Hayri İnönü ne diyeceğini bilemedi

CNN Türk'te yayınlanan Mirgün Cabas'ın sunduğu Her Şey adlı programa konuk olan Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, Mustafa Sarıgül'e verdiği iddia edilen istifa mektubu hatırlatılınca fena köşeye sıkıştı.
Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü Belediye Başkanı Emir Sarıgül Mustafa Sarıgül 


Mirgün Cabas, Hayri İnönü'ye Şişli'de yaşanan büyük savaşı hatırlatarak 'Mustafa Sarıgül ve oğlu Emir Sarıgül size anlaşmaya ihanet etmiş biri gözüyle mi bakıyor'? diye sordu.

Hayri İnönü de cevaben 'Anlaşma deyince ben emanetçi değilim. Sonuçta Şişli halkının seçimiyle belediye başkanı oldum. 5 sene sonra ne olur bilmiyorum ya başkanlığa devam ederim ya da emekli olurum. Bilemiyorum ne olacağını fakat 5 seneliğine buradayım. Amacım da Şişli halkına 5 sene boyunca hizmet etmek. Belediye başkanlığı seçimle gelinen bir görev seçildiğiniz sürece geçerli olur ya başkası gelir ya da siz devam etmek istersiniz. Seçilirseniz devam edersiniz göreve bu böyledir. Benden önce Mustafa Sarıgül belediye başkanıydı, Sarıgül İstanbul belediye başkan adayı oldu. Ben de Sarıgül'ün önerisiyle ama sonuçta CHP'nin adayı olarak seçime girdim ve seçimi kazandım. Sonuçta 5 seneliğine buradayım. Burada bir ihanet söz konusu değil. İnsanlar başka türlü anlamış olabilir' dedi.

Mirgün Cabas ise 'Bu anlattıklarınızı sakatlayan bir şey var o da istifa mektubu yazmış olmanız onun da Sarıgül'ün elinde oluşu' dedi.

ŞİŞLİ'Yİ KONUŞACAĞIZ DİYE GELDİM

Mirgün Cabas'ın bu sözleriyle köşeye sıkışan Hayri İnönü 'Çok sıkıştırmaya başladınız. Şişli'yi konuşmayacak mıyız? Ben de Şişli'yi konuşacağız diye geldim. Bu konu çok hassas bir konu. İstifa mektubu yaşanan bu sürecin bir parçası diye kabul edin. Bu konuda ben ifademi savcıya verdim zaten' cevabını verdi.
18 Şubat 2015 Çarşamba günü yayınlandı