Emine Erdoğan Özel Şule Yüksel Şenler Kız Yurdu’nu Açtı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ' ın eşi Emine Erdoğan, Ümraniye ' de Özel Şule Yüksel Şenler Kız Yurdu ' nun açılış törenine katıldı.Dudullu ' da bina edilen Özel Şule Yüksel Şenler Kız Yurdu, Emine Erdoğan ' ın katılımıyla hizmete açıldı Açılış programına Emine Erdoğan ' ın yanı sıra Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Şule Yüksel Şenler, kız yurdu yöneticileri, öğrenciler ile davetliler katıldı. Tören ' e katılan Emine Erdoğan ' ı Şule Yüksel Şenler kapıda karşıladı ve ardından törene geçildi. Erdoğan ' ın kurdeleyi kesmesiyle süren merasimin ardından kız yurdunun tanıtımı amacıyla hazırlanan sinevizyon gösterimi yapıldı.
Necip Fazıl Kısakürek Başbakan Emine Erdoğan Belediye Başkanı Mehmet Akif Ersoy 


Burada bir konuşma yapan Emine Erdoğan, “Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı kuruluşundan bugüne emeği geçen, hala yönetiminde görev alan çalışmalarına gönüllü olarak katkı sağlayan bütün kardeşlerime çok çok teşekkür ederim” dedi.Vakfa ilişkin bilgiler veren Erdoğan, “Vakfımız 1996 yılından önce Eğitim ve Gençliğe Hizmet Vakfı adıyla hizmet veriyordu. Bu yıldan itibaren adını Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı olarak değiştirerek vizyonunu genişletti ve hedeflerini büyüttü. Vakfımız buğun hizmete açtığımız Şule Yüksel Şenler Yurdu ile birlikte bünyesindeki 7 yurtta on binlerce kız öğrencemizin eğitim hayatını güven ve huzurla sürdürmesini tamamlamasını sağlamıştır” diye konuştu.

Vakıf yöneticilerini kutlayan Erdoğan, “TÜRGEV sadece öğrencilerimize barınma imkanı sağlamıyor, onların dimağlarını da gönüllerinde zenginleştiriyor. Vakfımızın düzenlediği kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilerimize 2010 yılından beri umreyle ödüllendirmektedir. Bu hayırlı ve mübarek organizasyondan dolayı vakıf yetkililerini kutluyorum. Yine öğrencilerimiz için düzenlenen Çanakkale ve Bursa gezileri ile onların tarihimizde çok yeri olan mekanları bizzat yerinde görmelerini, oradaki heyecanı yaşamalarını sağlamaktadır. Mehmet Akif Ersoy ve Necip Fazıl Kısakürek gibi kültürümüzün abide şahsiyetleri için düzenlenen anma törenleri yurtlarımızda kalan öğrencilerimiz için tertip edilen mezuniyet programları ve yaz kamplarında vakfımızın takdire şayan faaliyetleri arasında bulunmaktadır” dedi.

Vakıf için kurban bağışı çağırısında bulunan Emine Erdoğan, “Ben bu vesile ile bütün kardeşlerimin bütün vatandaşlarımızın TÜRGEV ' in kurban bağışı kampanyasına destek vermeye davet ediyorum. Yurda Şule Yüksel Şenler hanımefendinin isminin verilmiş olmasını çok büyük bir kadirşinaslık olarak gördüğümü belirtmek istiyorum. Yüksel Şenler hanımefendi duruşuyla, mücadelesiyle, kararlığı ile bizim neslimiz için dikenler ortasında açan gül gibidir. Halada öyle bit tane daha Yüksel Şenler yetişmedi. Şule Yüksel Şenler hanımefendiye ait şu dörtlüğü onun mücadelesinin en güzel şekilde anlattığına inanıyorum; ' Demir parmaklıklarda kuş uçar, ben uçamam. Kilitli kapıları zorlasam da açamam. Halk uğrunda zindana girmem mukadderimmiş. Takdiri ilahiden gafil gibi kaçamam ' mısralarını okudu. Erdoğan, bu mısraları okurken duygulandığı gözlendi.

Törenin ardından Başkan Hasan Can, Emine Erdoğan ile Şule Yüksel Şenler ' e bir tablo hediye etti.
19 Ekim 2012 Cuma günü yayınlandı