Meryem Filmi’nin Galası Akşehir’de Yapıldı

Çekimlerinin büyük bir kısmı Konya ' nın Akşehir ilçesinde gerçekleştirilen ve başrollerinde Zeynep Çamcı, İsmail Hacıoğlu'nun oynadığı ünlü Yönetmen Atalay Taşdiken'in 'Meryem' isimli filminin galası Akşehir ' de yapıldı.
Harry Potter Belediye Başkanı Altın Portakal İsmail Hacıoğlu Abdülkadir Oğul 


Akşehir Kültür Merkezi ' nde gerçekleştirilen galaya filmin yönetmeni Atalay Taşdiken'in yanı sıra oyuncular Zeynep Çamcı, Gafur Uzuner, Mehmet Usta da katıldı. Filmin galasından önce filmde rol alan Akşehirli engelli genç Celil Özüak ile filmin yönetmeni Atalay Taşdiken ve diğer oyuncular yakından ilgilendi. Akşehir Kültür Merkezi ' ndeki gösteriminin ardından büyük alkış alan filmin oyuncuları ve yönetmeni sahneye çıktı. Yönetmen Atalay Taşdiken filmde rol alan engelli genç Celil Özüak ve filmde rol alan diğer Akşehirli oyuncuları da sahneye davet ederek Akşehir ' de film çekerken hem Akşehirlilerden, hem belediye alışanlarından ve özellikle Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul ' dan büyük ilgi ve destek gördüklerini belirterek bunun için herkese teşekkür etti. Bu ilgi ve desteğe bir nebze olsun teşekkür etmek için bu galayı Akşehir ' de yaptıklarını söyleyen Taşdiken, “Umarım Akşehir için de, bizim için de kalıcı bir eser olur. Ayrıca filmimiz de 4 Ekim ' de Antalya Altın Portakal Film Festivali ' nde 68 film arasından ilk 10 film arasına kalarak 4 Ekim - 11 Ekim tarihleri arasında Altın Portakal ' da yarışacak. İnşallah oradan da iyi derece alırız” şeklinde konuştu.

Filmin başrol oyuncusu Zeynep Çamcı da çok heyecanlı olduğunu belirterek, “Geldiğiniz için hepinize çok teşekkür ederim, umarım filmi beğenmişsinizdir” dedi. Film oyuncularından Gafur Uzuner, “Akşehir bir tarih ve kültür şehri. Bu filmin buraya yakıştığını düşünüyorum. Atalay kardeşim de çok sıradan insanların hikayesini çok farklı bir dille oyuncu arkadaşlarımızın da katkısıyla güzel bir iş haline dönüştürdü. Yönetmenimiz Atalay için, oynayanlar için, izleyenler için ve Akşehir için inşallah hayırlı olur” dedi. Film oyuncularından Mehmet Usta da Akşehir ' de değerli bir çok oyuncu ile birlikte, Akşehirlilerin de büyük katkısıyla böyle bir filmde rol almaktan büyük mutluluk duyduğunu söyleyerek, “Umarım bundan sonra da Akşehir gibi Anadolu ' nun nice güzide yerlerinin Türk sinemasıyla beraber dünya çapında tanınmasını diliyorum. Akşehir halkına misafirperverliği için ayrıca teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Akşehir Kültür Merkezi fuaye salonunda film oyuncuları ve izleyenler için bir kokteyl düzenlendi. Mommo-Kızkardeşim filminin ödüllü yönetmeni Atalay Taşdiken'in yeni filmi 'Meryem' 20 Eylül 2013 tarihinde tüm Türkiye ' de vizyona girecek. Zeynep Çamcı, İsmail Hacıoğlu, Mustafa Uzunyılmaz, Zerrin Sümer, Mehmet Usta, Gafur Uzuner'in rol aldığı filmin müziklerini ise Harry Potter ' , ' One Day ' ve ' Bel Ami ' gibi dünya çapında ses getiren filmlerde besteci ve aranjör olarak görev alan Youki Yamamoto yaptı.
İsmail Hacıoğlu Hakkında
'Anlat İstanbul' ve 'Sınav' filmlerinde, ayrıca 2003 yılında 'Bir İstanbul Masalı'nda; MİMAR SİNAN ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVAUTARI TİYATRO BÖLÜMÜ MÜJDAT GEZEN SANAT MERKEZİ TİYATRO BÖLÜMÜ TV DİZİLERİ ŞÜPHE 2011 KANAL D “AZİZ” KARAKTERİ YÖNETMEN : ABDULLAH OĞUZ SENARYO: ZÜLKÜF YÜCEL YAPIM : D YAPIM “GECE SESLERİ” 2008 SHOW TV “YAĞIZ HAKSEVER” KARAKTERİ YÖNETMEN : CEMAL ŞAN SENARYO: ONUR UĞRAŞ YAPIM : KOLİBA FİLM “BENİ UNUTMA”2008 ...
devamı
19 Eylül 2013 Perşembe günü yayınlandı