300 çocuk barış için çaldı

Eskişehirli 300 çocuktan oluşan Çocuk Senfoni Orkestrası'nın verdiği 'Barış İçin Müzik' konseri müzikseverlerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Orkestrayı yöneten Avusturyalı Şasa Götze, konseri Paris'teki terör saldırısında hayatını kaybedenlere ithaf ettiklerini söyledi.
Belediye Başkanı Senfoni Orkestrası Bülent Eczacıbaşı Erdoğan Toprak Genel Başkan Yardımcısı 


İstanbul Zorlu Center'da Eskişehirli 300 çocuk 'Barış İçin Müzik' adlı bir konser verdi. Aralarında 6 ve 7 yaşlarındaki çocukların da bulunduğu Çocuk Senfoni Orkestrası, verdikleri konserle müzikseverleri adeta büyüledi. Orkestrayı yöneten Avusturyalı Götze, çocukların vermiş olduğu konseri, Paris'teki terör saldırılarında hayatını kaybeden 129 kişiye ithaf ettiklerini açıkladı.

Venezuela'daki 'El Sistema' adlı çocukların oluşturduğu dev orkestrayı örnek alan belediye ilçede müzik aletlerine yatkın olan çocukları sevdikleri enstrümanlar ile buluşturdu. Haftalarca özel eğitim alan çocuklar sonunda kendi orkestralarını oluşturdu. 300 çocuk, 'Barış İçin Müzik' adlı konserlerini İstanbul Zorlu Center'da gerçekleştirdi.

BARIŞA ADANAN KONSER

Konseri, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak ve Eczacıbaşı Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı ile yaklaşık 2 bin müziksever izledi. Yerli eserlerin yanı sıra dünyaca ünlü klasik müzik adamları Mozart, Vivaldi, Brahms ve Johann Strauss'un eserlerini seslendiren Çocuk Senfoni Orkestrası izleyenleri büyüledi. Konserin sonunda izleyiciler orkestrayı ayakta alkışladı.

Konser sonrası açıklama yapan Eskişehir Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç da, ' Çocuklarımız ile gurur duyuyorum. Günümüzde uyuşturucu başta olmak üzere birçok kötülüklerden uzak durulması adına en iyi şeyin müzik olduğunu bu konserde bir kez daha gördük. Dostlukların, kardeşliğin pekişmesinde müziğin rolü büyük. Müziğin olduğu bir yerde kötülük olmaz ' diye konuştu.

17 Kasım 2015 Salı günü yayınlandı