Haber Arşivi

Asırlık Çınar İle Eşi Koronavirüsü Yendi

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde Kovid19 testleri pozitif çıkan 94 yaşındaki Mehmet Görgün ve eşi 86 yaşındaki Azize Görgün, kronik rahatsızlıklarına rağmen Kovid19'u yenmeyi başardı Çiftin oğlu Mehmet Nur Görgün:25 senedir yurt dışında yaşıyorum. Türkiye'de mükemmel derecede bu hastalıkla mücadele ediliyor. Devletimize teşekkür ederiz. Sağlık çalışanları çok aktif davrandı, kontrollerini ve takibini yaptılar' 'Annem ve babam kurtuldu. Hastalığa kapılanlar için umut verici ama herkes annem ve babam gibi şanslı olmayabilir. Herkes mesafeye, maskeye ve temizliğe önem versin, dikkat etsin'

4 Ekim 2020 Pazar   09:22:35

Eskişehir OSB'de 8 Ayda 37 Yatırımcıya Arsa Tahsisi Yapıldı

Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli: 'Normalleşmenin başladığı haziran ayıyla birlikte ciddi bir hareketlenme var. Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi'nde bu sene son 10 yılın yatırım rekorunu kırdık'

4 Ekim 2020 Pazar   09:22:07

Kars Merkezli Operasyonda HDP'li Belediye Yöneticilerinin De Arasında Olduğu 21 Kişi Adliyeye Sevk Edildi

Kars'ta, bölücü terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik terör soruşturması kapsamında gözaltına alınan HDP'li belediye başkan yardımcıları Şevin Alaca ve Muazzez Çağrıtekinci ile HDP İl Başkanı Cengiz Anlı'nın da aralarında bulunduğu 21 kişi adliyeye sevk edildi.

4 Ekim 2020 Pazar   09:22:06

Adana'da Parklara Mamalık Ve Suluk Yerleştirildi

Adana Büyükşehir Belediyesi, bünyesinde bulunan tüm parklara sokak dostları için mama ve otomatik suluk yerleştirdi. Başkan Zeydan Karalar, "Sokak hayvanlarını, doğada yaşayan tüm canlıları mutlu ettiğimizde biz de mutlu oluyoruz" dedi.

4 Ekim 2020 Pazar   09:22:05

İhtiyaç Sahipleri İçin 'Gönüllü Kahve'de Gönüllü Çalışıyorlar

İzmir'de faaliyet gösteren İzmir Gönüllüleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, tüm geliri ihtiyaç sahiplerine bağışlanmak üzere kafeterya hizmete açtı Boş zamanlarında kafeteryaya koşan derneğin gönüllüleri, mutfakta çalışıyor, temizlik yapıyor, yemek pişiriyor, müşterilere servis yapıyor Dernek Başkanı Nilgün Katipoğlu: 'Aslında bizler başkasının yardımına koşarken kendimize de yardım etmiş oluyoruz' Tıp fakültesi öğrencisi Sultan Özer: 'İhtiyaç sahipleri için çalıştığımda benim içim umutla doluyor'.

4 Ekim 2020 Pazar   09:21:37

Reyhanlı Barajı, Amik Ovası'ndaki Tarım Arazilerine Bereket Katacak

Hatay'da hem taşkınların önlenmesi hem de tarım arazilerinin sulanması için inşa edilen barajın açılması, üreticiler tarafından sevinçle karşılandı Reyhanlı Ziraat Odası Başkanı Şemsettin Cüneydioğlu: 'Reyhanlı Barajı hem tarım arazilerinin sulanmasını sağlayacak hem de daha önce yaşanan su baskınlarının önüne geçecek' Üreticilerden Ahmet Cancı: 'Reyhanlı Barajı'yla bizler daha ucuz maliyetlerle arazilerimizi sulama imkanına kavuşmuş olacağız'.

4 Ekim 2020 Pazar   09:21:36

GKV'den 4 Ekim Hayvanları Ve Canlıları Koruma Günü Mesajı

Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulu öğrencileri 4 Ekim Hayvanları ve Canlıları Koruma günü etkinliklerini pandemi süreci nedeniyle bu yıl evlerinde kutlayarak evcil hayvanlarıyla çektirdikleri fotoğraflarını ve yaptıkları resimleri sosyal medya hesaplarından paylaşarak, "Çan dostlarımıza sahip çıkalım" çağrısında bulundular.

4 Ekim 2020 Pazar   09:21:06

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İsmini Taşıyan Üçüzlerin Evleri Sınıfları Oldu

Sivas’ta yaşayan Recep, Tayyip ve Erdoğan isimli 6 yaşındaki üçüz kardeşler, evlerinde oluşturdukları sınıf ortamında okumayı ve yazmayı öğrenerek Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ismini yazacak.

4 Ekim 2020 Pazar   09:21:05

Yargıtay, Tarihi Eser Bulmak Amacıyla Antik Kentte İzinsiz Kazı Yapanları Affetmedi

Yargıtay 12. Ceza Dairesi, Alanya'daki Syedra Antik Kenti'nde, kazma, kürek, testere, ve balyozla yakalanan sanıklara verilen hapis cezasını onadı

4 Ekim 2020 Pazar   09:20:37

Türkiye'nin Kornişon Deposunda Üreticinin Yüzü Gülüyor

Türkiye'de turşuluk salatalık üretiminde başı çeken Afyonkarahisar'da hasadı yapılan kornişonlar, hem verimiyle üreticisini sevindiriyor hem de çeşitli illerdeki turşu fabrikalarında işlenerek Çekya ve Bulgaristan'a ihraç ediliyor İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Acar: 'Kentte turşuluk salatalık üretimi yapan çiftçilerimiz, dekar başına ortalama 5 bin lira gelir elde ediyor. Bu fiyat da oldukça yüksek. Ayrıca, üretilen kornişonlar sadece iç piyasada tüketilmiyor. Çekya ile Bulgaristan'a da ihraç ediliyor. Bu da ülke ekonomisine ciddi anlamda katkı sağlıyor'

4 Ekim 2020 Pazar   09:20:36

Tek Hayalleri Asya Bebeği Hayatta Tutabilmek

Antalya'da yaşayan Bayram ve Güneş Demir çifti, SMA Tip1 ile mücadele eden 14 aylık kızları Asya Demir'i hayatta tutabilmek için ellerinden geleni yapıyor Anne Güneş Demir: 'Çocuğumuz gözümüzün önünde eriyip gidiyor. Hiçbir şey yapamamak çok zorumuza gidiyor' Baba Bayram Demir: 'Onun, 'Anne ve baba' diyerek sarılmasını çok isteriz. Kızımı böyle hareketsiz görünce kendimi kanadı kırılmış bir kuş gibi hissediyorum'

4 Ekim 2020 Pazar   09:20:07

Futbolda Yaz Transfer Dönemi Sona Eriyor

Futbolda 2020-2021 sezonu birinci transfer ve tescil dönemi yarın sona erecek.

4 Ekim 2020 Pazar   09:20:06

Batı Akdeniz'in İhracatı 1,4 Milyar Dolara Yaklaştı

Antalya, Isparta ve Burdur'u kapsayan bölgeden yılın 9 ayında 1 milyar 366 milyon 56 bin dolarlık ihracat gerçekleştirildi Yıl geneline göre en fazla ihracat yaş sebze ve meyve sektöründe yaşandı, eylülde maden ve metaller sektörü ön plana çıktı Geçen yıla göre Almanya ve Rusya'ya ihracat arttı, Kazakistan'daki artış ise yüzde 457 olarak kayıtlara geçti.

4 Ekim 2020 Pazar   09:20:05

Türkiye'nin Yavru Aslan Ve Kaplanları Afrika Yolcusu

Aslan Park'ta dünyaya gelen 4 aslan ve 3 kaplan yavrusu, Afrika'da yerinde koruma faaliyeti yürüten milli parklara bırakılacak Aslan Park Direktörü Gökmen Aydın: '1,5 yılda 9 kaplan, 4 aslan yavrusu elde ettik. Bu başarıyı da artık bu canlıları Afrika'daki milli parka göndererek taçlandırmak istiyoruz'

4 Ekim 2020 Pazar   09:19:35

'Genç Çiftçi Projesi' Sayesinde 300 Koyunluk Sürüsü Oldu

Tokat'ın Pazar ilçesinde yaşayan Tahsin Yürür, söz konusu proje kapsamında kendisine verilen 37 koyunu 4 yılda 300 koyunluk sürüye dönüştürmeyi başardı Tahsin Yürür: 'Bu rakamlara gelmeyi hayal etmiyordum. Bu kadar çabuk olacağını düşünemiyorduk. 34 yıl gibi sürede bu sayıya gelmek büyük başarı'

4 Ekim 2020 Pazar   09:17:05

Afganistan'da Son İki Haftada 69 Sivil Öldürüldü

Afganistan'da son iki haftada Taliban militanlarınca düzenlenen saldırılarda 69 sivilin öldüğü bildirildi.

4 Ekim 2020 Pazar   09:16:37

Otomotiv Endüstrisi Eylül İhracatıyla Geçen Yılın Seviyesine Ulaştı

Türkiye'nin ihracatta lokomotifi olan otomotiv endüstrisi 8 ayın ardından yükselişe geçerek eylülde, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 0,5 artışla 2 milyar 605 milyon 33 bin dolarlık ihracata imza attı Geçen ay, en çok otomotiv ihracatı Almanya, Fransa, Birleşik Krallık, İtalya ve İspanya'ya yapıldı.

4 Ekim 2020 Pazar   09:16:36

Bayarkaçeken Yeniden Güven Tazeledi

Makine Mühendisleri Odası Erzurum il temsilciliğinde seçim heyecanı yaşandı.

4 Ekim 2020 Pazar   09:16:07

ULUSKON Genel Başkanı Atasoy Açıklaması 'Türkiye Gelecek, Umut Vaat Eden Cazibe Merkezi Olacak'

Uluslararası Yatırım ve İş Dünyası Konfederasyonu (ULUSKON) Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy, Türkye’nin gelecek ve umut vaat eden bir cazibe merkezi olacağını söyledi.

4 Ekim 2020 Pazar   09:16:06

AB Destekli Kent Ağı Projesi Tamamlandı

Muratpaşa Belediyesi’nin aralarında üniversitelerin de bulunduğu 17 kuruluş tarafından desteklenen Antalya’nın Avrupa Birliği (AB) destekli kent ağı projesi SivilAnt, iki gün devam eden kapanış programıyla tamamlandı. ‘Sosyal Girişimcilik’ temasıyla yapılan kapanış programında, Muratpaşa Belediyesi Abdullah Sevimçok Sivil Toplum İnovasyon Merkezleri (ASSİM) ve çalışmaları hakkında katılımcılara bilgi verdi.

4 Ekim 2020 Pazar   09:15:36

TESK'ten 'Organik Ürün Sahtekarlığı' Uyarısı

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken: 'Özellikle sosyal medyada ve eticaret sitelerinde reklamlar yapılarak, 'organik', 'yöresel', 'hakiki' gibi tanımlarla müşteri kazanmaya çalışılıyor. Kelime oyunu yaparak sahte ve hileli ürünleri piyasaya sürenler son dönemde arttı'

4 Ekim 2020 Pazar   09:14:06

Doğu Anadolu'da Sıcaklıklar Gece 3 Dereceye Kadar Düştü

Doğu Anadolu Bölgesi'nde sıcaklıklar gece 3 dereceye kadar düştü.

4 Ekim 2020 Pazar   09:13:36

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nden Yerel Tiyatrolara Destek

İçel Büyükşehir Belediyesi, yerel tiyatro topluluklarını desteklemek ve tiyatro oyunlarının daha büyük kitlelere ulaşmasını sağlamak amacıyla kentteki tiyatro topluluklarını tiyatroseverler ile buluşturuyor.

4 Ekim 2020 Pazar   09:12:36

Bu Ev Sadece 'Kadınlara' Hizmet Edecek

Afyonkarahisar’da, Türkiye’de bir ilk olacak örnek bir projeye imza atılarak Kadın Kültür Evi projesi hayata geçirildi. Vali Gökmen Çiçek’in talimatlarıyla başlatılan projesi çerçevesinde Çobanlar ilçesinde yapımı tamamlanan Kadın Kültür Evi kadınlara ve gazetecilere tanıtılırken, merkezde kadınlar spor yapıp, kitap okuma gibi etkinlikleri yapabilecek.

4 Ekim 2020 Pazar   09:12:06

Eski Bağlar'ın Kurtuluşu Kentsel Dönüşüme Bağlı

AK Partili Diyarbakır’ın Bağlar İlçe Belediyesinin hazırladığı yapı kontrol raporuna göre çarpık kentleşmenin hakim olduğu eski Bağlar bölgesindeki yapıların yüzde 85’i ruhsatsız ve mühendislik hizmeti almayan yapılardan oluşuyor. Kentsel dönüşümde ilk etabın uygulanacağı Kaynartepe Mahallesinde 7 bin nüfuslu alan ve bin 354 yapı proje kapsamına alındı.

4 Ekim 2020 Pazar   09:12:05

 1  2  ...  37  38  39  ...  43  44