Tarihi Kent Koşusu Bursa'da Koşuldu

Osmangazi'yi Anma ve Fetih Şenlikleri kapsamında düzenlenen 'Tarihi Kent Koşusu' renkli görüntülere sahne oldu.Osmangazi Belediyesi tarafından bu yıl 8'incisi düzenlenen halk koşusuna çok sayıda yabancı sporcunun da bulunduğu 3 binden fazla kişi katıldı. Saltanat Kapı Surları'nda start alan yarışlarda profesyonellerde parkur uzunluğu 15 bin metre, halk koşusunda ise 4 bin metre olarak belirlendi. Eşofmanlarını giyerek aileleriyle birlikte koşunun başlayacağı yere gelen Bursalılar, yarışma öncesi ısınma hareketleri yaptı. AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ve AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Cihat Çini ' nin de katıldığı koşuda, mehter takımı ile kılıç kalkan ekibinin gösterileri ilgi odağı oldu. Start çizgisine gelen sporcular, yarışmanın başlamasıyla koşuya başladı. Saltanat Kapı'dan başlayan koşu, Muradiye Külliyesi, Atatürk Köşkü, Çekirge Meydanı, Kükürtlü Caddesi, Kaplıca Caddesi, İpekiş Fabrikası, Altıparmak, Fomara, Haşimişcan Caddesi, Ördekli Hamamı, Gökdere Bulvarı, Irgandı Köprüsü, Kayhan Caddesi, Hanlar ve Hisar bölgesi güzergahından ilerleyerek Fetih Kapısı'nda son buluyor.
Saltanat Atatürk Kayhan Belediye Başkanı Mustafa Dündar 


Yarışlar hakkında bilgi veren Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Fetih şenlikleri kapsamında koşunun 8 ' incisini organize ediyoruz. Bu sene koşuya 3 binden fazla atlet katılıyor. Her yıl yarışa katılım artıyor. Vatandaşların katılımıyla güzel bir etkinlik oluyor. Bu yarış tarihi mekanlar içerisinde yapılıyor. Bu yönüyle Bursa ' nın tanıtımına önemli katkı sağlıyor. Etkinliğe katılan bütün sporculara başarılar diliyoruz” dedi.

Fethin coşkusunu farklı kategorilerde yaşadıklarını ifade eden AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk ise, “Bugün de fetih koşusunu yapıyoruz. Artan bir kalabalıkla her sene gerçekleştiriyoruz. Bu koşunun medeniyetimizin dünyaya açılan bir kapısı olarak görüyorum” diye konuştu.
14 Nisan 2013 Pazar günü yayınlandı