FETÖ davası kapsamında Vali Gül’ün tanıklığına başvuruldu

Adliyeye gelişleri
Belediye Başkanı Darbe Soruşturması Darbe Girişimi Mahkeme Heyeti Basın Mensupları 

-Vali adiye çıkışı
-Vali açıklama
-Detaylar

( SİVAS -HD)- Sivas Valisi Davut Gül ve Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın’ın, devam eden FETO davası kapsamında tanıklıklarına başvuruldu SİVAS

- Sivas Valisi Davut Gül ve Belediye Başkanı Sami Aydın’ın, devam eden FETÖ davası kapsamında tanıklıklarına başvuruldu. Sivas’ta devam eden Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) davasında mahkeme, Sivas Valisi Davut Gül ve Belediye Başkanı Sami Aydın’ın da tanıklıklarına başvurdu. Gül ve Aydın sabah saatlerinde Sivas Adliyesine giderek 2. Ağır Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıktı.Adliye çıkışı basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Vali Gül, olay gecesine dair bildiklerini anlattığını belirterek, “15 Temmuz darbe girişiminde Sivas’ta yaşananlar ile ilgili bizim, belediye başkanımızın ve o gece valilik makamında bulunan kişilerin tanıklığına başvuruldu. Bizde bildiklerimizi anlattık. Olayı nasıl öğrendiğimizi, ne zaman makama geçtiğimizi, hangi tedbirleri aldığımızı paylaştık. Ne biliyorsak onu paylaştık. Takdir mahkemenin. Mahkeme bu deliller ışığında en adil kararı verecektir” şeklinde konuştu.
Aydın ise tanıklık ifadesinin ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "O gece yaşananları mahkeme heyetine ne gördüysek ne hissettiysek bütün çıplaklığı ile anlattık. İlgili Alay komutanı soruldu. Ne biliyorsak onları anlattık" dedi.
Gül ve Aydın’ın tanıklığına başvurulan dosyada eski 5. Piyade Er Eğitim Tugayı Komutanı Tuğgeneral Fatih Celalettin Sağır’ın tutuklu olarak yargılanmasına devam ediliyor. Sağır, darbe soruşturması kapsamında adı 'Sivas Sıkıyönetim Komutanı' olarak geçtiği iddiasıyla meslekten ihraç edilerek tutuklanmıştı.
19 Aralık 2017 Salı günü yayınlandı