baskani Hasan Kilca ise, bölgenin yeni bir ulasim aksi kazandigina dikkat çekerek, “Ali Ulvi Kurucu Caddesi’nden bölgemizi Meram’a baglayan bir ulasim aksi yoktu. Celaleddin Karatay Caddesi ve devamindaki Ismail Ketenci Caddesi ile birlikte Karatay’i Meram’a oradan da Abdülhamid Han Caddesi üzerinden Selçuklu bölgesine baglamis oluyoruz. Ilçe belediyeleri olarak tüm ekiplerimizle birlikte merkezde ve merkeze uzak mahallelerde gerek asfalt gerekse parke çalismasi yürütüyoruz. Bu dönemde Büyüksehir Belediyemizle birlikte sehrimizin altyapisini güçlendirmeye, sehrimizde yeni ulasim akslari olusturmaya gayret ediyoruz. Emeklerinden ve hizmetlerinden dolayi Büyüksehir Belediye Baskanimiza tesekkür ediyorum” seklinde konustu.

Kaynak: İHA