Balıkesir'de Gazze Sokakları Canlandırıldı

Balıkesir'de, Altıeylül Belediyesi, düzenlediği fotoğraf sergisi ve amatör oyuncuların canlandırmaları ile Gazze sokaklarında yaşanan zulmü gözler önüne serdi.
Belediye Başkanı Filistin Halkla İlişkiler Ahmet Turhan İsrail 


Gazze sokaklarında yaşanan insanlık zulmü, amatör oyuncular tarafından canlandırılarak Balıkesirlilere anlatıldı. Altıeylül Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından düzenlenen fotoğraf sergisi ve canlandırmalar büyük ilgi gördü. Filistin ve Gazze'de çekilmiş fotoğrafların yanı sıra amatör oyuncuların canlandırmaları duygu dolu anlar yaşattı. Programa Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur, Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu da katıldı.

Başkan Uğur, Filistin'deki zulme dikkat çekerek, ' Gazze'de cinayetler işleniyor. Anneler öldürülüyor. Bizde bütün dünyanın bu haksızlığa karşı durmasını istiyoruz. Ancak görüyoruz ki, İslam ülkelerinde bile Türkiye'nin gösterdiği hassasiyeti gösteren yok. Biz Türkiye olarak ezilenin, zulüm görenin yanında olduğumuzu ifade ediyoruz. Hükumetimiz oradaki insanlara yardım eli uzatıyor ' dedi.

Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, İsrail'in özellikle Türkiye'yi hedef aldığını söyleyerek, ' Maalesef, son dönemde birçok batılı devletin desteği ile İsrail'in bu bölgede kadın, çocuk demeden katliam yapmasına şahit oluyoruz. Dünyanın her medeniyetinde, her inançta, kadın ve çocuklar katledilmez. Gazze'de özellikle kadınlara ve çocuklara yönelik bir katliam söz konusu. Bu katliama dünyada çok cılız sesler çıkıyor. Allah'a şükür ki ülke olarak maddi ve manevi olarak destek olmaya çalışıyoruz. Bu katliamını unutmamamız lazım. Bu zihniyet, benzer şeyleri bütün İslam coğrafyasında ve özellikle ülkemizde yapmak istiyor. Birlik ve beraberlik içinde olmamız gerekiyor ' dedi.

Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu'nun ev sahipliğinde davetliler daha sonra sergiyi gezdi.
8 Ağustos 2014 Cuma günü yayınlandı