Ardahan'dan Gelen Deniz Görmeyen Anneler Barış Sürecinde İstanbul’da

Başakşehir Belediyesi doğu batı halkının birbirlerini tanıması için hayata geçirdiği “Anneler Buluşuyor” projesi ile Ardahan ' dan İstanbul ' u görmeyen 40 anneyi Başakşehir ' de misafir etti. İstanbul ' u ilk kez görmenin heyecanını yaşayan anneler, yetkililere teşekkür etti.
Cevdet Can Belediye Başkanı Harun Karaca Hükümet Milletvekili 


Başakşehir Belediyesi barış sürecinde önemli bir projeye imza attı. Belediye, doğu ve batı halkının kaynaşması için hayata geçirdiği “Anneler Buluşuyor” projesiyle Ardahan ' ın Göle bölgesinden İstanbul ' u hiç görmemiş 40 anneyi, Başakşehirli annelerle buluşturdu. Proje kapsamında 3 gün Başakşehir ' de misafir edilecek olan anneler İstanbul ' un tarihi yerlerini gezip, hiç görmedikleri denizi izleme fırsatı bulacak. Projenin Ensar Koleji ' nde gerçekleştirilen tanıtım programına AK Parti İstanbul Milletvekili Harun Karaca, Başakşehir Kaymakamı Cevdet Can, Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ve çok sayıda kişi katıldı.

AK Parti İstanbul Milletvekili Harun Karaca, barış süreciyle birlikte doğu ve batı insanlarının birbirleriyle kaynaşması için çalışmalar yürüttüklerini belirterek, “İnşallah İstanbul ' da 3 gün güzel eğlenirsiniz, gezersiniz. Hükümet olarak doğuyla batının kaynaşmasını temin etmeye çalışıyoruz. Bugüne kadar memleketin imarıyla uğraştık. İnşallah bundan sonra gönülleri imar etmek için çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

BAŞKAN UYSAL: “DÜNYADA HERŞEYİ HER ZAMAN ANNELER BAŞARIR”

İstanbul ' u görmeye Başakşehir ' den başlayacaksınız. Başakşehir'imiz güzel ama İstanbul ' umuz daha güzel. Ardahan ' a güzel anılarla döneceksiniz. Hem burada gelen anneleri karşılayan anneler, gelen insanların kendilerinden çok farklı olmadığını ve kendileri gibi iyi insanlar olduğunu görebilirsek, bunu idrak edebilirsek ülkemiz ve geleceğimiz adına çok ihtiyacımız var” diye konuştu.

Tunceli ' de Munzur şenliklerine gittiğini ifade eden Başkan Uysal, oradaki yöre halkının samimiyetinden bahsetti. Başkan Uysal, “Gelen anneler ve Başakşehirli anneler bu buluşmadan ömür boyu aklınızda kalacak olan bu samimiyettir. Dünyada her zaman her şeyi anneler başarır” dedi. Başkan Uysal, projenin barış sürecine daha da katkı sunacağını belirtti.

İSTANBUL ' U İLK KEZ GÖREN ANNELER HEYECANINI PAYLAŞTI

İlk kez İstanbul ' u görmenin heyecanını yaşayan Necla Servanoğlu, “Bu proje üzerine öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum. Ardahan ' dan geldik. Burada çok güzel ağırlandık. Annelerimize çok teşekkür ediyoruz. İlk kez geliyorum, görmemiştim. İmkanlar olmadığı için, çiftçilikle geçiniyoruz” dedi. Servanoğlu İstanbullu anneleri de Ardahan ' a davet ederek, “Buyursun gelsinler bir de bizim memleketimizi görsünler” diye konuştu.

Ardahanlı bir başka anne Reyhan Deniz ise, “Çok güzel bir organizasyon. Çok beğendim İstanbul ' u” dedi. Ardahanlı anneleri ağırlayan Başakşehirli anne ise, misafirlerimizi ağırlamaktan çok gurur duyuyoruz” şeklinde konuştu.

Programın sonunda Ardahanlı annelere çiçek ve hediye takdim edildi.

26 Nisan 2013 Cuma günü yayınlandı