Roman Star Kocaeli Elemeleri Yapıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Roman Festivali kapsamında açılan Türkiye Roman Starını Arıyor yarışmasının Kocaeli elemeleri gerçekleştirildi.
Belediye Başkanı Sempatik İbrahim Karaosmanoğlu Büyükşehir Belediyesi 


SDKM'de yapılan elemelerde adeta izdiham yaşandı. Çok sayıda Roman genci yarışmada sesini duyurabilmek için birbiriyle yarıştı. Ciguli ve Ümmiye'nin jüri üyesi olduğu yarışmada Kocaeli birincisi Eren Şenay, ikincisi Şahika Ayçiçek olarak belirlendi.

Elemeleri Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür Sosyal İşler Daire Başkanı Ali Yeşildal, Kültür Sanat ve Konservatuar Şube Müdürü İsmail Civelek, Roman Dernek Başkanları ile çok sayıda Roman vatandaş izledi.

Sahneye ilk olarak jüri üyeleri Ciguli ve Ümmiye davet edildi. Sempatik tavırlarıyla sahneye gelen Ciguli, ' Ben de sizlerden biriyim. Bunu çok az kişi bilir ama ben de İzmitli'yim ' dedi.
Roman Federasyonu Başkanı Ahmet Çokyaşar ise konuşmasında Türkiye'de Roman açılımına en büyük desteği Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin verdiğini söyledi. Çokyaşar, ' Bu açılımın altını Türkiye'de aslanlar gibi sadece Kocaeli Büyükşehir Belediyesi doldurdu. Allah Başkan İbrahim Karaosmanoğlu'ndan razı olsun ' şeklinde konuştu. Ahmet Çokyaşar daha sonra sahneye Kültür Sosyal İşler Daire Başkanı Ali Yeşildal'ı davet ederek çiçek verdi. Ali Yeşildal , Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nun direktifleri doğrultusunda Romanların yanında olduklarını belirterek, özellikle eğitim alanındaki çalışmalara büyük önem verdiklerini kaydetti. Ali Yeşildal daha sonra jüri üyeleri Ciguli ve Ümmiye'ye çiçek vererek teşekkür etti.

Yarışmada Roman gençler birbirleriyle kıyasıya yarıştı. Jüri yaklaşık 2 saat boyunca yarışmaya katılan adayları dinledi. Yarışmanın sonunda Eren Şenay Kocaeli birincisi olarak seçilirken, Şahika Ayçiçek de ikinci oldu. Eren Şenay Roman Festivali'nin son gününde ve 10 ilin birincileriyle gerçekleştirilecek olan Türkiye Roman Starını arıyor ses yarışmasının büyük finalinde Kocaeli'ni temsil edecek.
2 Nisan 2012 Pazartesi günü yayınlandı