İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: “Hiç kimse bize bu coğrafyada düdük öttüremez”

Salondan görüntü
Terörle Mücadele İftar Sofrası Şehit Aileleri Terör Örgütü Bağımsızlık 

-Davetlilerden görüntü
-Vali Vasip Şahinin salona gelişi
-Jandarma Genel Komutanının salona gelişi
-İçişleri Bakanı Süleyman Soylunun salona gelişi
-Konuşmalar
-Bakan Soylu’nun konuşması
-Diğer ve genel detaylar

( İSTANBUL ) İSTANBUL

- İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, şehit aileleri ve gazilerle birlikte iftar yaptı. Bakan Soylu, “Milletimizin gücünü kim ne söylerse söylesin, kim ortaya ne koyarsa koysun, bunu sizin iradeniz ve kararlığınızla, tüm güvenlik kuvvetlerimizin, milletimizin iradesi ve kararlılığıyla söylüyorum. Hiç kimse bize bu coğrafyada düdük öttüremez. Buna müsaade edilmez” dedi.
Jandarma Genel Komutanlığı İstanbul’da bulunan şehit aileleri ve gazileri iftar sofrasında ağırladı. Haliç Kongre Merkezinde düzenlenen iftar programına İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin’in yanı sıra İstanbul’da görev yapan çok sayıda jandarma personeli katıldı.
Programa katılan Bakan Soylu, şehit aileleri ve gazilerle sohbet etti. Ezanın okunmasıyla birlikte protokol üyeleri ve katılımcılar dualar ederek oruçların açtı. “Hiç kimse bize bu coğrafyada düdük öttüremez” İftar programı kapsamında konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Bizler böyle bir sorumluluk taşıyoruz. Bütün bunları vicdanlarımızla beraber yürütüyoruz. Sınırlarımızı ve kapılarımızı kapatmıyoruz. Mücadelemizi verirken demokrasiden taviz vermiyoruz. Doğru olan ne ise, merhamete uyan, bize yakışan ne ise biz onu yapmaya çalışıyoruz. Oysa dünyada birileri bazı yerleri boğmak istiyor. Sınırımızda demokratik yapıyı değiştirmek, mevcut devletleri parçalayıp yeni bir devlet yapısıyla, kendilerine ait yeni bir dünya düzeni kurmak istiyorlar. Beceremediler, başaramadılar. Bizi mağlup edemediler. Milletimizin gücünü kim ne söylerse söylesin, kim ortaya ne koyarsa koysun, bunu sizin iradeniz ve kararlığınızla, tüm güvenlik kuvvetlerimizin, milletimizin iradesi ve kararlılığıyla söylüyorum. Hiç kimse bize bu coğrafyada düdük öttüremez. Buna müsaade edilmez” dedi.
“Sahamızda oyun kurmak istiyorlar hatta bu oyunda bizi harcamak istiyorlar” Bizim sahamızda kurdukları oyunda bizleri harcamak istediklerini söyleyen Bakan Soylu, “Bizim sahamızda kendi oyunlarını kurmak istiyorlar. Hatta bizi de bu oyunda harcamak istiyorlar. Ancak biz buna müsaade edemeyiz. Çünkü bu bir beka meselesidir. Burada çizgimizi sürdürmek zorundayız. Türkiye sadece bir mücadelenin değil aynı zamanda büyük bir dönüşümün içerisindedir. Son 16 yıldır yatırımlar, makro büyüklükler anlamında büyük bir gelişim içinde olan ve neredeyse 3 kat büyüyen bir Türkiye’miz var. Bunun varlığına yönelik tedbirlerle birlikte ciddi adımlar atılmıştır. Özellikle 15 Temmuz sonrasında terörle mücadele konseptini değiştirdik. Hem de kabiliyet ve imkanlarımızı geliştirdik. İçimizde yuvalanmış hain FETÖ terör örgütünü temizlerken aynı zamanda PKK, DEAŞ, YPG ve bunların bütün uzantılarıyla eş zamanlı olarak mücadele ettik. Bu mücadelede kendi çapımızda kolluk güçlerimiz ve diğer güçler arasında entegrasyonu ve koordinasyonu en üst seviyeye çıkardık” diye konuştu.
“Şehit yakını ve gazilik unvanı en büyük şereflerdendir” Programda konuşan Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, “Bir insanın kendi canını millet, ezan, bayrak ve vatan gibi umumi değerler için feda etmeyi göze alması, bu uğurda mücadele etmesi karşısında ancak ve ancak saygı duyulabilir. Şehit yakını ve gazilik unvanı en büyük şereflerdendir. En büyük iftihar vesiledir. Sizler en değerli varlıklarınızı, evlatlarınızı ve kardeşlerinizi, küçükler babalarını bu vatan için şehit verdi. Bunun dünyada herhangi bir karşılığı söz konusu olamaz. Sizler baş tacımızsınız. Bizler cennet vatanımızda rahatça, özgürce yaşamımızı aziz şehitlerimize borçlu olduğumuzun bilincindeyiz. Malazgirt’ten, Çanakkale’ye, Kocatepe’den Zeytin Dalı’na kadar birlik ve bütünlüğümüzün yurt sevgimizin, bağımsızlık ve özgürlüğümüzün ölümsüzleşen abideler olan birer kahramanlarsınız. Şehitlerimizin aziz kanlarını temsil eden ay yıldızlı şanlı bayrağımızı en yükseklere çıkarmak, namus borcumuzdur. Boynumuzun borcudur. Bu aziz cennet vatanı bundan önce olduğu gibi bundan sonra da gözümüz gibi korumaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

3 Haziran 2018 Pazar günü yayınlandı