Balçova İlk Kez 3. Lig’de Mücadele Edecek (Spor Toto 3.lig)

Türkiye Bölgesel Amatör Ligi 8. Grup'ta mücadele eden Balçova Belediye Spor ligin bitmesine bir hafta kala şampiyonluğunu ilan etti.Geçen yıl Balçova Fahrettin Altay Spor Kulübü olarak çıktığı yolda ilk yıl Süper Amatör Lig de şampiyon olarak Bölgesel Amatör Lig ' e yükselen Balçova Belediye Spor şimdi de 3. Lig ' e yükseldi. Bölgesel Amatör Ligindeki ilk yılında mücadele ettiği 8. Gurupta 13 takımı geride bırakarak lider olan Balçova Belediye Spor, bitime bir hafta kala gittiği Manisa deplasmanında Manisa İl Özel İdaresi ile 1-1 berabere kalarak şampiyonluğunu ilen etti. Guruptaki 26 maçından 25 ' ini tamamlayarak 56 puana ulaşan Balçova Belediye Spor kalan son maçına şampiyon olarak çıkacak. Takımın şampiyon olması ile Balçova 50 yıllık tarihinde ilk kez profesyonel lige çıkmış oldu.
Belediye Başkanı Süper Amatör Ligi Amatör Lig Fahrettin Altay Mehmet Ali Çalkaya 


Maçtan sonra Balçova ' ya dönen takımın şampiyonluk turu ise ilçede bayram coşkusu yarattı. Balçova Belediye Spor ' un renkleri olan kırmızı-beyaz balonlarla süslenen araca binen futbolcular ve yöneticiler, şarkılar söyleyerek Balçova halkını selamladı. Vatandaşlarda 50 yıllık ilçe tarihinde ilk kez 3. Lige çıkan takımlarını alkışlayarak destek verdi. Belediye Spor Tesisleri ' nde devam eden coşku da futbolcular ve teknik kadro davul zurna eşliğinde halaylar çekti, zeybek oynadı.

Bölgesel Amatör Lig de şampiyonluğa oynayan takımlar arasında en mütevazi bütçeye sahip olduklarını ifade eden Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, “Başta teknik kadromuz, futbolcularımız, yönetim kurulu üyelerimiz ve takımımıza gönül veren herkes inançla yola çıktı. Bu inanç Balçova ' yı ilk kez 3. Lige taşıdı. Tüm arkadaşlarımı tekrar kutluyorum. Futbolcularımızı tek tek tebrik ediyorum. Balçova ' mıza hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.
15 Nisan 2013 Pazartesi günü yayınlandı