Boğalar Arenaya Bakın Neden Çıktı!

Ege Bölgesi'nin başlıca yaz eğlenceleri arasında yer alan boğa güreşi şenlikleri kapsamında Aydın'da sezonun ilk güreşi Sultanhisar'da Malgaçemir köyü camisi için yapıldı.
Kerem Al Mehmet Erdem Ege Bölgesi Belediye Başkanı 


Her yıl geleneksel olarak Sultanhisar'da gerçekleştirilen boğa güreşlerinin bu yıl 7.si düzenlendi. Sultanhisar Şehir Stadı yanında 100'ü aşkın pehlivan boğanın katılımıyla gerçekleşen güreş Malgaçemir Köyü Camisi yararına düzenlendi. Aydın ve ilçelerinin yanı sıra Muğla'dan gelen boğalar bu yıl ilk defa arenaya çıktılar.

Yaklaşık 5 bin kişinin izlediği boğa güreşlerine Aydın Valisi Kerem Al, AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, Belediye Başkanı Ertegün Ünal ve Atça Belediye Başkanı Mustafa Çınar'da protokol tribününden izledi. Havanın güzel olması dolayısı ile şenlik havasında geçen güreşler esnasında zaman zaman boğa sahipleri arasında tansiyonlar yükselse de vatandaşların araya girmesiyle tartışmalar büyümeden önlendi. Sabah saatlerinde başlayan güreşlerde arenaya çıkan boğalar kıran kırana güreşler çıkarırken, boğalar izleyenlerden bol bol alkış aldı. Akşam saatlerine kadar devam eden boğa güreşleri gruplarında dereceye giren boğa sahiplerinin ödüllendirilmesiyle son buldu.
7 Mayıs 2012 Pazartesi günü yayınlandı