Mobil Tuvaletler Görücüye Çıktı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Sağlık A.Ş. tarafından tasarımı gerçekleştirilen İstanbul'un ' Yeni Şehir Tuvaletleri ' nin ilkini inceleyerek basın mensuplarına bilgi verdi.
Avrupa Belediye Başkanı Kadir Topbaş Büyükşehir Belediyesi 

Florya'daki İstanbul Büyükşehir Belediyesi Tesisleri'nde gerçekleştirilen toplantıda mobil olan ' Yeni Şehir Tuvaletleri ' tanıtıldı. Başkan Kadir Topbaş, İstanbul'daki tüm tuvaletlerin Sağlık AŞ tarafından işletileceğini ve gerekli gördüğü yerlerde tuvalet sayısının arttırılacağını söyledi.

Hafta sonları İstanbul'un yoğun olan yerlerinde de mobil tuvaletlerin kurulacağını ifade eden Topbaş, ' Özellikle sahil bantları üzerlerindeki hafta sonu yoğunluklarında geçici olarak kurulup kaldırılacak olan semt pazarlarının başlarında piknik alanlarına özel talep edildiğinde stat önlerinde yani yoğunluk yaşanan her yerde böyle bir sistemin doğru hizmet vereceğine inandık. Avrupa standartları önünde bir düzenleme yapıyoruz. Dünyadaki modeller tespit edildi, çalışmalar yapıldı. Hijyen konusunda çok ciddi anlamda titizlik göstermeliyiz. İstanbullulara bu güzel hizmete sunmaktan gurur duyacağımızı ifade etmek istiyorum ' dedi.

Tuvaletlerin kendi depolarının olduğunu ve gerekli görülen yerlerde de kanalizasyona bağlanacak şekilde dizayn edildiğini kaydeden Başkan Topbaş, Büyükçekmece, Şile ve Büyükada gibi nüfusun yazın arttığı yerlerde tuvaletlerin yanına duş ve soyunma kabinlerini de ekleyerek hizmete sunulacağını ifade etti.

Hijyen konusunda oldukça titiz davranıp kaliteli hizmet sunacaklarını belirten Başkan Topbaş, tuvaletlerin dış cephelerine reklam alınarak da maliyetlerin düşürüleceğini bildirdi. Tuvaletlerin 20-30 bin liraya mal olacağını ifade eden Başkan Topbaş, tuvalet kullanım ücretlerinin cüzi tutulacağını kaydetti. Başkan Topbaş, tuvaletlerin dış cephelerindeki ekranlarda belediyenin hizmetleri ve İstanbul'un Televizyonu İBB WEB TV'nin de yayınlarının olacağını söyledi.

İBB Başkanı Kadir Topbaş, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün ilçelerdeki küçük cami tuvaletlerinin ilçe belediyeleri tarafından işletilmesi yönünde kendilerine bir talep geldiğini ifade ederek, Sağlık A.Ş'ye teklif geldiğinde Hac Mevsimlerinde de mobil tuvaletler konusunda teknik destek vermeye hazır olduğunu belirtti.

Açıklamaların ardından basın mensuplarıyla yeni mobil tuvaleti inceleyen Başkan Topbaş, tuvaletlerin içerisine bebek bakım odaları yerleştirileceğini aynı zamanda erkekler tarafına da aynı şekilde bebek bakım odasının yerleştirileceğini söyledi.

Tuvaletlerin adının İnternet üzerinden İstanbullular tarafından belirleneceğini ifade eden Başkan Topbaş İstanbul'un modern yüzüne yakışacak tuvaletlerin dünya devletlerine de örnek teşkil edeceğini ifade etti.

3 Mayıs 2012 Perşembe günü yayınlandı