Bakanı Veysel Eroğlu, PKK'nın Geri Çekilmesini Değerlendirdi

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr Veysel Eroğlu, Kandil Dağı ' nda PKK terör örgütü yöneticilerinden Murat Karayılan ' ın çekilme süreci hakkında yaptığı açıklamaları değerlendirerek, “Hiçbir taviz yok, hiçbir pazarlık yok. Bunu çok açık söylüyoruz” dedi.
Başbakan Kandil Dağı Abdullah Öcalan Belediye Başkanı Afyonkarahisar 


Afyonkarahisar'ı ziyaret eden Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, partisinin İl Başkanlığı binasında, beraberindeki AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ve AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Mehmet Zeybek ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Toplantıda, 2013 yılında Afyonkarahisar ' da yatırım yılı ilan ettiklerini ve sezonun da bahar ayının gelmesi ile birlikte Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından yapımı planlanan 90 baraj ve gölet ile başlatıldığını söyledi.
Toplantıda gündeme ilişkin açıklamalarda da bulunan Bakan Eroğlu, terör sorunundan Türkiye ' nin kurtulması için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ' ın taşın altına elini koyduğunu ve ' çözüm sürecinin ' başlatıldığını dile getirdi. Süreçle ilgili yapılan bütün herşeyin milletin gözü önünde şeffaf bir şekilde yapıldığını anlatan Bakan Eroğlu, “Bu Milli Birlik ve Beraberlik projesidir. Başbakanımızın elini taşın altına koyarak yürüttüğü muhteşem projedir. Bunun da neticesini hep beraber göreceğiz. Ancak muhalefet böyle güzel bir çözüm sürecine taş koymak, onun aleyhine konuşmak gibi kötü huyunu devam ettiriyor. Muhalefet diyor ki , ' Ne gibi pazarlık yaptınız? ' Biz diyoruz ki, ' Hiçbir pazarlık yok, hiçbir taviz yok ' tam tersi biz çözüm sürecinde özellikle istiyoruz ki ' tek vatan, tek bayrak, tek millet, tek devlet ' bu prensipten asla taviz veremeyiz. Bundan hiç kimsenin endişesi olmasın mühim olan Türkiye ' nin geleceği açısından bu meselenin çözülmesi gerekiyor. Çünkü Türkiye ' nin büyük hedefleri var.”

ONLAR KARAYILAN ' IN ŞAHSİ DÜŞÜNCELERİ

Basın toplantısında, gazetecilerin çözüm süreci ile alakalı, Kandil Dağı ' nda PKK terör örgütü yöneticilerinden Murat Karayılan ' ın PKK ' nın sınır dışına çekilmesini öngören açıklamalarını da değerlendiren Bakan Eroğlu şöyle konuştu,

“Kürt vatandaşlarımız bizlerin kardeş, bizim vatandaşımız, bin yıllık birlik ve beraberliğimiz var. Özellikle orada bölgede büyük bir sevinç var. Bunu hep birlikte görüyoruz. Dolayısıyla biz neticeye bakarız. Netice hayır olacaktır. Niyetimiz hayırdır, akıbette hayır olacaktır. Her şey milletin huzurunda şeffaf bir şekilde cereyan edecektir.”

Bakan Eroğlu ayrıca, Murat Karayılan ' ın çekilmeden sonra silah bırakma şartı olarak öne sürdüğü ' Abdullah Öcalan ' ın serbest bırakılması ve özel timin kaldırılması ' yönündeki açıklamalarını da değerlendirerek, “Onlar onun şahsi görüşleridir. Öyle bir şey yok. Biz hiçbir taviz veremeyiz. Hiçbir taviz yok, hiçbir pazarlık yok. Bunu çok açık söylüyoruz. O kendi başına bir şeyler konuşabilir. O biz ilgilendirmez. Bu tür şeylere de fazla ehemniyet vermemek gerekiyor. Biz yolumuza devam ediyoruz” diye konuştu.

Bakan Eroğlu, basın toplantısının ardından programına, Cuma namazı ve ardından Afyonkarahisar'ın eski senatörlerinden Rasin Hancıoğlu ' nun cenaze törenine katılarak devam etti.
26 Nisan 2013 Cuma günü yayınlandı