Ahmet Özhan’dan İsrail’in Gazze Saldırılarına Tepki

Zonguldak ' ın Ereğli ilçesinde düzenlenen feshane şenlikleri kapsamında Ahmet Özhan konser verdi. Özhan konser sırasında İsrail ' in Gazze ' ye yaptığı saldırılara tepki göstererek “Müslüman kardeşlerimizin uğradığı saldırıyı lanetliyoruz” dedi.
Belediye Başkanı Ahmet Özhan İbrahim Çay İsrail Müslüman 


Tasavvuf Musikisinin güçlü seslerinden Ahmet Özhan Kdz. Ereğli ilçesinde gelerek Ramazan ayı nedeniyle düzenlenen feshane şenlikleri kapsamında konser verdi. Konserine ' Elveda ya şehri Ramazan ' ilahisini okuyarak başlayan Ahmet Özhan konser boyunca birbirinden güzel eserler seslendirdi. Ahmet Özhan ' ın konserine gelen binlerce kişide kendisine zaman zaman eşlik edip tezahüratlarda bulundu.

Konser sırasında konuşan Ahmet Özhan İsrail ' in Gazze ' ye yaptığı saldırılara tepki gösterdi. Zaman zaman feshane şenliklerinin iptal edildiğini ve festivaller düzenlendiğini dile getiren Özhan, bunun yanlış olduğunu söyledi. Kendilerinin bu tür etkinliklerde ' Allah, Resulullah ' dediklerini, Allah dostlarının isimlerini andıklarını belirten Özhan “Bizi bir araya getiren şeylere önem vermemiz lazım. Burada bir bizim bir amilimiz, bir çok popa bedeldir. Şimdide bütün gönlümüzle dünyanın neresinde olursa olsun, zulme rüçar olan Müslüman kardeşlerimizin, özelliklede şu günlerde şu anlarda zumla maruz kalan Filistinli kardeşlerimizin, Müslüman kardeşlerimizin uğradığı mezalimi lanetliyoruz. Onların selameti içinde cümlemiz dua ediyoruz” dedi. Özhan, konuşmasının ardından “Ey Allahım beni senden ayırma” ilahisini okuyarak devam etti.

Konseri Kdz. Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, belediye meclis üyeleri, il genel meclisi üyeleri ile binlerce Ereğlili izledi.
Ahmet Özhan Hakkında
İlk profesyonel sahne deneyimi 1968 yılında Bebek Belediye Gazinosundadır. Genç yaşta başlayan sahne performanslarıyla Ahmet Özhan 70’li ve 80’li yılların popüler Türk Müziği yorumcusu olarak tanınmıştır. İlerleyen yıllarda zamanın çeşitli üstadlarından birebir istifadeleri olmuş, bu arada plak çalışmalarının yanı sıra, sinema filmleri, televizyon dizi ve konserleri, radyo çalışmaları ile çeşitli televizyon kanallarının müzik programlarında yorum...
devamı
19 Temmuz 2014 Cumartesi günü yayınlandı