Yeni yılı çalışarak karşıladılar

Oyuncaklardan detaylar
Yağmurlu Yılbaşı Yeni Yıl Direksiyon Seyyar Satıcılar 

-Ali Apohan röportaj
-Şehmus Lale ve kardeşinin çöp toplaması
-Çöpçülerden görüntüler
-Şehmus Lale röportaj
-Çiçeklerden ve çiçekçi dükkanından görüntüler
-Serhan İlhan röportaj
-Fatih Ay röportaj
-Taksinin gitmesi

( ADANA -ÖZEL-HD)- Adana’da taksiciler, seyyar satıcılar, çöpçüler ve çiçekçiler 2018’i işlerinin başında kutladılar ADANA

- Tüm dünyada yeni yıl coşkusu yaşanırken, kimi vatandaşlar ise 2018 yılına çalışarak girmek zorunda kaldı. Bazı vatandaşlar soğuk havada çöp toplayarak yeni yıla girerken bazılar ise çiçek ve oyuncak satarak yeni yılı karşıladı. Tüm dünyada 2018 coşkusu yaşandı. Kimileri eğlence mekanlarında, evlerinde yeni yılı karşılarken kimileri ise işlerinin başında, ekmek paralarının peşinde işlerinin başında 2018’i kutladı. “Ekmek peşindeyiz” Bu işçilerin birisi 20 yıldır seyyar olarak oyuncak satan 54 yaşındaki Ali Apohan. Seyhan İlçesi’ne bağlı Çakmak Caddesi’nde kaldırıma oyuncakları serip ekmek parasını kazanmaya çalışan Apohan, İHA muhabirine açıklamalarda bulundu. Ekmek parası için çalıştığını ancak havanın yağmurlu olması nedeniyle satışların pek iyi gitmediğini belirterek, şunları söyledi: “Ekmeğimizin peşindeyiz, yeni yıla çalışarak girdik. Hizmet ediyoruz. 2018 yılı vatana, millete hayırlı olmasını temenni ediyoruz. Bizler emekçiyiz. Çocuklarımızın rıskı için her gün gece 12’ye kadar bazen 12’den sonrasına kadar bekliyoruz. Ekmek peşindeyiz. 2017 gitti ama 2018 herkese hayırlı gelsin. Yağmur nedeniyle işlerde pek hareketlilik yoktu ama yağmur olmasaydı belki hareketlilik olurdu. Gece yarısını bekliyoruz artık. Arabalı müşterilere hizmet edeceğiz.” “Çöp toplayarak hayatımızı kazanıyoruz” Çöp kutularından 12 yaşındaki kardeşiyle karton ve plastikleri toplayarak geçimini sağlayan Şehmus Lale (20) ise, işi gereği yeni yılı kutlamadığını para kazanmak zorunda olduğunu söyledi.

Zor şartlarda çalıştıklarını ancak ekmek parası için katlandıklarını kaydeden Lale, “Karton, plastik ve teneke topluyoruz. Yeni yıla ekmek paramızı kazanarak giriyoruz. Geçimimizi böyle sağlıyoruz. Biz ekmeğimizin peşindeyiz yatsak ne olacak eve gidip. Suriyeliler nedeniyle karton bulamıyoruz. Yeni yıl nedeniyle onlar çok fazla dışarıda değiller bari biz toplayalım da ekmeğimizi çıkaralım” diye konuştu.
“Beklentilerimizi karşılayamadık” Çiçek satıcısı Serhan İlhan’da yeni yıl nedeniyle dükkanını saat 12’ye kadar açık tuttuğunu anlatarak, “İnsanlara hizmet vermeye çalışıyoruz. Bu saatte de olsa insanların çiçek ihtiyacı olabiliyor. Ancak yağmur nedeniyle beklentimizi karşılayamadık. İnsanların artık yılbaşı eğlenceleri değişti, bu sebeplerden dolayı bizim işlerimiz geçen senelere göre daha keyifsiz geçiyor” şeklinde konuştu.
“Her gün tarih değişiyor, bugün alt tarafı sene değişti” Taksicilerde her gün olduğu gibi yeni yılda da ekmek paralarını kazanmak için direksiyon başındalardı. Bu taksicilerden birisi de 58 yaşındaki Fatih Ay. Yılbaşının kendisine bir şey ifade etmediğini sadece taksimetreyle ilgilendiğini söyleyen Ay, “Benim yılbaşıyla işim olmaz. Sadece taksimetreyle işim olur. Emekli adamız. Paramız kiraya veya bakkala gidiyor. Bize böyle 12’den sonra çalışmak kalır. Bu yaştan sonra ekmeğimin peşindeyim eskidendi o yılbaşı kutladığımız dönemler. Her gün tarih değişiyor, bugün de sene değişmiş ne fark eder” ifadelerini kullandı.
31 Aralık 2017 Pazar günü yayınlandı