Yeni Cemevi'nde İlk Cem Gerçekleşti

Bayraklı Belediyesi tarafından Refik Şevket İnce Mahallesi'nde geçtiğimiz hafta açılışı gerçekleştirilen Bayraklı Belediyesi Kültür Merkezi Cemevi'nde ilk cem gerçekleştirildi.
Refik Şevket İnce Belediye Başkanı Karabağ Cemevi Hasan Karabağ 

Açılış kurdelesini geçtiğimiz hafta Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, alevi din adamları ve vatandaşlarla birlikte kesilen Bayraklı Belediyesi Kültür Merkezi Cemevi kısa sürede bölge halkı tarafından büyük ilgi gördü. Cemevi, Dede Nesimi Akyüz önderliğinde misafirlerini ağırlamanın heyecanını yaşarken Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ'da düzenlenecek ilk cem ibadeti öncesi yalnız bırakmadı. Dede Nesimi Akyüz Cem öncesinde cemaate seslendi. Dede Akyüz daha sonra misafir olan Başkan Karabağ'a söz verdi.

EN ANLAMLI GECE

Yeni Cemevi'nin hayırlara vesile olmasını dileyerek sözlerine başlayan Başkan Karabağ, ' Bu akşamı yaşayabilmek beş yıllık belediye başkanlığı dönemimde en anlamlı gece oldu. Bu binanın da tapusunu alıyoruz. Geçen haftaki açılışımızda üçüncü bir Cemevi yapma projemiz olduğundan bahsetmiştik. Yine bu bina gibi Nafiz Gürman'da dört katlı bir Cemevi yapma kararı daha aldık. Kubilay Caddesi üzerinde bir Cemevi projesi daha hazırlanıyor. Cemevleri sayısını arttırarak Alevi öğretisinin toplumun bütün kesimine yayılmasını sağlayacağız. Alevi dünyasının yüzünü ne kadar aydınlığa döndüğünü ve İslam'ı ne kadar doğru yorumladığını, kadın erkek eşitliği başta olmak üzere ne kadar çağdaş bir dünya görüşü olduğunu önce İzmir'e sonra Türkiye'ye yayılmasını sağlayacağız. Bunda sizlerin emeği olacak. Bu iş gönül işi. Elbirliğiyle Alevi dünyasının bilinmeyen yönlerini halkımıza anlatacağız. Biliyorum ki bir süre sonra bu Cemevi bize dar gelir ' dedi.
8 Aralık 2013 Pazar günü yayınlandı