Gürsel Tekin'i çıldırtan anket!

İstanbul Belediye Başkanlığına adaylığını açıklayan CHP Genel Başkanı Gürsel Tekin'e kötü haber anket sonuçlarından geldi.ANDY-AR Başkanı Faruk Acar'ın canlı yayında açıkladığı anket sonuçlarına göre CHP tabanının yüzde 1'i Gürsel Tekin'i isterken,yüzde 40'ı da Mustafa Sarıgül diyor.
Gürsel Tekin Belediye Başkanı Melih Gökçek Mustafa Sarıgül Kemal Kılıçdaroğlu 


İSTANBUL HALKI KADİR TOPBAŞ'TAN MEMNUN

''İstanbul'a bakacak olursak biz 16 büyükşehir üzerinden bir derleme yaptığımızda mevcut Başkan Kadir Topbaş'ın şu an itibariyle İstanbul halkının yüzde 53.6 memnun olduğunu ifade etmiş,yüzde 40 civarıda memnun olmadığını ifade etmiş,kısmen memnunum diyenler de yüzde 8 civarında.''diyen Acar ''Yine önemli olan diğer illerden bir tanesi,Türkiye'de en başarılı yedinci Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in,Ankara'da yüzde 50.7 desteği var,yüzde 34'te karşıt cephesi olduğunu söyleyebiliriz.''şeklinde konuştu.

MUSTAFA SARIGÜL YÜZDE 40

İstanbul'da yaklaşık olarak 40 bin denet üzerinde çok detaylı bir çalışma yaptıklarını söyleyen Acar ''Bu son dönemde sürekli televizyonlarda,gazetelerde paylaşılmış olan CHP'nin aday belirleme süreci,Ak Parti'nin buna karşılık Kadir Bey'le devam edip,devam etmeyeceği gibi bir değerlendirme yaptık.CHP'nin aday göstermesi beklenen kişi kimdir diye sorduğumuz da Mustafa Sarıgül'ün çok yüksek bir oy oranı olduğunu söyleyebiliriz,yüzde 40'lar civarında.Son seçimde de CHP'nin Kemal Kılıçdaroğlu adaylığında gittiği seçimde de sanıyorum yüzde 33-34'lere kadar yaklaşık olarak üç,dört puan daha üzerine koyan bir trend söz konusu.Kadir Topbaş burada yüzde 45-46'lara kadar geriliyor.''dedi.

GÜRSEL TEKİN BU SONUCA ÇILDIRACAK

Gürsel Tekin'in adaylığı ile ilgili en açık kendisinin konuşacağını belirten ANDY-AR Başkanı Acar,CHP'nin Gürsel Tekin'i aday göstermesi halinde İstanbul halkından yüzde 1 gibi beklenti olduğunu,şu anda CHP tabanının yüzde 40 civarında Mustafa Sarıgül'ü beklediğini ifade etti.

Melih Gökçek Hakkında
Melih GÖKÇEK, 20 Ekim 1948 tarihinde Ankara Keçiören'de doğdu. Babası avukat, annesi ev hanımıydı. Üç çocuklu bir ailenin en büyük çocuğu olan Gökçek beş yaşına kadar Başkent Ankara'da ikamet etti. Babasının işi dolayısıyla Gaziantep’e taşınan Gökçek, ilk, orta ve lise eğitimini Gaziantep‘te tamamladı. 1967 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’ni kazanınca tekrar Ankara’ya yerleşti. Mülkiye’den sonra Gazi Üniversitesi Gazeteci...
devamı
Kemal Kılıçdaroğlu Hakkında
Kemal Kılıçdaroğlu, 1948 yılında Tunceli'nin Nazımiye İlçesi'nde dünyaya geldi.ilk ve ortaöğrenimini Erciş, Tunceli, Genç, Elazığ gibi Anadolu'nun çeşitli yerlerinde tamamladı.1971 yılında ise Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'nden (Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi)mezun oldu. Lisans öğrenimini tamamladığı 1971 yılında, girdiği hesap uzman yardımcılığı sınavının ardından Maliye Bakanlığı'nda göreve başladı. Daha s...
devamı
24 Aralık 2012 Pazartesi günü yayınlandı