Zabıta Haftası Kutlandı

Zabıta Teşkilatı ' nın 186. kuruluş yıldönümü Manisa ' da da çeşitli etkinliklerle kutlandı.
Cumhuriyet Atatürk Aydoğan Cengiz Ergün Belediye Başkanı 


İlk tören Cumhuriyet Meydanı ' nda bulunan Atatürk Anıtı ' na çelenk sunulmasıyla başladı. Buradaki törene Belediye Başkan Yardımcıları Nursel Ustamehmetoğlu, Funda Solak, Zabıta Müdürü Aydoğan İra ile birlikte daire müdürleri ve zabıta personeli katıldı. Cumhuriyet Meydanı ' nda ki tören Aydoğan İra, Başkan Yardımcıları Nursel Ustamehmetoğlu ve Funda Solak ' ın çelenk sunumunun ardından saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla sona erdi. Zabıta personeli Cumhuriyet Meydanı ' nda düzenlenen törenin ardından 2010 yılında hayatını kaybeden Zabıta personeli Mehmet Levent Uslu ' nun kabrini ziyaret ederek dua etti. Zabıta Müdürü Aydoğan İra daha sonra Belediye Başkanı Cengiz Ergün ' ü, zabıta personeli ile birlikte ziyaret etti. Zabıta Teşkilatı ' nın 186. kuruluş yıldönümünü kutlamanın haklı gururunu yaşadıklarını ifade eden Zabıta Müdürü Aydoğan İra, “Sizlerin verdiği destek sayesinde Manisa ' da görevimizi en iyi şekilde yerine getirmenin çabası içindeyiz. Personelimizle birlikte halkımızın huzuru için çalışıyoruz. Bundan sonra da görevimizi sizlerin de desteğiyle en iyi şekilde yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Belediye Başkanı Cengiz Ergün ' de Zabıta Müdürü İra ve personelinin ziyaretinden duyduğunu memnuniyeti dile getirerek, 186. Zabıta Haftası ' nı kutladı. Zabıta ' nın yürüttüğü görevin kolay bir görev olmadığını belirten Başkan Ergün, “Zabıta belediyenin aynası konumunda yer alıyor. Çünkü vatandaşla sürekli iç içe olan bir çalışma yürütüyorsunuz. Belediyenin vatandaşla temasını sağlayan bir birimsiniz. Bu nedenle yapmış olduğunuz çalışmalar nedeniyle sizlere şahsım ve Manisa halkı adına teşekkür ediyorum” dedi.

Kent nüfusunun 350 bine geldiğini ve şehir içerisinde yaşanan işgaller ile tüm kontroller noktasında çalışma yürüten Zabıta ' nın yoğun mesai harcadığının altını çizen Başkan Ergün, “Yaptığımız çalışmalar özveri ve güç istiyor. Sizler özveriyle çalışmalarınızı yürütürken bizde her zaman sizin yanınızdayız ve size güç vermeye hazırız. Bunun bilinmesini istiyorum” dedi. Konuşmaların ardından Zabıta Teşkilatı ' nın 186. kuruluş yıldönümü nedeniyle Belediye Başkanı Cengiz Ergün ' ün makamında pasta kesildi.
6 Eylül 2012 Perşembe günü yayınlandı