Bursa'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Kutlamaları

Bursa'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı renkli görüntülere sahne oldu. Atatürk Stadı'ndaki törenlere katılan binlerce vatandaş 23 Nisan coşkusunu hep birlikte yaşadı.
Atatürk Atilla Gülsar Bursa Valisi Belediye Başkanı İstiklal Marşı 

Atatürk Stadı çocukların mutlu gününe ev sahipliği yaptı. Sabah saatlerinde tribünleri dolduran 10 bine yakın vatandaş, çocukların sevincine ortak oldu. Bursa'da 23 Nisan kutlamaları ilk önce Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı. Kamu kurum ve kuruluşları, STK ve siyasi parti temsilcilerinin de katıldığı törende İstiklal Marşı'nın okunması esnasında hayat durdu. Heykel'deki programın ardından Bursa Valisi Şahabettin Harput, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Garnizon Komutanu Tuğgeneral Ümit Yılmaz'ın da iştirakiyle Atatürk Stadı'nda kutlamalar devam etti. Törenlerde ilk önce Vali Harput, Başkan Altepe ve Tuğgeneral Yılmaz, askeri araçtan halkı selamladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, ilköğretim okulu öğrencileri günün anlam ve önemine dair şiirler okudu. İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, 23 Nisan'da çocukların tüm dünyaya barış ve dostluk mesajları verdiğine dikkat çekerek, ' Çocuklarımız, el ele tutuşarak sevgiyi tercih ettiklerini bize gösterecek. Çocuklarımız, bizim sevinç ve ümit kaynağımızdır. Yarınlarımız emin ellerdedir. Çeşitli ülkelerden gelen çocuklarla şenlik havasında kutlanan 23 Nisan Bayramı, sevgi ve kardeşlik duygularının filizlenip yeşermesine, ortamının güçlenmesine imkan tanıyor ' dedi.

Özel Tunç Siper Orkestra ve Müzik Korosu'nun seslendirdiği şarkılarını vatandaşlar ayakta alkışladı. Dünya barışına dikkat çekmek için şarkı söyleyen orkestrayı müzik öğretmeni Tuğba Gürakın tribünden yönetti. Mini konserin ardından resmi geçit yapıldı. İlköğretim okulu öğrencilerinin yürüyüşü renkli görüntülere sahne oldu. Çevre kirliliğine dikkat çekmek için bazı öğrencilerin farklı elbiseleri yürüyüşe renk kattı. Sporcuların, öğretmenlerin katıldığı yürüyüşün ardından 100'e yakın öğrencinin futbol sahasında sahnelediği gösteri dikkat çekti.

BABA KUCAĞINDA KUTLAMA

Binlerce vatandaş sıcak havaya rağmen gösteriyi ilgiyle takip etti. Kimi vatandaşlar yanıda getirdikleri bayraklarla kafalarını örterken, bazı vatandaşlar da şemsiyeler ile güneşten korunmaya çalıştı. Program esnasında bir bebeğin babasının kucağında uyuması dikkat çekti.

23 Nisan kutlamaları çerçevesinde yüzlerce kişiden oluşan halk oyunları ekibinin gösterisi de törene renk kattı. Çeşitli yörelerin kendilerine has kıyafetini giyerek statta gösteri sunan öğrencileri aileleri de yalnız bırakmadı. Düzenlenen 1. Besin Olimpiyatları da törene renk kattı. 'yemek için yaşayan' ve 'yaşamak için yiyen' isimli iki grup sağlıklı beslenmeyi sergilediği renkli yarışmayla göstermek istedi. 'Abur cubur yersen olacağı budur' yazılı bir brandaya resim çizen öğrencilerin gösterisinin ardından törene katılan bine yakın öğrenci 23 Nisan kutlamalarına son verdi.
23 Nisan 2012 Pazartesi günü yayınlandı