Öğrenciler Arasındaki Makam Koltuğu Rekabeti!

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Erzurum'da da çeşitli etkinliklerle kutlandı. Bayram dolayısıyla Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nde temsili makam devir-teslim töreni yapılırken, başkanlık makamı kıyasıya bir rekabete sahne oldu.
Ahmet Küçükler Belediye Başkanı Ulusal Egemenlik 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 


Başkanlık koltuğuna oturan Aziziye 23 Nisan İlköğretim Okulu 6. Sınıf öğrencisi Şeymanur Aydemir, makamı bir süre sonra okul arkadaşı Öykü Karaduman'a devretmek zorunda kaldı. Törene katılan diğer öğrencilerin de başkanlık koltuğuna oturmak istemeleri üzerine devreye giren Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, koltuğunu öğrencilere bu kez sırayla bıraktı.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NİN KÜÇÜK BAŞKANI ' YEŞİL ALAN ' DEDİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Aziziye 23 Nisan İlköğretim Okulu öğrencilerini makamında misafir etti. Minik konuklarını öperek bayramlarını kutlayan Küçükler, burada düzenlenen temsili devir-teslim töreniyle Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğunu 6. Sınıf öğrencisi Şeymanur Aydemir'e devretti. Kısa süreliğine de olsa Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna oturmaktan duyduğu mutluluğu ifade eden Aydemir, ilk talimatını yeni yeşil alanlar oluşturulması ve çocuk parkları kurulması yönünde verdi. Temsili olarak oturduğu başkanlık koltuğunda sınıf arkadaşlarıyla sohbet eden Başkan Şeymanur Aydemir, kendisi gibi Erzurum Valiliği koltuğuna oturan Aziziye Şeker İlköğretim Okulu 3'üncü sınıf öğrencisi Zülal Tepeci'yle bir telefon görüşmesi yaptı. Minik Vali Tepeci'nin, Erzurum'da çocuk parklarının sayısının artırılmasını istediğini belirten Aydemir, ayrıca 23 Nisan İlköğretim Okulu'nun bahçesinde çevre düzenlemesi yapılması talimatını da verdi.

Bu arada Büyükşehir Belediye Başkanlığı makamı, temsili devir-teslim töreninde kıyasıya bir rekabete de sahne oldu. Başkanlık koltuğunda oturan Şeymanur Aydemir'den ' Ben de başkan olmak istiyorum ' diyerek makamı kendisine devretmesini isteyen 5. sınıf öğrencisi Öykü Karaduman, gülüşmelere neden olurken, diğer öğrencilerin de başkanlık koltuğuna oturmak istemeleri üzerine devreye Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler girdi. 23 Nisan İlköğretim Okulu'ndan gelen öğrencileri sırasıyla başkanlık koltuğuna oturtan Küçükler, minik konuklarına çeşitli hediyeler vermeyi de ihmal etmedi.

6. SINIF ÖĞRENCİSİ ŞEYMANUR AYDEMİR, BAŞKAN KÜÇÜKLER'LE PAZARLIK YAPTI

Öte yandan Başkan Küçükler'in, törenin sonunda konuklarını uğurlamak için kapıya yöneldiği esnada ilginç bir olay daha yaşandı. Arkadaşlarıyla birlikte hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra yeniden makam koltuğuna oturan Şeymanur Aydemir'le Başkan Küçükler arasındaki diyalog bir kez daha gülüşmelere neden oldu. Oturduğu koltuktan kalkıp kalkmama konusunda kararsız kaldığını ifade eden Şeymanur Aydemir, ' Ben bu koltuktan kalkmayı düşünmüyorum ' diyerek, Başkan Küçükler'le pazarlık bile yaptı. Küçükler'e, sırayla birer hafta başkanlık yapmayı teklif eden Aydemir, renkli tavırlarıyla objektiflerin ilgi odağı oldu.
23 Nisan 2012 Pazartesi günü yayınlandı