'Davos İletişim Forumu' Başladı

İÜ Rektörü Prof. Dr. Ak: 'Konu iletişim. İletişim de hayatın merkezindedir. Krizlerden şans üretebilmek her zaman mümkün olmayabilir. Krizlerin verdiği hasarların da en aza indirilmesi gerekmektedir. Bunun yolu, yöntemi ve araçlarını günün değişen koşullarıyla değerlendirmek ve gereğini yapmak üniversitelerin eğitim programlarını da ilgilendiren bir sorumluluk alanıdır' Davos Dünya İletişim Forumu Türkiye Direktörü Prof. Dr. Vural: 'Krizlerin itibardan nasıl büyük parçalar götürdüğünü gayet iyi biliyoruz. Tanınmanın çok büyük bir önem yok. Ne kadar çok beğenildiğiniz ve güvenildiğiniz önemli artık bu dünyada'

İstanbul Üniversitesi (İÜ) Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak, 'Konu iletişim. İletişim de hayatın merkezindedir. Krizlerden şans üretebilmek her zaman mümkün olmayabilir. Krizlerin verdiği hasarların da en aza indirilmesi gerekmektedir. Bunun yolu, yöntemi ve araçlarını günün değişen koşullarıyla değerlendirmek ve gereğini yapmak üniversitelerin eğitim programlarını da ilgilendiren bir sorumluluk alanıdır:' dedi.

Prof. Dr. Ak, İÜ Cemil Birsel Konferans Salonu'nda 'Krizler ve Şanslar: Ülke, Şirket ve Kişisel İtibar' temasıyla başlayan 'Davos İletişim Forumu' açılışında davetlilere hitap etti.

Forumun ilk kez Türkiye'de gerçekleştirildiğini aktaran Ak, bundan dolayı çok mutlu olduklarını söyledi. Ak, üniversitelerin insanları gerçek hayata hazırladığını belirterek, İÜ olarak iletişim hakkında birçok konuyu düzenlemelerinin çok önemli olduğunu söyledi.

Pek çok farklı ülkeden katılımcının forumda sunumlar yapacağına dikkati çeken Ak, şunları kaydetti:

'Konu iletişim. İletişim de hayatın merkezindedir. Krizlerden şans üretebilmek her zaman mümkün olmayabilir. Krizlerin verdiği hasarların da en aza indirilmesi gerekmektedir. Bunun yolu, yöntemi ve araçlarını günün değişen koşullarıyla değerlendirmek ve gereğini yapmak üniversitelerin eğitim programlarını da ilgilendiren bir sorumluluk alanıdır. Bu nedenle krizlerin kişi, kurum ve ülkelerin itibarı hakkında taşıdığı önemin son derece farkındayız. İÜ'nün bu ülkeye, coğrafyaya ve insanlığa karşı bir sorumluluğu vardır. İnsanların gelişmesine verilen her katkı çok önemlidir. Biz de İÜ olarak tüm alanlarda bu çabanın parçası olmaya gayret gösteriyoruz.'

Ak, birbirinden kıymetli iletişim profesyonellerini forumda bir arada görmekten son derece mutlu olduğunu dile getirerek, forumun iletişim dünyasına katkı sağlaması temennisinde bulundu.

- 'Tanınmaktan çok beğenilmek ve güvenilmek önemli'

Davos Dünya İletişim Forumu Türkiye Direktörü ve İÜ İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Murat Vural ise forumun birçok alandan profesyonelleri ilgilendiren bir etkinlik olduğunu söyledi.

İletişimin tarihin her döneminde önemli olduğunu aktaran Vural, bugün ise iletişimin en önemli çağını yaşadığını kaydetti.

Vural, kişilerin, kurumların ve ülkelerin itibarı açısından iletişimin çok önemli olduğunu aktararak, 'Dünya hızla küçülüp kalabalıklaşırken siyasal sistemler çok derin sarsıntılar yaşıyor. Krizler de birbiri ardına patlamaya başladı. Krizin büyüğü ve küçüğü olmaz. Doğru yönetilmezse zararı çok olur. Bu zararında en büyüğü itibarın aldığı zarardır. Her gün yeni bir krizle karşılaşırken, bunun da diğerleri gibi gelip geçeceğini düşünürsek büyük bir hata yapmış oluruz. Krizlerin itibardan nasıl büyük parçalar götürdüğünü gayet iyi biliyoruz. Tanınmanın çok büyük bir önem yok. Ne kadar çok beğenildiğiniz ve güvenildiğiniz önemli artık bu dünyada.' diye konuştu.

Davos Dünya İletişim Forumu Kurucu ve Başkanı Yanina Dubeykovskaya da günümüzde oyunun kuralının değiştiğini belirterek, normal hayatta ve siyasi hayatta birçok farklı durumlar karşı karşıya olduklarını söyledi.

Dubeykovskaya, 40 ülkenin forumun çatısı altında faaliyet gösterdiğini aktararak, forumun 8 yıldır devam ettiğini anımsattı.

Yeni dünya meselelerini tartışacaklarını dile getiren Dubeykovskaya, 'Topluluğumuz adına buraya gelenlere teşekkür ediyorum. Yeni iletişim dünyası bizler için çok önemli. Günümüzde iletişim çok daha etkili bir hale geldi. Ana akım değişimleri derinden etkiliyor ve dünyayı geliştiriyor. Daha şeffaf ve açık bir dünya oluşturmada iletişim çok önemli. Türkiye'de iletişimcilerin ve iletişim topluluğunun bu forumu gündemlerine aldığını biliyorum. Beraberce global anlayışı etkileyebiliriz. İtibar ve olayların yönetimi konusunda bir araya gelebiliriz.'

Dubeykovskaya, katkılarından ve desteklerinden dolayı Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Türkiye direktörü Vural'a teşekkür etti.

Hollywood'da birçok film stüdyosu, sinema ve pop yıldızının iletişim danışmanlığını yürüten Allan Mayer ise forumun açılışında 'İtibar Yönetimi, Sosyal Medya ve Mahremiyet'in Sonu' başlıklı bir konuşma gerçekleştirdi.

TRT World ve Türk Hava Yolları'nın da desteğiyle 2 gün sürecek forumun ilk gününde 'Kriz Zamanlarında Şirket ve Ülke İtibarına Neler Olur?', 'Krizler Şans Olarak Değerlendirebilir mi?' ve 'Kriz Ortamında Şirket İtibarı Nasıl Yönetilir?' konu başlıkları masaya yatırılacak.

Forumun ikinci gününde ise 'Dijital Dünya'da Krizler ve İtibarının Yönetimi', 'Krizler Uluslararası bir Marka İçin Yeni Bir Şans Yaratabilir mi?', 'Kriz Zamanlarında Uluslararası Ülke Markası Nasıl Yaratılır?' ve 'Kişisel ve Şirket İtibarı İçin Uygun Araçlar' başlıklarında oturumlar gerçekleştirilecek.
Kaynak: AA