Okul önünde sürücüleri yavaşlatan 3 boyutlu yaya geçidi

okul önündeki 3 boyutlu yaya geçidinin farklı planlarda görüntüsü
Trafik Güvenliği Belediye Başkanı Otobüs Durağı Öğretmenler Öğrenciler 

-yoldan araç geçmesinden detay
-yaya geçidini öğrencilerin kullanmasından detay
-yaya geçidi ve servis bekleme yerinden görüntü
-okul öğretmenlerinden Hülya Teksöz ile röp
-öğrenciler ile röp
-sürücü Tugay Can ile röp
-yoldan ve yaya geçidinden farklı planlarda detay

( DENİZLİ )- 3 boyutlu yaya geçidini gören sürücüler frene basıyor- 3 boyutlu yaya geçidi ile öğrenciler yolun karşısına daha güvenle geçiyor DENİZLİ

- Denizli’de bir ortaokulun önüne 3 boyutlu yaya geçidi yapılarak öğrencilerin karşıdan karşıya geçmesi daha güvenli hale getirildi.
okul önüne yaklaştığında 3 boyutlu yaya geçidiyle karşılaşan sürücüler gördükleri manzara sebebiyle frene basıp yavaşlarken öğrencilerin trafik güvenliği de artırılmış oldu. Pamukkale Belediyesi tarafından başlatılan uygulamanın zamanla tüm okullarda hayata geçirileceği bildirildi.
Denizli’nin Pamukkale ilçesinde bulunan Hacı İbrahim Cin Ortaokulu’nda öğrencilerin okul önünde bulunan yoldan karşıya geçmeleri için 3 boyutlu yaya geçidi projesi hayata geçirildi. Yapılan çalışma ile yolu kullanan sürücülerin okul önünden daha dikkatli geçmesi ve yaya geçidini fark etmeleri amaçlanırken öğrencilerin de karşıya daha güvenle geçmeleri sağlandı. Sürücüler için optik yanılsama hissi uyandıran 3 boyutlu çizimli yaya geçidi, sürücülere “yolda kasis var” görüntüsü ile araçların yavaşlamasını sağlıyor. 2 Hintli mucit tarafından bulunan “3 boyutlu yaya geçidi” daha çok Kuzey Avrupa ülkelerinde kullanılıyor. Yolda ayrıca öğrencilerin okul çıkışlarında kullandıkları servisler için dubalarla çevrili servis bekleme alanı oluşturuldu. Öğrenciler servis bekleme alanında okul servislerini daha güvenli bir şekilde beklemeleri sağlandı. Okulların açılmasından bu yana eğitime verdiği desteklerle dikkat çeken Pamukkale Belediyesi’nin, projeyi zaman içinde ilçede bulunan tüm okullarda hayata geçireceği bildirildi.
“Okul yolu daha güvenli hale geldi” Okulda İngilizce öğretmenliği yapan Hülya Teksöz, 3 boyutlu yaya geçidi öncesi öğrencilerin karşıdan karşıya geçmelerinde sıkıntılar yaşadıklarını ancak yaya yolunan yapılmasıyla yolun daha güvenli hale geldiğini belirterek, “Daha önceden okulumuzun önünde geniş bur yolumuz vardı ama böylesine 3 boyutlu yapılan bir çalışma olmadığı için öğrencilerimiz okuldan çıktıklarında trafikle ilgili bazı sıkıntılar yaşayabiliyorduk. Kendimizce önlemler alabiliyorduk ama şuan bu 3 boyutlu yolun yapılmasından sonra öğrencilerimizin çıkıyı daha iyi oldu. Gelen araçlar en azından dur yazılarını görüp, park edip öğrencilerimizin geçişine izin veriyorlar. Ayrıca araçlarımız için bir otopark yapıldı, bu da daha iyi oldu. Öğrenciler için otobüs durağı yapıldı, bunlar için ayrıca belediyemize, belediye başkanımıza teşekkür ediyoruz. Güvenliğimiz için, şoförlerimiz için, velilerimiz için daha iyi bir ortam yaratıldı” dedi.
Öğrenciler 3 boyutlu yaya geçidinden memnun Okulda eğitim gören öğrenciler, yolun yapılmasından dolayı memnuniyetlerini dile getirdi. Öğrenciler, yaya yolu olmasaydı, yolun karışık olduğunu, araç park yerlerinin iyi olduğunu ve karşıya geçerken 3 boyutlu yaya geçidi yapılmadan önce karışık olduğunu aktardı. Karşıya geçerken daha rahat geçtiklerini belirten bir öğrenci, okul servislerini bekleme yeri yapıldığını ve okul servislerini daha rahat beklediklerini, korkuları olmadığını söyledi.

“3 boyutlu şeritler sürücülerin dikip durmalarını sağlıyor” Yolu kullanan Tugay Can isimli sürücü ise, okul önünde böyle bir çalışma yapılmasının öğrencilerin karşıdan karşıya geçmeleri konusunda iyi olduğunu belirtti.
Sürücülerin 3 boyutlu dur yazısını görüp durmalarının da iyi bir şey olduğunu aktaran Can, normal şeritlerin çok belle olmadığını ancak 3 boyutlu şeritlerin sürücülerin dikkatini çektiğini vurguladı. (Aİ-
26 Eylül 2018 Çarşamba günü yayınlandı