Bu Da Kedi Güzellik Yarışması

Ankara ' da düzenlenen kedi güzellik yarışmasında Ankara kedileri podyumda güzelliklerini sergiledi.Pursaklar Belediyesi Hayvan Sevgisine Ödül Projesi kapsamında düzenlenen Ankara Kedisi Güzellik Yarışması ' nda birbirinden güzel ve renkli 110 Ankara kedisi, sahiplerinin eşliğinde Pursaklar Spor Salonu ' nda podyumda boy gösterdi. İlçe sakinleri ve hayvanseverlerin yanı sıra çocukların da büyük ilgi gösterdiği kedi güzellik yarışmasında, jüri üyeleri birbirinden güzel kediler arsından seçim yapmakta zorlandı.
Avrupa Belediye Başkanı Güzellik Yarışması Selçuk Çetin Ankara Kedisi 


Pursaklar Belediyesi olarak Ankara kedisine sahip çıktıklarını belirten Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, “Ankara kedilerine tebessüm şehri Pursaklar ' da sahip çıkıp ve tanıtımını yapacağız. Ankara kedilerini Avrupa ' da Amerika ' da görmeye gitmeyelim. Kaybolmaya yüz tutan bu güzel kedilerimizi Pursaklar ' da Türkiye ' ye ve dünyaya tanıtmaya devam edeceğiz” dedi.

110 kedinin tek tek podyumda yürümesinden sonra Pınar Şeker ' e ait 1 yaşındaki Paşa isimli Ankara kedisi birinci, Sema Yazıcı ' ya ait 19 yaşındaki Pamuk isimli Ankara kedisi ikinci, Esen Kur ' a ait 4 aylık Spartaküs isimli Ankara kedisi ise üçüncü oldu. Birinci kedinin sahibine bin lira, ikinci kedinin sahibine 500 lira, üçüncü kedinin sahibine ise 250 lira ödül verildi.
14 Ekim 2012 Pazar günü yayınlandı