Foça Belediyespor Bal Ligine Yükseldi

İzmir Amatör Süper Ligde Mücadele veren ve sezonu şampiyon olarak tamamlayan Foça Belediye Spor Konak Belediye Spor ile Bornava Yusu Tırpancı Sahasında oynadığı play-off final maçını 6-1 kazanarak Bal Ligine yükseldi.
Belediye Başkanı Belediyespor Futbol Sporu Şampiyon Amatör 


Maç sonrası Foça ' ya gelen Foça Belediye Spor kafilesi ve taraftarlar Demokrasi Meydanı'nda toplandı. Burada ''Şampiyon Foça'' diye slogan atarak başarılarını kutlayan ve sevinç gösterilerinde bulunan futbolcular şampiyonluğu doyasıya kutladı.Halay çeken futbolcuların sevincine vatandaşlarda ortak oldu.Futbolcular kutlamalara katılan Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ'ı omuzlara alarak havaya fırlattı. Kafeteryalarda oturan yabancı turistler Futbolcu ve taraftarların sevincine alkışlarla destek verdi.Demokrasi meydanındaki kutlamadan sonra Foçalılar araçlarıyla kent turu attı.

Elde ettikleri başarıyı Foça halkına armağan ettiklerini belirten, Foça Belediyespor Futbol takımı sorumlusu Antrenör Engin Kale, “Sezona genç bir ekip ile başladık. Daha sonra bu genç ekibimize bir kaç tecrübeli oyuncu daha dahil ederek tecrübeli futbolcularımızla gençlerimizi birbirine entegre ettik. Genç futbolcularımıza yer vermekle risk aldık.Ancak aldığımız bu risk bizi şampiyonluğa taşıdı.Bugünde final maçımızda öncelikli hedefimiz her zaman olduğu gibi seyirciye kaliteli bir futbol maçı izletmekti..Zaten çok iyi hazırlanmıştık. Futbolcularımız final maçına yüksek bir motivasyonla çıktılar.İyi de oynadık, kazanmasını bildik.Bu anlamda futbolcularımızı kutluyorum ' diyerek, Foça Belediye Spor'u şampiyonluğa taşıyan futbolcularına, taraftarlara, kulüp yöneticilerine ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

Taraftar ve futbolcuların sevincine ortak alan Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, ' Bugün şampiyonluğumuzu ilan ederek 2 Yıl önce veda ettiğimiz Bölgesel Amatör Lige yeniden merhaba diyoruz ' dedi. ' Öncelikli amacımız sportif faaliyetlerde aktif rol almaktır ' diyen Başkan Demirağ, ' Bu yıl A takımımız haricinde U17 Futbol takımımız da Türkiye'de ilk 22 takım arasına girme başarısını gösterdi. Öte yandan Bayan voleybol takımımız 3'lige yükselme başarısını gösterdi. Bu noktada bugün A takımımızın da BAL ligine çıkmasıyla ilçemiz başarılı bir sezona imza attı. ' diye konuştu.

Bölgesel Amatör Ligde Statünün değişmesi gerektiğini savunan Başkan Demirağ, ' Yetkililere buradan seslenmek istiyorum ' diyerek şunları kaydetti: ' Bizim arzumuz spor kulüplerine destek vermek.Ancak bilindiği üzere son çıkan belediye yasalarına göre belediyelerin spor kulüplerine yardım yapma olanağı kısıtlandı. Ayrıca Türkiye Futbol Federasyonunun da Bölgesel Amatör Liglerde mücadele veren takımlara destek olmasını temenni ediyoruz. '
27 Nisan 2013 Cumartesi günü yayınlandı