Haber Arşivi

Sokak Hayvanlarına 6 Yıldır Pazar Arabasıyla Yiyecek Taşıyor

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde yaşayan hayvansever 55 yaşındaki Filiz Yılmaz, ilçenin belirli noktalarındaki sokak hayvanlarını yaklaşık 6 yıldır pazar arabasıyla taşıdığı yiyeceklerle besliyor Filiz Yılmaz: 'Sağlık problemlerim vardı. Doktorum 'Kendini oyalayacak bir şeyler bul.' dedi. Ben de kendimi hayvanlara adadım'

4 Ekim 2020 Pazar   09:30:06

Mersin'deki Antik Kent Yeni Evlenen Çiftlere Doğal Fotoğraf Stüdyosu Oldu

Roma ve Bizans dönemlerinin izlerini taşıyan Erdemli ilçesindeki Elaussia Sebaste Antik Kenti, düğün fotoğraflarını tarihle süslemek isteyen çiftleri ağırlıyor Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu: 'Gençlerimiz düğün fotoğrafları için limon bahçelerinin yanı sıra bölgenin tanıtımına da katkı sunan tarihi mekanları fon olarak kullanıyor' Düğün fotoğrafçısı Ferdi Kalmaç: 'Burada hem genç çiftlerin anılarını ölümsüzleştiriyor hem de bölgedeki tarihi mekanların tanıtımını yapıyoruz'.

4 Ekim 2020 Pazar   09:29:36

Afyonkarahisar'da Yapımı Tamamlanan Kadın Kültür Evi, Kadınlara Tanıtıldı

Afyonkarahisar'da Vali Gökmen Çiçek'in talimatlarıyla başlatılan Kadın Kültür Evleri Projesi kapsamında Çobanlar ilçesinde yapımı tamamlanan Kadın Kültür Evi, kadınlara tanıtıldı. 24 Temmuz itibariyle startı verilen proje ile ilçelerin tamamında kaymakamlıklar ve belediyeler koordinesinde Kadın Kültür Evleri yapımı için çalışmalar başlamıştı.

4 Ekim 2020 Pazar   09:29:35

Taksim'e Yapılan Camide Sona Yaklaşıldı

Temeli 17 Şubat 2017'de atılan caminin genel işçiliğinin yüzde 80'i tamamlandı Caminin 65 metre yüksekliğindeki 2 minaresinde çalışmalar tamamlandı ve iskeleler söküldü.

4 Ekim 2020 Pazar   09:29:07

Mardin'de Uzun Namlulu Silah Ve Tabanca Ele Geçirildi

Mardin'in Savur ilçesinde bir evde uzun namlulu silah ve tabanca ele geçirildi.

4 Ekim 2020 Pazar   09:29:06

Azerbaycan'da Halk Sokaklarda Kutlama Yapıyor

Azerbaycan ordusunun, Magadiz’i dün Ermeni işgalinden kurtarmasının ardından sokaklara akın eden halk, gece boyunca Magadiz zaferini havai fişeklerle kutladı.

4 Ekim 2020 Pazar   09:29:05

Kovid-19'Un Akciğerlere Verdiği Zarar Tomografi Görüntülerine Yansıyor

Dünya genelinde 1 milyonu aşkın insanın yaşamını yitirdiği, çok sayıda kişinin de hastanelerde yaşam mücadelesi verdiği Kovid19'a yakalananların tomografi görüntüleri, virüsün akciğerlere verdiği tahribatı ortaya koyuyor Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Acil Tıp Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yıldıray Çete: 'Koronavirüs nedeniyle akciğerde fibrozis gelişince büzüşme ve genişleme olmuyor. Bu yüzden akciğer kapasitesi ve efor kapasitesi azalıyor. Eski fonksiyonel kapasitelerine dönemiyor' 'Oksijen düşmesinin getirdiği ciddi bir kaygı bozukluğu ve nefes açlığı oluyor. En ufak hareket efor kapasitelerini sınırlıyor. Hastalar, daha çok yatağın içinde oturarak derin nefes almaya çalışıyor, konuşurken bile yoruluyor'

4 Ekim 2020 Pazar   09:28:36

Camiler Ve Din Görevlileri Haftası

Elazığ Müftüsü Selami Aydın, "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" dolayısıyla açıklama yaptı.

4 Ekim 2020 Pazar   09:28:34

DOKTORLAR KOVİD-19'LA SAVAŞI ANLATIYOR - Koronavirüsü Yenip Görevine Dönen Doktor Hastalara Nefes Oluyor

Kovid19'u yenen Erzurum Şehir Hastanesi Acil Sorumlusu Dr. Öğr. Üyesi Orhan Delice: 'Çok ciddi önlem almamıza rağmen hastalık bize de bulaştı. Şükür atlattık, tedavi sürecimiz iyi geçti ve şimdi görevimizin başına dönüp tekrar Kovid19 hastalarına bakıyoruz. Kovid19 hastalarında ciddi nefes darlığı oluyor. Hastalara nefes olmaya çalışıyoruz' 'Çok duygusal anlara tanıklık ettik. Doktor arkadaşlarımızdan bazıları pozitif olmuştu ve ciddi nefes darlığı yaşıyordu, kulağımız hep onlarda oldu. Çok şükür arkadaşlarımız da atlattı ve herkes görevine döndü'

4 Ekim 2020 Pazar   09:28:07

Alanya'da Elektrik Akımına Kapılan Genç Yaşamını Yitirdi

Antalya’nın Alanya ilçesinde muz serasında çalışan 19 yaşındaki genç işçi, elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetti.

4 Ekim 2020 Pazar   09:28:06

Mardin'de Kalaşnikof Ve Ruhsatsız Tabanca Ele Geçirildi

Mardin İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan istihbari çalışmalar neticesinde bir şahsın evine düzenlenen operasyonda Kalaşnikof piyade tüfeği, mühimmat ve ruhsatsız tabanca ele geçirildi.

4 Ekim 2020 Pazar   09:28:05

Fadıloğlu Elde Ettikleri Kazanımları Anlattı

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, daha önceden dışarıdan yapılan hizmet alımlarını minimuma indirmek adına attıkları adımların bugünlerde meyvesini topladıklarını söyledi. Fadıloğlu, “Milletimizin emanetini en iyi şekilde değerlendiriyoruz. Amacımız kendimize yetecek bir yapı oluşturarak, halkımıza en kaliteli hizmeti en ekonomik şekilde sunmaktır” dedi.

4 Ekim 2020 Pazar   09:27:36

Huzurevi Sakinleri Eğlendi

Adana’da, 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü dolayısıyla Şehit Kara Pilot Yüzbaşı Serhat Sığnak Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde eğlence etkinliği düzenlendi.

4 Ekim 2020 Pazar   09:27:08

Azerbaycan Askerleri Magadiz'i Kurtardı, Halk Sokaklarda Kutlama Yaptı

Azerbaycan ordusunun, Magadiz’i dün Ermeni işgalinden kurtarmasının ardından sokaklara akın eden halk, gece boyunca Magadiz zaferini havai fişeklerle kutladı.

4 Ekim 2020 Pazar   09:27:07

Kuşadası'nın Doğal Miraslarının Tescil Çalışması Tamamlandı

Kuşadası ve çevresinde tespit edilen anıtsal kriterlere sahip ağaçların tescil çalışmaları tamamlandı.

4 Ekim 2020 Pazar   09:27:06

Büyükçimişliler, Büyükşehir'le Asfalta Kavuştu

Malatya Büyükşehir ekipleri, Akçadağ İlçesinin Büyükçimiş Mahallesinin yollarını düzenleyerek asfaltla kapladı.

4 Ekim 2020 Pazar   09:26:36

Antalya Bilim Merkezi Büyüyor

Kepez Belediyesi’nin, eski Dokuma Fabrikası’nda 12 bin metrekare alanda kurduğu Antalya Bilim Merkezi’ndeki sergi sayısı, TÜBİTAK’ın desteği ile artıyor. TÜBİTAK’ı ziyaret eden Başkan Hakan Tütüncü de, “Şehrimize en iyisi yakışır, dedik ve el birliği ile bu projemizi daha da geliştiriyoruz.” dedi.

4 Ekim 2020 Pazar   09:26:35

Tekin, Camiler Ve Din Görevliler Haftası Dolayısıyla Bayburt Müftüsü Başoğlu'nu Ziyaret Etti

İletişim Başkanlığı Erzincan Bölge Müdürü Yahya Tekin, Bölge Müdürlüğüne bağlı olan illere yaptığı çalışma ziyaretleri kapsamında, Camiler ve Din Görevliler Haftası münasebetiyle Bayburt Müftülüğünü ziyaret ederek Müftü Hasan Başoğlu ile görüştü, İletişim Başkanlığı tarafından hazırlanan Ayasofya Camii Kitaplarını camilerimize dağıtılmak üzere verirken, İl Müftülerimize de “15 Temmuz’u Unutmayacağız, Unutturmayacağız” bilgi setini hediye etti.

4 Ekim 2020 Pazar   09:26:07

Asırlık Konaklar Restore Edilerek Ülke Turizmine Kazandırılıyor

Anadolu’nun en eski yerleşim merkezlerinden biri olan ve tarih boyu birçok medeniyete ev sahipliği yapan Yozgat, asırlık tarihi konakları ile de dikkat çekiyor.

4 Ekim 2020 Pazar   09:26:06

Kahramanmaraş'ta Hemzemin Geçitte Trenin Çarptığı Kamyonun Sürücüsü Öldü

Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçesinde, hemzemin geçitte trenin çarptığı kamyonun sürücüsü hayatını kaybetti.

4 Ekim 2020 Pazar   09:25:37

Orman Yangınlarından Birçok Canlı Zarar Görüyor

İÜ Cerrahpaşa Orman Fakültesi Orman Entomolojisi ve Koruma Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Vedat Beşkardeş: 'Ülkemizdeki orman yangınlarından hayvanlar da büyük zarar görüyor, birçok canlıyı olumsuz etkiliyor' 'Orman yangınlarında hayvanlar ya kaçarlar ya da saklanırlar. Birçok kuş uçarak kaçar, memeli türler koşarak kaçmaya çalışır ve bazı sürüngenler de toprak altında saklanır' 'Ormanlara sahip çıkmak eğitimle mümkün. Bunun için çocuklarımızı, gençlerimizi ve hatta yaşlılarımızı ormanla ilgili eğitmeliyiz. İnsanlar ormanlara sahip çıkarsa birçok canlının yaşam alanını koruruz'

4 Ekim 2020 Pazar   09:25:36

Kargo Şirketinde 50 Kilo 900 Gram Metamfetamin Ele Geçirildi

Beyoğlu'nda bir kargo şirketi üzerinden yurt dışına gönderilmeye çalışılan 50 kilo 900 gram metamfetamin ele geçirildi.

4 Ekim 2020 Pazar   09:23:07

Geçmişte Kızların Yapımını Öğrenmeden Gelin Olamadığı Karnavas Bezi Korumaya Alınıyor

Erzurum'un Olur ilçesinde, geçmişte sadece kadınların örtünmek amacıyla kullandığı, şimdilerde ise yaşamın birçok alanında yer alan karnavas bezinin coğrafi işaret alması için çalışma başlatıldı İl Kültür ve Turizm Müdürü Cemal Almaz: 'Karnavas bezini öne çıkarmak istiyoruz. Bir taraftan da bu bezin coğrafi işaretinin alınması için Türk Patent ve Marka Kurumuna müracaatta bulunduk'

4 Ekim 2020 Pazar   09:23:06

Kastamonu'da Otomobil Refüje Çarptı Açıklaması 1 Ölü, 1 Yaralı

Kastamonu'daki trafik kazasında bir kişi öldü, bir kişi yaralandı.

4 Ekim 2020 Pazar   09:23:05

Nazilli'de 3 Kilogram Uyuşturucu Madde Ele Geçirildi

Aydın’ın Nazilli ilçesinde narkotik ekiplerinin yaptığı operasyonda 3 bin 100 gram esrar ele geçirildi.

4 Ekim 2020 Pazar   09:22:36

 1  2  ...  36  37  38  ...  43  44