Üzüm Bağında İkinci Jeotermal Su Fışkırması

Alaşehir'e bağlı Alkan köyü Muratlar mevkiinde özel bir firmanın 18 Mayıs Cuma günü jeotermal çalışmaları sırasında bir üzüm bağında jeotermal suyunun fışkırmasının ardından aynı bölgede
18 Mayıs Belediye Başkanı Piyadeler Mehmet Özkan 


sondaj alanına 150 metre uzaklıkta ikinci bir fışkırma meydana geldi.Konuyla ilgili açıklama yapan Piyadeler Belediye Başkanı Ali Demir, ' Eski kaynak suyuna yaklaşık 150 metre mesafede ikinci bir patlama oldu. Patlamanın etkisiyle çevredeki bağlar zarar gördü. Belediyemize ait kepçelerle çıkan suyun yeni bir dere yatağı açmaması ve çevre bağlara zarar vermemesi için kanal açıyoruz. Kanal açıldıktan sonra suyu Alaşehir Çayı'na aktaracağız. Sondaj yetkilileri betonlama ve çamurla sıkıştırma ve kapatma çalışmalarını yapıyorlar. ' dedi.
Alanda çalışma yapan yetkililer ise 1011 metre derinlikte eski kaynağın kapatılması sonucu basıncın bu yöne kaydığını belirttiler. 1011 metrede biriken gazın eski deprem fay hattını bularak yüzeye çıktığını kaydeden yetkililer çalışmalarını sürdürüyor.

Alkan Köyü Muhtarı Hamit Akbulut, ' 1969 depreminde bu bölgede bir çökme ve yarık oluşmuş. Aynı bölgede patlamalar yaşanıyor. Bu bölgeden fay hattının geçtiği söyleniyor. Bölgede bulunan bağ sahipleri bağlarına gitmeye korkuyorlar. Her an bir patlama daha olabilir korkusu yaşanıyor. Muratlı Mahallesi'ne giden yol kapandı. Mahalleye ulaşım için yeni bir yol açtık.
İkinci patlamanın yaşandığı bağ sahibi Mehmet Özkan ise korkulu gözlerle fışkırmayı izlerken ' Yandım ben, mahvoldum, ürünüm gitti. ' diye sitem etti.

Öte yandan sondaj çalışma alanındaki kuyuda betonlama çalışmalarının sürdüğü gözlendi.

23 Mayıs 2012 Çarşamba günü yayınlandı