Haber Arşivi

Ermenistan, Azerbaycan'daki Şehir Ve Köyleri Bombalıyor

Ermeni askeri grupların, Azerbaycan’ın Gence şehrini, işgal altındaki Karabağ’da Fuzuli bölgesini, Ağdam ve Terter köylerini bombaladığı bildirildi.

4 Ekim 2020 Pazar   09:41:07

Dünya Dağ Bisikleti Maraton Şampiyonası'na Yoğun İlgi

Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı: 'Şampiyonaya katılmak üzere şu ana kadar 35 ülke müracaat etti. Pandemiye rağmen spor yapma adına böyle bir organizasyonun tanıtımından dolayı gelip burada yarışmak istiyorlar. Bu sayının 4550'yi bulacağını sanıyorum'

4 Ekim 2020 Pazar   09:41:06

Kovid-19 Nedeniyle Babalarını Kaybeden Sağlık Çalışanı İki Kardeşten 'Tedbirlere Uyun' Çağrısı

Ailelerinden 5 kişi ile kendileri de Kovid19'u atlatan Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevli iki sağlık çalışanı, yaşadıkları zorlu süreci AA'ya anlattı Çocuk acil doktoru Mehmet Gök: '2 yaşında yeğenimi 5 gün boyunca göremedik. Çok fena akciğer tutulumu vardı. Çok kötü günler geçirdi. Eve geldi ama hala yoğun bakım sürecinde yaşadığı psikolojiyi atlatmaya çalışıyor. Yoğun bakımda kaldığı o 5 günden dolayı bazen yürümekte zorluk çekiyor. Bundan dolayı kimse bu kadar rahat olmamalı, herkes mümkün olduğunca dikkat etmeli' Çocuk yoğun bakım hemşiresi Hürü Şahin: 'Çocuğum Kayseri'de yoğun bakımda yatarken babam burada entübe oldu. Bu dönemi yaşarken benim akciğer tutulumum meydana geldi' 'Kovid19 çok zorlu bir sürecin ardından derin yaralar açtı, hala da acısı devam ediyor. Yaralarımızı sarmaya çalışıyoruz. Kimse 'Bana bir şey olmaz' demesin, oluyor. Biz tüm ailece yaşadık, daha nasıl yaşanılabilir bilmiyorum. Bütün sevdiklerim hasta oldu, çocuğum sevk oldu ve babam öldü. İnşallah insanlar ders alır'

4 Ekim 2020 Pazar   09:40:37

Gezgin Rabia Yarıda Kalan Hayalini Kovid-19'Un Bitmesiyle Tamamlamak İstiyor

Türkiye'nin çeşitli illerini ve 4 ülkeyi otostop çekerek gezen Rabia Saçıkara, Kovid19 salgının son bulmasıyla dünyayı gezme hayalini gerçekleştirmeyi arzuluyor Gezgin Saçıkara: 'Yurt dışı gezilerime devam etmek istiyorum. Kovid19 salgınının ardından ilk baştaki hayalim Endonezya, Bosna Hersek, Hindistan'ı gezmek'

4 Ekim 2020 Pazar   09:40:36

Asırlık Konaklar Restore Ediliyor

Anadolu’nun en eski yerleşim merkezlerinden biri olan ve tarih boyu birçok medeniyete ev sahipliği yapan Yozgat, asırlık tarihi konakları ile de dikkat çekiyor.

4 Ekim 2020 Pazar   09:40:05

Elazığ'ın Tescilli Lezzeti 'Orcik' İçin Mesai Başladı

Elazığ’da bağ bozumunun yapılmasıyla birlikte köylerde coğrafi işaret tescili alan "oorcik" için mesai başladı. İnşaat mühendisi Ahmet Altunyuva da, mezun olduktan sonra yöneldiği baba mesleği orcik üretimini yaparak iş hayatına atıldı.

4 Ekim 2020 Pazar   09:38:08

Körfez Filmini İncelediği Makalesi Birinci Oldu

Yaşar Üniversitesi Film Tasarımı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Sevcan Sönmez, bu yıl 9. kez düzenlenen Sekans Film Eleştirisi ve Çözümlemesi Yarışmasında, İzmirli yönetmen Emre Yeksan’ın Körfez filmini incelediği makalesi ile “Film çözümlemesi” dalında birinci oldu.

4 Ekim 2020 Pazar   09:38:07

Uyuşturucu Satın Almak İçin Bisiklet Çalmış

Eskişehir'de bir apartmanın önünden 2 bisiklet çalan zanlı ve bunları uyuşturucu karşılığında satın alan şüpheli yakalandı.

4 Ekim 2020 Pazar   09:38:06

Yıkım Çalışmalarına Başlanan Orduevi Alanı Diyarbakır'a Nefes Aldıracak

Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesinde bulunan eski orduevi ve birkaç yapının yıkım çalışmalarına başlandı. Belirlenen yapıların yıkımından sonra ortaya çıkacak alanın Diyarbakırlılara park ve oturma alanları olarak hizmet vermesi planlanıyor.

4 Ekim 2020 Pazar   09:37:37

Karacasu Çömleği İçin Güçbirliği Kararı Alındı

Nazilli Ticaret Odası tarafından başvurusu yapılan Karacasu Çömleği Coğrafi İşaret Tescil Başvurusu işlemleri kurumlararası işbirliği içerisinde Karacasu Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile birlikte yapılacak.

4 Ekim 2020 Pazar   09:37:36

Billboardlarda Reklam Yerine Mama

Kağıthane’de 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde farkındalık oluşturmak için anlamlı bir etkinliğe imza atıldı. İlçenin birçok noktasında sokak hayvanlarına destek olmak için billboardlara reklam yerine mama asıldı.

4 Ekim 2020 Pazar   09:37:08

Depremzedelere Köy Konutları Hızla Yükseliyor

Malatya’nın Doğanyol ve Pütürge ilçelerinde depremzedeler için yapılan köy konutları inşaatları devam ediyor.

4 Ekim 2020 Pazar   09:37:07

Kanserden Korkup Doktora Gitmeye Çekinen Hasta Tümörden Kurtulunca Rahatladı

Göğsünden 20 santimetrelik iyi huylu tümör çıkarılan hasta Hasan Yıldız: 'Yaşadığım sıkıntının kanser hastalığından olabileceği korkusuyla doktora başvurmadım, hep kaçtım. Artık nefes alamayacak duruma gelince hastaneye gittim. Keşke daha önce gitseydim' 'Yeniden doğmuş gibi oldum. Artık rahat nefes almaya başladım' Göğüs Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Kenan Can Ceylan: 'Kitle o kadar büyüktü ki göğüs boşluğunu doldurduğu gibi hastamızın soluk borusu ve kalp damarlarına da baskı yapıyordu. Eğer riskleri göze alıp, müdahale etmesek hastamızı ileriki dönemlerde kaybetme durumumuz olabilirdi'

4 Ekim 2020 Pazar   09:35:07

'Leonardo Da Vinci'ye Saygı' Sergisi Başkentte

Çankaya Belediyesi ve İtalya Büyükelçiliği iş birliğiyle gerçekleştirilen 'Leonardo Da Vinci’ye Saygı' sergisi Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde yarın kapılarını sanatseverlere açacak İbrahim Karaoğlu’nun küratörlüğünü üstlendiği, 1 Kasım'a kadar görülebilecek sergide, ressam Devrim Erbil, Ergin İnan, Bedri Baykam, Onay Akbaş, Yalçın Gökçebağ, Tülin Onat, Fevzi Karakoç'un eserleri, Cem Sağbil'in heykel çalışmaları yer alıyor.

4 Ekim 2020 Pazar   09:35:06

Malatya Valisi Baruş, Depremden Etkilenen Doğanyol İlçesinde İncelemelerde Bulundu Açıklaması

'Vatandaşlarımızın barınabileceği güzel mekanlar inşa etmek için çalışmalar devam ediyor' 'Esnafımızın mağdur olmaması için geçici iş yerleri inşa ediyoruz. Biraz sıkıntı çekeceğiz ama Doğanyol ve Gökçe mahallemiz çok güzel bir yaşam alanı olacak'

4 Ekim 2020 Pazar   09:34:37

Doç. Dr. Güler Açıklaması 'Türkiye Azerbaycan Halkına Güç Ve Kuvvet Veriyor'

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Devlet Konservatuvarı Müdürü Doç. Dr. Ülviyye Güler, Türkiye’nin Azerbaycan halkına güç verdiğini belirtti.

4 Ekim 2020 Pazar   09:33:06

Kars'ta Gözaltına Alınan 21 Kişi Adliyeye Sevk Edildi

Kars’ta PKK/KCK’ya yönelik düzenlenen şafak operasyonunda gözaltına alınan 21 kişi emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

4 Ekim 2020 Pazar   09:32:38

Kadın Çiftçiler Süt Üretimini Artırmak İçin Destekleniyor

Erzurum İl Tarım Müdürlüğünce kırsalda hayvancılık yapan çiftçilere yönelik destekler devam ediyor. Olur ilçesinde 10 kadın çiftçiye düzenlenen törenle süt sağım makinesi hediye edildi.

4 Ekim 2020 Pazar   09:32:37

Leylekler Göç Edince Restorasyon Çalışmaları Yeniden Başladı

Elazığ merkezli depremde hasar gören ve leylekler yuva yapınca restorasyonuna ara verilen Sultan 4. Murat Camisi'nin minaresindeki çalışmalar, leylekler göç ettikten sonra yeniden başladı Malatya Vakıflar Bölge Müdürü Kenan Doğan: 'Leyleklerin yuva yapmasından dolayı restorasyonu yaklaşık 45 gün durdurduk. Onlar bizim misafirimizdi, yavrular uçtuktan sonra arkadaşlar çalışmaya başladı. Kubbe ve minarede çalışma yapıyoruz, yıl içinde bitirmeyi hedefliyoruz'

4 Ekim 2020 Pazar   09:32:36

Adana'da Tablet Ve Bilgisayar Toplama Kampanyası

Adana Büyükşehir Belediyesi, salgın nedeniyle internet ortamında evlerden sürdürülen eğitim sisteminde, bilgisayar ve tableti olmayan ihtiyaç sahibi ailelere destek vermek amacıyla kampanya başlattı.

4 Ekim 2020 Pazar   09:32:06

Ordu Serbest Piyasasında Fındık 24,5 Liradan İşlem Görüyor

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan, Ordu'da fındığın serbest piyasada 24,5 liradan işlem gördüğünü söyledi.

4 Ekim 2020 Pazar   09:32:05

Gasp Zanlısı 2 Kişi Tutuklandı

Esenyurt'ta silahla tehdit ettikleri bir kişiyi darbettikten sonra cep telefonunu gasp eden 2 şüpheli tutuklandı.

4 Ekim 2020 Pazar   09:31:38

Kadınların İmece Usulü Kış Hazırlığı

Çorum’un Oğuzlar ilçesinde kadınlar yaklaşan kış mevsimi öncesinde imece usulü ile kışın tüketecekleri yufka ekmeklerini hazırlıyor.

4 Ekim 2020 Pazar   09:31:37

'Gaybubet Evi'nde Yakalanan FETÖ Firarisi Çift Tutuklandı

Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik soruşturma kapsamında Kahramanmaraş'ta yakalanan çift tutuklandı.

4 Ekim 2020 Pazar   09:31:36

Öğretim Üyesinin Tasarladığı Kulaklık İşitme Engellilere De 'Ses' Oldu

İÜ İstanbul Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Leyla Türker Şener, insanların günlük hayatlarında bir yandan telefondaki bir yandan da çevredeki sesleri duymaları için giyilebilir teknoloji, kablosuz, kemik iletimli kulaklık tasarladı Şener'in elmacık kemiği üzerinden bilginin titreşimle duyma merkezine iletilmesini sağlayan kulaklık tasarımı, kulak zarı ve kulak yolunda problem olan işitme engelli bireylere telefonlarındaki sesleri duymaları için de umut oluyor Doç. Dr. Leyla Türker Şener: 'Kulak yolu ve kulak zarında hasar olan kişiler, kemik iletimli kulaklığımızla duymaya başladılar. Geçen hafta hiç duymayan bir hasta geldi. Kulaklığı taktık. Müziği ilk kez duyduğuna şahitlik ettik. Daha önce hiçbir sesi duymadığı için duyduğu kelimelerin ne anlama geldiğini de bilmiyordu. Şimdi onunla ilgili terapi süreci başlayacak' 'Bu bir giyilebilir teknoloji ürünü. Sabah kulağınızın üzerine asarak çıkabilirsiniz ve gün boyu yüzünüzde kalabilir. Kulak yolunu tıkamadığı için de herhangi bir enfeksiyona neden olmuyor. Telefonunuzu yüzünüze götürmediğiniz için de enfeksiyondan uzak oluyorsunuz'

4 Ekim 2020 Pazar   09:30:06

 1  2  ...  35  36  37  ...  43  44